Visa og vaccinationer - hvornår er det aktuelt?

Et stigende antal lande kræver i dag visum for indrejsetilladelse til landet – efterhånden også for danskere – og det er ikke altid let at finde ud af, hvilke dokumenter der kræves. Du bør altid undersøge i god tid før afrejsen, hvad der er gældende for netop dig.

Bemærk at reglerne for visumkrav kan variere alt efter opholdets længde og formål - det kan fx være nødvendigt med visum, hvis du skal arbejde eller studere i landet.
Mange lande kræver også, at ens pas er gyldig i en vis periode ud over det planlagte ophold, og nogle kræver også, at man har en billet ud af landet for at lukke en ind.
Se mere på Udenrigsministeriets hjemmeside eller på visumservice.dk

Krav til vaccinationer og andre medicinske foranstaltninger afhænger meget af årstider, sygdomsudbrud og andre omskiftelige faktorer. Du bør altid undersøge med Statens Serum Institut eller din læge om de aktuelle krav og anbefalinger. Gør det i så god tid som muligt inden afrejsen, da nogle vaccinationer og piller skal tages over flere gange og længere periode. Tjek også gerne umiddelbart inden afrejsen for at sikre at situationen ikke har ændret sig.

« Tilbage til liste
Kontakt