Hvor meget bagage må jeg medbringe på flyrejsen?

Lad det med det samme være sagt, at det hverken er let at forklare eller forstå bagageregler. Desværre følger alle flyselskaber ikke de samme regler, og der findes derfor en mængde undtagelser til de generelle regler.

Generelt kan man gratis indskrive et styk bagage med en vægt op til 20 kg, men dog er det tilladt at have op til 23 kg med på alle rejser til/fra Nordamerika (USA, Canada og Mexico).
Men som sagt er der flyselskaber som tillader både mere eller mindre bagage end ovennævnte, men er trend blandt flyselskaber såsom SAS og Lufthansa er at tillade 23 kg indskrevet bagage (et styk) uanset destination.

Hos mange flyseslskaber samt på næsten alle indenrigsflyvninger i USA er der slet ingen gratis transport af indskrevet bagage. Hvis du flyver med mere end et flyselskab i samme billet (altså ikke hvis du har stykket din rejse sammen af flere reservationer) følger de fleste flyselskaber reglerne for "Det mest betydningsfulde flyselskab".

I simple vendinger indbefatter dette:

A) Hvis du skifter fly indenfor det samme område (f.eks. i Europa) er det reglerne for den lange strækning som er gældende (f.eks. fra London til USA).

B) Hvis man rejser indenfor samme område (f.eks. indenfor Europa) er det hver enkelt flyselskabs regler som er gældende. Det betyder at der godt kan være forskellige bagageregler for ud- og hjemrejsen!

Vær opmærksom på at alle flyselskaber har maksimummål som tillades for både indskrevet bagage og håndbagage. Således er det f.eks. ikke tilladt at medbringe en flagstang selv om man kan finde en sådan en der overholder den tilladte maksimumvægt.

Hvis du ønsker at medbringe mere bagage end det tilladte, er det muligt at betale sig fra det med overvægt.

Se også Hvad hvis jeg vil medtage min cykel, ski, surftbræt eller anden specialbagage?

« Tilbage til liste
Kontakt