At komme omkring

rejse rundt - sabbatår
Et stort dilemma ved at rejse er, hvilken transportform, du skal benytte. Flyrejser er nemme og hurtige. Lokale transportmuligheder er langsomme og utilregnelige, men det er en mere eventyrlig måde at rejse på.

Busser er ofte den billigste og nemmeste måde at komme fra A til B, og betragtes som backpackernes primære transportmiddel. Det kan dog vise sig at være en ganske ubehagelig situation at befinde sig klemt inde på et sæde med en lugtende sidemand og utallige bump på vejen. 

Bus

I Australien, New Zealand, Sydafrika, USA, Mexico og Canada kan du købe et særligt buspas. Med et buspas kan du rejse over hele landet og stå af og på bussen, som du vil. De såkaldte "festbusser" og er en fantastisk måde at socialisere med andre rejsende. Vær opmærksom på, at du sjældent kan have din rygsæk på ​​dig. I de fleste tilfælde lægges den i bagagerummet eller på taget.

Tog

Tog er ofte det mest behagelige transportmiddel, og du kan strække benene og nyde det smukke landskab. Tog er dog generelt en dyr rejseform, og du skal ikke forvente højhastighedstog i alle lande - dette er imidlertid en væsentlig del af charmen. Husk altid at holde øje med dine ejendele i tog, for mange tyverier finder sted på nattog, når ejeren sover. 

Bil

At leje eller købe en bil er en dyr fornøjelse, men denne løsning vil tilbyde dig størst frihed. I USA og Canada er det oplagt at udforske staterne i bil. I andre lande med lange afstande såsom Australien, New Zealand og Sydafrika er det populært at leje/købe en autocamper.

Det er billigst at købe en brugt bil eller autocamper, hvis du skal rejse i over to måneder. Backpackere køber ofte biler af hinanden.

Hvis du ikke føler det sikkert at købe en bil, kan KILROY hjælpe dig med leje. I USA og Canada tilbyder vi for eksempel de bedste priser på biludlejning for unge og studerende.

Kontakt