Besøg stederne hvor dine yndlingsfilm og TV-serier er optaget

  • 12 maj 2014
  • Af Emma
Besøg stederne hvor dine yndlingsfilm og TV-serier er optaget

Vil du med 'behind the scenes' på film og TV-serier på din næste rejse?

Med KILROYs filmguide kan du finde nogle af de 'hemmelige' film og TV-serie lokationer rundt omkring i verden. Måske din næste rejse bringer dig forbi en af disse destinationer?

Vi tager dig med til lokationerne på: Jurassic Park, The Beach, Beverly Hills, Sex & the City, Lost in Translation og Indiana Jones.

Jurassic Park - Kauai, Hawaii

Udover mange anvendte filmstudier i Californien, er rigtig mange scener i Jurassic Park skudt på Hawaii, de fleste på øen Kauai som er den mindste af de fire hovedøer.

Hvis du vil besøge 'indgangen' til Jurassic Park er det lidt af en tur (vi anbefaler en 4WD). Indgangen ligger for foden af Mount Wai'ale'ale. Selvom selve Jurassic Park skiltet ikke er der længere, er der stadigvæk to pæle på samme sted. For at komme dertil skal man følge Kuamo'o Road fra Wailua indtil vejen ændrer sig til en muddervej. Vejen navigerer dig ind i landet og slutter. Drej til højre og fortsæt cirka en kilomet indtil du rammer et Y kryds. Her ser du et 'Hunting' skilt tømret fast til et træ, drej til venstre her. Efter cirka 2 kilometer kommer der en vej til venstre, men du skal ligeud! Efter cirka 2 kilometer er der endnu et Y kryds, drej til venstre. Efter noget tid rammer du indgangen til Jurassic Park og synet mellem de to pæle er fantastisk!

Rejsen til Hawaii starter her!

Kauai På Hawaii - Hvor Er Jurassic Park Filmet - Rejser Til Hawaii

Kauai På Hawaii - Hvor Er Jurassic Park Filmet - Rejser Til Hawaii 2

Sex & the City - New York 

I følge oplysningerne må man hverken tage billeder eller sidde på trappen på 66th Perry Street i New York. Men man kan jo godt gå forbi og nyde synet af Carries trappe og lejlighed. Gaden ligger mellem Bleecker og West 4th Street på Manhatten. Og så kan man jo passende fortsætte turen til Magnolia Bakery på 401 Bleecker Street, på hjørnet af West 11th Street og sætte tænderne i en vanilla cupcake  - helt ligesom Carrie, Miranda, Charlotte, Samantha ville gøre det.

Rejsen til New York starter her!

Carries Trappe Og Lejlighed I New York - Sex And The City Trappe Og Lejlighed

Indiana Jones - Jordan

I filmen Indiana Jones & det sidste korstog (Indiana Jones & the last Crucade) fra 1989 foregår en del af scenerne ved det smukke Petra i Jordan. Petra er et arkæologisk område i Jordan og en oldtidsby man antager blev bygget i det første århundrede. Petra er i dag på listen over verdens syv nye vidundere. Petra ligger cirka 3 timers køretur fra Jordans hovedstad Amman og der er skilte langs vejen så man ved at man er på rette spor. Wadi Musa ligger ved Petra og byder på overnatningsmuligheder bl.a. hostels. Eftersom det er bedst at opleve Petra om morgenen, er det en god idé at ankomme til Wadi Musa dagen inden og overnatte i byen.

Rejsen til Jordan starter her!

Petra I Jordan - Besøg Petra I Jordan - Rejser Til Jordan - Backpacking I Jordan

Petra I Jordan - Rejser Til Jordan - Besøg Petra I Jordan

Lost in Translation - Japan

Størstedelen af Sofia Copollas film "Lost in Translation" fra 2003, er skudt i Tokyos vildeste kvarterer Shinjuku og Shibuya. De to hovedpersoner i filmen, Charlotte (Scarlett Johanson) og Bob (Bill Murray) mødes på The Park Hyatt Hotel in Shinjuku i baren på 52ende etage. Park Hyatt hotel i Tokyo er en af byens bedste og dyreste hoteller. Hotellet ligger 15-minutters gåtur eller 5-minutters bustur fra Shinjuku Station.

Bob, Charlotte og deres nye venner er på karaoke bar i Shibuya på 30-8 Utagawacho under fem minutter fra Shibuya Station. I samme område finder du sushi restauranten Ichikan hvor Bob og Charlotte spiser middag. Den ligger på 9-5 Daikanyama.

Obs: James Bond filmen 'Skyfall' indeholder også en del scener fra Japan.

Rejsen til Japan starter her

Tokyo Shinjuki  Lost In Translation - Hvor Er Lost In Translation Filmet

Beverly Hills 90210 - Los Angeles 

På 1675 E Altadena Drive, Altadena i Californien ligger Brendon og Brenda hus, også kendt som the Walsh House. Huset ligger nord for Pasadena. Du finder huset cirka syv 'blocks' øst for Lake Avenue og lige inden Tanople Drive.

Den berømte high school i serien er ikke Beverly High, som man skulle tro, men det er filmet på Torrance High School der ligger på 2200 W Carson St i Torrance.

Rejsen til Los Angeles starter her

Walsh _House _-_Beverly _hills _90210_-_Find _Beverly _Hills I Hvid

Torrance _High _-_Beverly _Hills _skolen Hvid - Beverly High

The Beach - Thailand

The Beach fra år 2000 med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, blev blandt andet filmet på Maya Bay på Phi Phi Leh Island i Krabi provinsen. For at komme til Phi Phi Leh er den mest almindelige rute at tage en 'longboat' fra Phi Phi Don. Der er hverken hoteller eller hostels på Phi Phi Leh, eftersom det er en nationalpark, men man kan campere på stranden ved Maya Bay.  

Rejsen til Thailand starter her

Phi Phi Leh Thailand - The Beach - Leonardo - Strand (1)

Maya Bay - Strand - The Beach - Thailand - Where The Beach Was Filmed - Hvor The Beach Blev Optaget 1280x 720

Obs: Vi tager forbehold for fravigelser i detaljerne og rutebeskrivelserne beskrevet ovenfor!

Vil du af sted?
Kontakt KILROY

 

Relaterede indlæg
Kontakt