Kulturchok på rejser

kulturchok på rejsen
At ankomme i et nyt land kan være en udfordring, specielt hvis du kommer direkte fra dit hjemland til steder som Indien, Brasilien eller et øde sted i Afrika.

Ankomst til en fremmed destination

Varmen kan være uudholdelig, gaderne larmer, der er støv overalt, du forstår ikke sproget, og du er heller ikke tilfreds med den lokale mad. Første nat på din store rejse - og du hader det. Men bare rolig, du skal lige lande og vænne dig til det hele. Det tager tid!

Alt er anderledes end derhjemme

Alle rejsende vil opleve en eller anden form for kulturchok når de ankommer til et nyt land. Kulturchok er en del af rejsen, og i mange tilfælde også selve grunden til at rejse. Vi udforsker de oplevelser vi ikke kan finde derhjemme og de fleste rejsende falder hurtigt til i nye omgivelser.

Hvordan håndterer jeg et kulturchok?

Én måde at forberede dig på kulturchok på er ved at læse op på destinationerne - de lokale skikke, kultur og traditioner, så du ved hvordan man normalt håndterer simple ting som at bestille mad, give drikkepenge og finde vej. At læse andres rejsebeskrivelser kan være en god måde at indhente brugbar information.

Kulturchok kan faktisk være en ganske sund oplevelse, da du ofte bryder nogle grænser og oplever nye perspektiver. Skal du på en længere rejse jorden rundt, bør du derfor forberede dig på at komme hjem med mere end blot souvenirs og solbrun hud.

Kontakt