Hvad vil du have ud af dit sabbatår?

Hvad vil du have ud af dit sabbatår?

Hvad skal du lave under dit sabbatår? Sabbatår er et omdiskuteret emne, men der er ingen tvivl om at du vokser som person og bliver mere moden og gearet til fremtiden ved at blive kastet ud i udfordringer og oplevelser. Så hvad venter du på?.... Du er ung og hele verden ligger for dine fødder.

Men hvad skal du lave under dit sabbatår? Du får her en oversigt over dine muligheder for sabbatår i udlandet. 

Sabbatår - Working Holiday:

Sabbatår i Canada - Working Holiday i Canada

Du kan komme på Working Holiday i:

Det vigtigste at tage stilling til når du vælger hvor dit Working Holiday eventyr skal gå til er, hvilken type arbejde du ønsker, og hvad du vil bruge fritiden på. I Australien er det nemt at få arbejde på en kvægfarm eller som frugtplukker, Canada har mange skisportsteder og New Zealand har mange hostels.

Fordele ved Working Holiday:

 • Du tjener penge mens du arbejder, og kan dermed være af sted i længere tid, end hvis du først skal spare op hjemmefra
 • Du får erhvervserfaring at skrive på dit CV
 • Du lærer nemt andre unge at kende

Ulemper ved Working Holiday:

 • Du har ikke samme frihed til pludselig at rejse et nyt sted hen, da en arbejdsgiver regner med dig, og du er selv afhængig af løn for at kunne få det hele til at løbe rundt
 • Du får ikke samme mængde fritid til at opleve destinationen, som hvis du eksempelvis tog på rygsækrejse

Sabbatår - Frivilligt arbejde i udlandet:

Frivilligt arbejde i udlandet under dit sabbatår

Som frivillig i udlandet kan du komme til at arbejde på projekter fordelt rundt i hele verden - kunne du tænke dig at arbejde med truede eller nødstedte dyr i Afrika, Asien eller Sydamerika, eller vil du hellere lave samfundsarbejde på en skole i Afrika, arbejde med børn i Sydamerika eller deltage i et IT- eller byggeprojekt? Det er fantastisk at hjælpe andre, og næsten alle der har prøvet at være udsendt som frivillig i udlandet er blevet forandret for livet. Vi sørger naturligvis for hjemmefra at snakke om dine forventninger, således at du bliver sendt på det helt optimale projekt for dig.

Fordele ved frivilligt arbejde i udlandet:

 • Du oplever hvordan andre mennesker lever i fattigere dele af verden, og får dermed et helt nyt perspektiv på din egen tilværelse i Danmark
 • Du kommer helt ind under huden på den lokale kultur
 • Du oplever hvor givende det er at hjælpe andre og være en del af noget større end dig selv

 Ulemper ved frivilligt arbejde i udlandet:

 • Det kan være psykisk hårdt at blive konfronteret med lidelse og fattigdom. Til gengæld bliver du også stærkere af det
 • Frivilligt arbejde kræver at du er engageret i en længere tidsperiode. Du binder dig altså til stedet, og kan ikke hoppe rundt som det passer dig

Sabbatår - Backpacking Jorden rundt:

Tag på backpacking under dit sabbatår - dannelsesrejse

Backpacking vil sige at rejse ud i verden med en rygsæk. Du kan vælge at rejse jorden rundt på en rute planlagt hjemmefra, lade alt stå åbent og beslutte dig undervejs. Du kan også vælge en gylden mellemvej med fleksible flybilletter der kan ændres undervejs i tilfælde af at du forelsker dig i en bestemt destination og vil blive der lidt længere. Du kan også vælge at fokusere på et enkelt kontinent eller et enkelt land og få et mere dybdegående indblik i hvordan livet leves i det pågældende land. Du kan vælge at rejse ud på egen hånd og møde andre backpackere mens du er på din rejse, eller du kan rejse med dine venner. Du kan også vælge at tage med på en af vores mange oplevelsesture som giver dig trygheden ved at rejse i en gruppe, samtidigt med at du lærer nye at kende. 

Fordele ved backpacking:

 • Du har fleksible muligheder for at  ændre destination undervejs – dette er dit år, verden står åben, så gør som du vil!
 • Du kan kombinere rigtig mange lande på én gang eller gå i dybden med et land, kontinent eller destination
 • Du vil lære andre backpackere at kende, særligt i Australien og andre lande der har en udbredt backpackerkultur

Ulemper ved backpacking:

 • Det kan være en dyr affære, så sørg for at have rigeligt sparet op hjemmefra!
 • Det kan være svært at komme helt ind under huden på den lokale kultur hvis du ikke er tilknyttet stedet gennem eksempelvis et arbejde eller kursus

Hvis du vil vide mere om sabbatår i udlandet fra personer der har prøvet det, så læs om Sofie´s sabbatår som backpacker i Australien og New Zealand eller Mathilde der rejste ud på egen hånd og endte med en masse nye venner

Sabbatår - Kurser i udlandet:

Tag på surf camp under dit sabbatår

Hvorfor ikke bruge noget af dit sabbatår på at dygtiggøre dig inden for en bestemt disciplin – eller måske flere? Dette er din chance for at:

Sabbatår - Økonomi - 50/50 løsningen:

Opsparing til rejse - Tjene penge til din rejse

Er du ikke så heldig at være udstyret med en solid børneopsparing du kan fyre af på et udlandsophold? Det er der råd for! Mange vælger at bruge 50/50 løsningen hvor man først arbejder i et halvt år hjemmefra for at spare sammen, og derefter rejser i et halvt år.

Hvis du vælger at arbejde for at spare sammen, får du en ekstra bonus ud af det. At arbejde kan nemlig give dig værdifulde erfaringer. Når du har arbejdet hårdt for at spare sammen til din rejse, så vil du uden tvivl være mere omhyggelig med hvordan pengene bliver brugt, og du vil være mindre tilbøjelig til at smide rundt med dem. For det andet så ligger der en stolthed i at tjene sine egne penge. Det er meget federe end at få sine forældre til at betale gildet, eller endnu værre - sætte dig i gæld. For det fjerde, så ser erhvervserfaring rigtig godt ud på CV`et – især relevant for dig der vil søge studieplads på kvote 2. Også selvom jobbet på tanken/gartneriet/cafeen/børnehaven ikke umiddelbart virker studierelevant, så viser du, at du kan passe et arbejde, møde op til tiden, leve op til andres forventninger, og det kan den studievejleder der senere modtager din ansøgning godt lide at læse!

Uanset om du nu er helt sikker på hvad du vil i dit sabbatår eller har brug for mere vejledning, så står vores dygtige rejsekonsulenter klar til at hjælpe dig med at få det meste ud af dit studieophold!

Så hvad venter du på?

Jeg vil på sabbatår i udlandet!
Kontakt rejsekonsulent

 

Billeder af idéer til hvad dit sabbatår kan indeholde:

Tag på Working holiday ophold i Australien

Tag på Working Holiday i Australien og oplev landet mens du tjener penge.

Tag på Working Holiday i Canada - Working Holiday med KILROY

Tag på Working Holiday ophold i Canada. Arbejd på et skisportssted. Kør i pudder når du har fri.

Tag et dykkerbevis under dit sabbatår

Få en ekstra fed oplevelse og tag et dykkerbevis under dit sabbatår.

Spring i faldskærm under dit sabbatår - faldskærmsudspring

Higer du efter adrenalin rush under dit sabbatår? Så tag springet og hop i faldskærm under din rejse.

Tag på sprogskole og sprogkursus under dit sabbatår - Lær sprog i udlandet

Lær et fremmedsprog på din rejse. Det er en investering at lære et nyt sprog og åbner nye døre.

Vil du have hjælp til dit sabbatår?
Kontakt KILROY
Tags: Sabbatår
Relaterede indlæg
Kontakt