In search of: Sydafrikas autentiske Pantsula-kultur

Mariama Slåttøy er en norsk danser, der i de sidste 10 år har danset professionelt i teatre, musicals og musikvideoer. Nu er hun klar til at udfordre sig selv med en dansestil, der tager hende helt ud hendes comfortzone. En dansestil der går så hurtigt, at hun formentlig ikke kan følge med. Se Mariana i hendes rejse til Sydafrika og Johannesburg i jagten på den autentiske musik- og dansekultur kaldet Pantsula.

Pantsula - den vildeste dans du kommer til at opleve!

Pantsula stammer fra bydelen Soweto, der ligger lidt udenfor Johannesburg, og repræsenterer den sorte modstand mod Apartheid i 50'erne. I 90'erne blev kulturen utrolig populær blandt den almene befolkning, og i dag er dansen et positivt symbol, der omfavner rødderne af den sydafrikanske kultur. 

Pantsula er en utrolig energisk dansestil, der til tider går meget stærkt. På grund af stilens oprindelse, bruges bevægelserne til at fortælle en historie. Dét at kunne fortælle en historie gennem bevægelserne er en vigtig del af at være en Pantsula-danser. Det samme gør sig i øvrigt gældende for påklædningen, for når man danser Pantsula, så er intet overladt til tilfældighederne.

Oplev mangfoldigheden i Sydafrika

Sydafrika er et land fuld af kontraster og mangfoldighed. Et land, der har så utrolig meget at tilbyde. Det er den perfekte destination for natur- og dyreelskere, ligesom dem der er på jagt efter autentiske mad- og kulturoplevelser har masser af gode ting i vente. Derudover er Sydafrika en populær destination for adrenalinsøgere, og du kan f.eks. både surfe, dyrke fitness, bungeejumpe eller skydive. Kort sagt, så har Sydafrika noget for enhver, og vi kan selvfølgelig også skræddersy den perfekte rejse til dig! Du kan starte med at udforske Sydafrika her.

Hvad KILROY gør

Vi er eksperter i at skræddersy spændende og unikke rejser fuld af oplevelser og personlig udvikling. Vi har et bredt kendskab, og ved at kombinere vores viden med dine rejsedrømme, kan vi skræddersy den mest uforglemmelige rejse og oplevelse til dig. Læs mere om hvad vi gør, og hvordan vi kan hjælpe dig her.

Gå ikke glip af Rasmus' rejse til Nanjing i Kina!
Se episoderne her
Følg Douwes jagt på den nepalesiske skatekultur!
Se episoderne her
Kontakt