Uruguay

Typiske Butia palmetræer i Uruguay
 

Rejser til Uruguay - en hemmelig perle

Uruguay er stadig en velbevaret hemmelighed beliggende mellem de to 'store' i Sydamerika, Brasilien og Argentina. Mange rejsende springer derfor Uruguay over, men det er der bestemt ingen grund til at gøre. Landet byder nemlig på massevis af gode steder og anbefalelsesværdige feriesteder. Så hvad venter du på? Køb din rejse til Uruguay hos KILROY.

Det er oplagt at krydre en rejse i den sydlige del af Sydamerika - til lande som Argentina, Brasilien og Chile- med et besøg i Uruguay. Landet er ikke stort, men her er masser at se på et forholdsvis lille område mellem Argentina i syd og Brasilien i nord. 

En rejse til Uruguay vil eksempelvis med stor sandsynlighed bringe dig forbi det populære feriested Punta del Este, en indbydende badeby ca. 140 km. øst for hovedstaden Montevideo. Her kan man ikke blot nyde solen og strandene en stor del af året, man kan også være heldig at spotte berømtheder som Sting og Madonna, der som så mange andre har fået smag for dette sted.

Uruguays behagelige klima og smukke hovedstad

En rejse til Uruguay gøres bedst i sommerhalvåret mellem april og oktober, når her gennemsnitligt er mellem 20 og 30 grader. Landet ligger på samme breddegrad som Sydney i Australien og har tilsvarende milde vintre med en gennemsnitlig temperatur på 13 grader. 

Husk at få det bedste ud af hovedstaden Montevideo. Denne indbydende by ligger ved udmundingen af Rio De La Plata, og kun tre timer på tværs af strædet ligger Argentinas pulserende hovedstad, Buenos Aires. Men Montevideo har også selv masser at byde på, f.eks. den smukke gade Capital 18 de Julio, der af mange betegnes som en af de smukkeste i hele Sydamerika. Denne gade strækker sig fra Plaza Independiza og Ciudad Vieja (den gamle bydel). 

Søndag i Montevideo: loppemarked i Tristan Narvaja

Den perfekte måde at tilbringe en søndag i Montevideo er at slentre rundt på det hyggelige loppemarked i Tristan Narvaja, hvor man finder noget for enhver smag. Også en oplevelse selv om man ikke køber noget, da det er en god oplevelse bare at gå rundt og suge stemningen til sig og se på mennesker og mærkelige gamle sager.

Et andet must er det store indendørs marked på Mercado del Puerto ved havnen. Her vækkes dine sanser til live ved mødet med stedets mange lyde, lugte og ikke mindst gode smagsoplevelser - prøv en chivito, en saftig ret for kødelskere, der findes i forskellige varianter.

Rejsen rundt i Uruguay

Det kan stærkt anbefales at leje en bil når man skal rejse rundt i Uruguay. Dette lille, overskuelige og veludviklede land er nemlig et af de bedste lande i Sydamerika at rejse rundt på egen hånd, i egen bil. Busnettet er også godt, så det er også en god måde at rejse rundt på. Under alle omstændigheder er det oplagt at kombinere rejsen til Uruguay med et besøg i nabolandene Argentina, Brasilien og evt. også Paraguay.

Punta del Este og José Ignacio

Som nævnt ovenfor bør du ikke snyde dig selv for et besøg i badebyen Punta del Este, som er Uruguays mondæne og smarte ferieby. Er man til noget mere afslappet, skal man rejse til det lille fiskerleje José Ignacio, der kun lille en halv time fra Punta del Este. Men lad dig ikke narre, for selv om José Ignacio er mindre end Punta del Este, har stedet efterhånden udviklet sig fra det rolige fiskerleje, det engang var, til et populært feriested for de samme rige og berømte, der også strømmer til Punta del Este. Her er dejlige strande, fantastiske fiskerestauranter og oplagte muligheder for at slappe af med et glas rødvin på stranden og udsigten til solnedgangen. 

Det vilde Uruguay: Cabo Polonio

Fortsæt rejsen i Uruguay længere mod nord til Cabo Polonio. Her er det tid til at efterlade den almindelige bil (eller bussen) og begive sig ud på eventyr i en firehjulstrækker. Cabo Polonia er nemlig det vilde Uruguay, et område med kæmpemæssige sandklitter (der bevæger og flytter sig med vinden) og lange, øde sandstrande, vilde heste og en koloni af søløver.

Cabo Polonia er egentlig en lille landsby, der er blevet berømt på grund af sine omgivelser. Selve byen er stadig den dag i dag uden elektricitet, telefonforbindelser og asfalterede veje. Et ægte og uberørt paradis for dem der elsker fred og ro, den vilde natur, dyreliv og måske en tur i surfbølgerne i det friske Atlanterhav.

Punta del Diablo

Det nordlige Uruguay byder på endnu en perle ved Atlanterhavskysten: Punta del Diablo. Nær grænsen til Brasilien finder man dette lille fiskerleje, der også oplever voksende popularitet som rejsemål. Du vil føle dig rigtig hjemme her, de lokale er venlige og imødekommende, og der er en følelse af ro og harmoni, med smukke små hytter langs klipperne, lange strande og fabelagtige rullende bølger. 

Her i Punta del Diablo starter den perfekte aften med en caipirinha på Cueva Luna ved stranden Playa de Pescadores. Herefter kan det anbefales at fortsætte til fiskerestauranten 'El viejo y el Mar', hvor man kan lade sig forkæle med det bedste fra dagens friske fangst. 

Uruguay - et minde for livet

Der er noget særligt over Uruguay. Det er bestemt et land, man ikke bør overse. Ikke blot på grund af de smukke strande, den fantastiske natur og dyrelivet, det pulserende natteliv eller den generelle atmosfære. Det er lige så meget på grund af de mennesker, du vil møde her. Minderne om dem og deres gavmildhed, gæstfrihed og åbenhed vil blive hos dig for evigt, og det er ikke mindst takket være dem, at din rejse til Uruguay vil stå som noget enestående. Og chancen for at du vender tilbage er stor.

Vil du til Uruguay?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Uruguay

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt