Asiens hemmelige perle - Besøg landet de andre ikke besøger!

Asiens hemmelige perle - Besøg landet de andre ikke besøger!

Alle der har rejst rundt i Asien har helt sikkert, på et eller andet tidspunkt, stødt på andre danskere. Man kan være i tvivl om man skal råbe "hej dansker", og føre samtalen videre, eller om man bare skal lade som om at man ikke forstår hvad de siger. Selvom det kan være rart at møde nogle fra hjemstavnen, især hvis man har været væk i længere tid, så er følelsen af at føle sig 'alene' og samtidig velkommen i et land, også virkelig fed - og den følelse kan man opleve i Taiwan.

Inkluder Taiwan på din jordomrejse

Taiwan er ofte glemt på rejser til Asien og det er en skam. Den smukke ø, der officielt hører under Kina men som helst ser sig selv som en selvstændig republik, ligger øst for Kina og har et indbyggertal på cirka 23 millioner.

Naturen i Taiwan er smuk og mange steder uberørt, befolkningen er yderst venlig, maden er anderledes, spændende og billig, strandende er smukke (og du kan surfe!) den offentlige transport er eminent og billig, og oplevelserne er mange og unikke. Kort sagt, hvis du vil opleve et af Asiens 'hemmelige' vidundere, bør du ikke snyde dig selv for at opleve Taiwan på din jordomrejse. Du kan flyve direkte til Taipei fra de fleste større byer i Asien. Kontakt en af vores rejsekonsulenter hvis du vil høre hvordan du kan inkludere Taiwan på din Jordomrejse.

Chiang Kai Shek Memorial Hall I Taipei - Oplevelser I Taiwan - Rejser til Taiwan

Hvis du skal på rundrejse i Asien, må du ikke misse Taiwan - Asiens hemmelige perle.

Oplevelser i hovedstaden Taipei

Hovedstaden Taipei kan sagtens (og skal helst) besøges over flere dage. Byen byder på en masse hyggelige områder og street kitchens som vil fylde din næse med alverdens dufte og indtryk. Byen er sikker at opholde sig i, og du vil opleve en helt vild form for respekt der ikke ses mange andre steder på Jorden. Du står i kø til busser og metroer (MRT) og dette gøres i en HELT lige linie. Alt er rent og pænt, og hvis du mister personlige ejendele, er der meget stor chance for, at de lokale vil gøre ALT hvad de kan for at finde frem til dig.

Offentlig Transport I Asien Rejser Til Taipei Og Taiwan - Rejser til Taiwan

Taiwans offentlige transport er yderst velfungerende og BILLIG. Man står pænt i kø og venter.

Hvis du spørger om vej, vil du i langt de fleste tilfælde opleve at de lokale, der måske slet ikke snakker engelsk, alligevel vil prøve at hjælpe dig på vej, og pege i en tilfældig retning, eller rent faktisk gå med dig helt til din destination. Også selvom det involverer en  tur med bussen eller metroen.

Taipei - Shillin' Night Market

Under dit besøg i Taipei skal du besøge byens 'Nightmarket' Shilin' som hver aften fylder gaderne med alverdens boder. Navnet 'Nightmarket' er dog lidt misvisende da Shillin åbner ved aftensmadstid. For at komme til det berømte marked skal du tage byens yderst velfungerende MRT til stationen Jiantan og følge folkevandringen.

Mad I Taiwan Street Market I Asien 

TEppanyaki - Mad I Asien - Restaurant I Taipei - Teppanyaki

Spis teppanyaki i Taiwan. Teppanyaki er japansk mad som laves på en varm metalplade.

Taipei 101 - engang verdens højeste bygning

Taipei 101-taiwan

Taipei 101 havde engang titlen som verdens højeste bygning. At den ikke længere er verdens højeste, gør bestemt ikke oplevelsen mindre. Tag en tur op i toppen med turbo elevatoren og se Taipei fra oven. I bunden af bygningen ligger der en luksus super shopping mall og et hav af lækre restauranter.

Taipei - National Palace Museum

Tag en tur til National Palace Museum i Taipei der har den største samling af kinesisk kunst. Efter musemsbesøget kan du gå tur i det smukke område der omkranser museet. Der er gratis guidede tur klokken 10 og 15. For at komme til museet skal du tage MRT (metroen) mod Shilin, stå af på Zhongzhenr Rd og tage bus 304, 255, minibus 18 eller 19.

National Palace Museum I Taipei - Museum I Taiwan

Området omkring National Palace Museum i Taipei er virkelig smukt.

Oplevelser udenfor Taipei

Taipei og omegn er udstyret med yderst velfungerende transportmidler hvilket gør det virkelig nemt at komme udenfor Taipei på ingen tid. På ganske kort tid, kan du være oppe i bjergene og køre i gondola i Maokong, ved havnebyen Danshui eller hoppe i et af de mange hot springs ved Beitou.

Hot Springs i Beitou

Tag MRT (metroen) til Beitou og hop i et af områdets mange hot springs. Hot springs i Taiwan er populært for de lokale som ofte tager hertil for at stresse af og nyde naturen. Beitou byder på en masse bademuligheder og der er både gratis hot springs, og de der koster lidt.

Hot Spring I Taiwan - Hot Spring I Beitou - Rejser Til Taiwan

Et af Taiwans mange hot springs. Nogle er gratis og andre skal man betale et mindre beløb for. 

