Surinam

"Blue Poison" frø i Surinam. Den skal man helst holde sig fra hvis man spotter den i junglen!
 

Rejser til Surinam - overset og eksotisk

I den nordlige del af Sydamerika ligger det frodige Surinam, der er et land, som byder på store naturoplevelser. Her er flere brusende floder, og skovene breder sig over cirka 96 procent af republikken, der af samme grund er ganske tyndt befolket. Køb din rejse til Surinam hos KILROY!

En rejse til Surinam er ikke som ret meget andet, du kommer til at prøve i dit liv. Dette land er både vildt og uspoleret med store, afsides områder, omgivet af Brasilien, Guyana og Fransk Guyana. De fleste af Surinams indbyggere holder til på nordkysten nær hovedstaden Paramaribo, der er landets vigtigste havneby. Paramaribo ligger cirka tyve kilometer fra det sted, hvor Surinamfloden løber ud i Atlanterhavet, og rejser man mod disse egne, er det om at huske sommertøjet. For klimaet er tropisk, og gennemsnitstemperaturen ligger på mellem 26 og 29 grader året rundt. 

Surinams hollandske arv

Går man rundt i Paramaribos oftest solbeskinnede gader, støder man på flere levn fra kolonitiden, blandt andet vejskilte med hollandske navne og antikke huse i nederlandsk stil. 

Paramaribo fik først status som hovedstad, da landet blev selvstændigt i 1975, men byen blev grundlagt allerede i 1640'erne af franske kolonister og var en kort periode på engelske hænder, inden den i 1660'erne blev overtaget af hollænderne. 

I dag er det officielle sprog i Surinam stadig hollandsk, men flere forskellige folkeslag lever side om side i landet. Kulturen er meget multikulturel, hvilket kan høres i den karakteristiske afro-caribiske musik og den særlige jazztradition, som blomstrer i Surinam. Og på en rejse hertil er det svært ikke at blive fascineret af den livsglade, smittende musik og de gode vibes, man støder på her. Gå heller ikke glip af Surinams spændende jungler of dyreliv, der blandt meget andet byder på flodsvin, aber, papegøjer og farverige frøer!

Paramaribos pryd: Verdens største trækirke

I Paramaribo finder man blandt andet Caribiens største moské og den berømte katolske Peter og Paul-katedral, som eftersigende er verdens største trækirke. Den blev bygget færdig i 1885. 

I byen ligger desuden et større udvalg af restauranter, hvor man kan købe mad, der er smagt til med lokale krydderier. Og her er også et bredt udvalg af butikker for de shoppelystne. Forvent masser af liv og gode stemninger.

Rejsen rundt i Surinam

I Surinam er der i høj grad noget om snakken: rejsen er eventyret i sig selv. Det er nemlig ikke det letteste i verden at rejse rundt i Surinam. Vil man gerne længere ind i det skovtætte og flodfyldte land, er man ofte nødt til at rejse med fly eller båd. En oplagt mulighed her er dog også at deltage på en af de spændende oplevelsesture, du kan booke gennem KILROY

Book din rejse til Surinam

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt