Udgifter under din rejse

Hvad koster det at backpacke - Hvad koster det at rejse?
Leveomkostninger under din rejse består af mad, logi, lokal transport og diverse andre udgifter på undervejs.

Det er langt vanskeligere at forudsige, hvor meget du vil bruge under selve rejsen. Det afhænger af destinationen, antallet af rejsende i din gruppe, personlige krav osv.

Vil du rejse alene eller på egen hånd?

Det er altid billigere at rejse med andre end det er at rejse på egen hånd. Et pars udgifter er kun 50 procent højere end udgifterne til en person, der rejser alene. 

Leveomkostninger på rejsen

Leveomkostninger varierer enormt meget rundt omkring i verden. I Japan koster en appelsin det samme som et hotelværelse med morgenmad i Indien. Sørg for at adskille dyre destinationer fra billige destinationer. Afrika kan være både ekstremt billigt og dyrt - afhængigt af hvilket land og område, du er i. Det gælder om at undgå turistfælderne og finde de bedste og billigste løsninger.

I de billige lande kan du beregne et dagbudget på omkring 120 kr. om dagen, mens der i dyre lande må beregnes minimum 4-500 kr. om dagen.

Hvad koster det at rejse rundt?

Det koster penge at rejse fra sted til sted. Det er dobbelt så dyrt at rejse fra et sted til et andet, end det er at tilbringe en dag mere samme sted. En måde at rejse på kan være ved at leje en motorhome eller campervan. Dette er især populært i Canada, USA, Australien og New Zealand. På denne måde rejser du i dit eget tempo, laver mad og sover i din van. Der er også mulighed for at rejse med tog eller bus i mange lande. 

Vil du tjene penge mens du rejser?

Du kan vælge at arbejde under din rejse og dermed bidrage til dit budget. Generelt er det mere fornuftigt for danskere at arbejde og spare penge op hjemmefra end det er at arbejde på rejsen på grund af den betydeligt højere løn. På den anden side er oplevelsen af at arbejde i udlandet meget større end at spare op. Hvis du vil tjene penge under rejsen kan du tage på Working Holiday i Australien, New Zealand eller Canada. 

Hvordan ser et månedligt rejsebudget ud?

Samlet set fortæller vores rejseoplevelser os, at en backpackerrejse koster omkring 10-15.000 kr. pr måned. Disse priser omfatter alt - dine udgifter før turen samt leveomkostninger og aktiviteter på din rejse. Dette er naturligvis et generelt skøn, da udvælgelsen af lande og personlige vaner og aktivitetsniveau varierer meget fra person til person. 

Har du spørgsmål?
Kontakt KILROY
Kontakt