Sun Moon Lake - Taiwans smukkeste solopgang og solnedgang

Sun Moon Lake byder på et af Taiwans smukkeste områder. Søen er omkranset af bjerge og der er oftest godt vejr i området. Det er et populært og smukt sted at vandre og cykle. Navnet 'Sun Moon Lake' kommer af, at den ene del af søen ligner en måne, mens den anden del ligner en sol. Sun Moon Lake er også hjem til den mindste stamme i Taiwan, Thao-stammen.  

Sun Moon Lake - Taiwan - Rejser Til Taiwan

Sun Moon Lake - solopgange og solnedgange i verdensklasse!

Rejser til det sydlige Taiwan & Kaoshiung - sol, strand & surf!

Hvis du vil opleve sol, strand, surf, dykning og varme kan du tage til Kenting som ligger på Taiwans sydkyst. Fra Taipei kan du enten tage lyntoget eller den billigere løsning, bussen, som bestemt også er luksuriøs. Selv i den billigste bus får du kæmpesæder og naturligvis et karaoke-anlæg i bussen. Du kan tage bussen til Kaoshiung og derfra tage videre til Kenting med 'the Kenting Express' der afgår hvert 30 minut. Hvis I er flere der rejser sammen, kan I tage en taxa hvilket tager cirka halvanden time.

I Kenting ligger der hostels langs stranden og det er skønt at vågne op til lyden af havet. Gennemsnitstemperaturen i januar måned er 21 grader og resten af året er det langt varmere. I juli kan det blive op til 38 grader i Kenting. Kenting National Park er bestemt et besøg værd og det er nemmest at leje en scooter og kommer omkring på denne måde. Vi anbefaler at bo ved Nanwan som har en fed backpackerstemning og surf lige ved hånden. 

Rejser I Taiwan Strand I Asien Bounty Strand I Asien Kenting

Stranden ved Nanwan. 

Asien Paa Scooter - Rejser I Taiwan - Rejser Til Taiwan Asien

Lej en scooter ved ankomst til Kenting og nyd Kenting National Park fra 1. række.

Rejser I Asien - Oplevelser I Taiwan - Bounty Strand I Taiwan

Strandene ved Kenting er på ingen måde overfyldte og det er kun et plus. 

Flere billeder fra Taiwan:

Tempel I Taiwan - Oplevelser Og Rejser I Taiwan

Taiwan har rigtig mange templer rundt omkring i landet og det ene er smukkere end det andet.

Sovende Asiat Sovestilling I Taiwan Rejser Til Taiwan Eventyr I Taiwan

En træt lokal mand. Asiaterne kan sove overalt og når som helst. 

Livet I Taiwan - Oplevelser I Taiwan-  Og Taipei Rejser Til Taiwan

Hvis man er forkølet er der nøje instrukser for hvordan man undgår at smitte andre. Dette er et skilt i metroen.

Metroen I Taipei MRT I Taipei Transport I Taiwan Rejser Til Taiwan

En lille bid af Taipeis velfungerende metro. Du kan komme rundt for meget få penge.

Chiang Kai Shek Memorial Hall Rejser Til Taiwan Oplevelser I Taiwan

Ved Chiang Kai-Shek Memorial Hall i Taipei kan du nemt tilbringe et par timer.

Hello Kitty Lounge Airport Lufthavn I Taiwan Taipei Lufthavn

Den største lufthavn, Taoyuan, har selvfølgelig en Hello Kitty lounge. 

Maden I Taiwan Dumplings

På en lokal restaurant under Taipei 101 er de ved at lave dumplings.

 Maden I Taiwan - Mad I Asien - Rejser til Taiwan - Fly til Taiwan

Så er der dumplings. Velbekomme!

Sashimi I Taiwan - Maden I Taiwan -  Mad I Asien

Ved Kenting ligger de mest fantastiske fiskerestauranter og du kan blive mæt for 25-30 kr.

Rejser Til Taiwan Rejser Til Taipei Oplevelser I Taipei Explore Taipei

Taipei er en livlig, fantastisk og der er et utal af barer, restauranter og diskoteker.

LOVE Skilt I Asien LOVE Skilt I Taiwan Og Taipei

Find L.O.V.E. skiltet i Taipei. Hint: det står omkring Taipei 101.

Metro I Taiwan - Offentlig Transport I Asien - Rejser Til Taiwan

Mangfoldighed i metroen i Taipei. 

Trafikken I Asien - Rejser Til TaiwanTrafikken i Taipei. 

Fulong Beach I Taiwan -  Strand I Asien - Rejser Til Taiwan

Efter en kort togtur fra Taipei kan du være på Fulong Beach.

 Taipei - Rejser Til Taipei - Rejser Til Taiwan

Lad KILROY hjælpe dig med din rejse til Taiwan og Taipei. Kontakt en rejsekonsulent.

Yderligere information: 

På denne side kan du læse mere om rejser for unge i Taiwan. Siden er drevet af Taiwans government. Du kan også besøge organisationen Taipei Youth Volunteer Centre på 1st fl., 31 Zhongxiao E Rd, Sec 1. Tag MRT til Shandao Temple).   

Vil du opleve Taiwan - Asiens hemmelige perle?
Kontakt en rejsekonsulent

 

Tags: Asien, Taiwan
Relaterede indlæg
Kontakt