Caracas

Farvestrålende farver præger de fleste huse i Caracas forstæder
 

Rejser til Caracas - Venezuelas heksekeddel

Venezuelas hovedstad Caracas er en sand heksekeddel, en storby der aldrig sover med masser af godt natteliv og kulturelle oplevelser. Byen er også et godt udgangspunkt for oplevelser på Den Caribiske Kyst, og så er den et godt knudepunkt for flytrafik mellem Europa og Sydamerika og Caribien. Køb din rejse til Caracas hos KILROY!

Caracas ligger nær Cordillera de la Costa i det nordlige Venezuela. Byen rummer fire millioner indbyggere og vil hurtigt fascinere og forbløffe den rejsende med sit liv og kaos. På den anden side af bjergene ligger den smukke Caribiske Kyst, som er et af de største trækplastre for folk der rejser til Venezuela og Caracas. Og samtidig er det netop her, mange starter en længere rejse rundt i Sydamerika, da byen for det første er et godt udgangspunkt rent geografisk for sådan en rejse, for det andet fordi den er en af de billigste destinationer på flyvninger fra Europa.

Caracas - hvor rig og fattig lever side om side

Caracas er i dag en af Sydamerikas store, vigtige vækst- og finanscentre. Men samtidig vil en rejse til Caracas overbevisende den besøgende om, at denne by i sandhed er et godt eksempel på hvordan rig og fattig eksisterer side om side i sådanne kæmpemæssige storbyer i mange latinamerikanske lande. Her er der ikke langt fra de skinnende skyskrabere til de sølle blikskure og nedslidte, gamle huse. Sådan er det eksotiske Sydamerika og Venezuela også. Ikke mindst en af kontinentets mest hektiske metropoler.

Shopping og natteliv i Caracas

Der sker en masse i Caracas. Hver eneste dag og aften. Er man til shopping, kan man gå amok i byens mange shoppingcentre og storcentre, der rummer lidt af hvert inden for tøj, sko, design, elektronik og meget mere. Især området Las Mercedes kan anbefales for shopping, og samtidig er by- og nattelivet ganske godt her med en række gode barer, caféer, restauranter og natklubber. Det er her, de unge og smarte Caracas-borgere hænger ud, og det er helt sikkert her, man kan finde en god grund til at være oppe til den lyse morgen.

Sightseeing i Caracas

Caracas byder på lidt af hvert hvad sightseeing angår. Læg vejen forbi parken med hvad der må være verdens længste navn, Parque del Generalissimo Francisco de Miranda, der bl.a. huser en lille zoologisk have og en masse indbydende, grønne oaser. 

Simon Bolivar er en central figur i Venezuelas historie. Det var ham, der stod i spidsen for befrielsen af ikke blot Venezuela, men også en række af nabolandende, i kampen mod det spanske herredømme. Derfor er Bolivar det helt store nummer på disse kanter, og man kan f.eks. se hans fødehjem, der nu er omdannet til museum (La Casa Natal de Simon Bolivar) med våben fra det 18. århundrede, uniformer, flag og meget andet befrielses-relateret. Er det ikke nok, kan man også besøge Plaza Bolivar eller måske Museo Bolivariano, hvor man kan se en masse af Bolivars ejendele.

Man må bestemt ikke snyde sig selv for et besøg i bydelen El Hatillo. En velbevaret bydel med masser af smukke bygninger fra kolonitiden. Vi kan også anbefale National Pantheon, en storslået gammel kirke i udkanten af byens gamle del, der nu fungerer som begravelsessted for byens bedsteborgere og berømtheder.

For den bedste udsigt over både Caracas og den Caribiske Kyst på den anden side, skal man bestige bjerget Cerro El Ávila - heldigvis kan man nå toppen med svævebane. Udsigten er fænomenal.

Spis godt i Caracas

Først og fremmest kan man (selvfølgelig) vælge mellem en masse gode spanske restauranter i Caracas. De bedste af slagsen ligger i distriktet La Candelaria, hvor der bor mange galiciske og kanariske immigranter. Blandt de traditionelle retter man bør smage er papellón criollo, empanadas, arepas og hallaca. Men man finder også gode restauranter fra resten af verden i Caracas: franske, italienske, indiske, kinesiske, japanske og mexicanske. For blot at nævne de mest oplagte.

Klima i Caracas

Venezuela og Caracas ligger meget tæt på ækvator, så klimaet er naturligvis tropisk med masser af sol, varme og fugtighed. Regntiden er mellem maj og november.

Transport og overnatning i Caracas

Tag bussen eller metroen rundt i Caracas. Byens trafik er mildest talt hektisk og kaotisk, så undgå myldretiden og pas godt på dig selv - og dine værdier! Byen har desværre mange lommetyve og en høj kriminalitet, så man bør heller ikke gå rundt alene efter mørkets frembrud - slet ikke i sidegaderne. Tager man visse simple forholdsregler, vil man dog højst sandsynligt undgå problemer.

Her mangler ikke hoteller, men til gengæld er her ingen hostels. De billigste hotelværelser fås for omkring 20-30 dollars. Den sikreste del af byen at bo i er den østlige del, omkring Sabana Grande eller længere østpå.

Book din rejse til Caracas

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt