5 tips til at rejse i Californien på et backpackerbudget

5 tips til at rejse i Californien på et backpackerbudget

Ok, indrømmet, Californien er ikke det allerbilligste sted at backpacke, MEN, man kan gøre rigtig meget for at få fede og billige, eller gratis, oplevelser på den amerikanske vestkyst. Denne artikel indeholder ikke gode råd om shopping på Rodeo Drive eller Michelin restauranter, men om hvordan rejsen rundt i Californien kan blive mindst lige så fed på et backpackerbudget.

California, here we come!

1. Overnat uden for storbyerne

California -budget -overnatning -råd1

Er du typen der godt kan lide at opleve steder og områder de andre måske ikke oplever? Det kan være rigtig dyrt at overnatte i de store byer som Los Angeles, San Diego og San Francisco (især i hverdagene pga. businessfolk), men faktisk skal du blot til en hyggelig forstad for at få 'the local feeling' og derved også spare penge. Du vil opleve at mange forstæder kan vise et mere autentisk billede af hverdagslivet i USA. Måske du på en gåtur i et lokalområde vil spotte lokale børn lege i en skolegård, en ældre dame vande blomster i hendes have og sende jer et smil med på vejen, eller medarbejderne i en butik smile op til begge ører og yde en ekstra service fordi hun ikke er lige så vant til turister. Du vil også opleve at restauranter koster langt mindre lidt udenfor storbyerne. Men dermed ikke sagt at du ikke skal besøge storbyerne, selvfølgelig skal du det. Det kan være billigere at bo i storbyerne i weekenden da der er færre businessfolk, fx. i businessområdet El Segundo lige syd for LAX. 

Overnatning i nationalparkerne i USA

Det er generelt dyrt at overnatte i nationalparkerne i Californien, men hvis man er i bil findes der typisk billige alternativer i nærheden eller udenfor selve nationalparken. Fx i Yosemite findes der to hoteller inde i parken, som er ret dyre, mens der findes både motels og billigere hoteller lige udenfor - så man kun er en kort køretur fra indgangen. Det aller billigste er at leje en af vores Escape Campervans hvor du sover i bilen og har det hele med på farten. Det er den totale frihed på en rejse rundt i USA. På denne måde skal du kun betale et parking fee og camping fee. Læs mere om leje af campervan og motorhome i USA.

Har du spørgsmål om billig overnatning i Californien?

Hvis du har svært ved at finde billig overnatning, eller andet, i Californien, kan du kontakte vores dygtie rejsekonsulenter. De vil hellere end gerne hjælpe dig med at sammensætte rejsen til USA på billigste vis. Udover overnatning kan vi hjælpe dig med at finde en billig flybillet (og fleksibel, dvs. den kan ændres mod et gebyr) samt fede rundrejser. Vi har også surfing, sightseeing og ankomstpakker i USA.

Vil du booke billig overnatning i Californien
Kontakt os!

 

2. Spis billigt og støt lokale farmers samtidigt 

California -budget -farmers -markets -råd2

Californien er kendt for sine mange farme, lækre frugter og grøntsager. Hvorfor ikke gøre dine indkøb på nogle af USA's bedste farmers' markets og støtte de lokale farmers og spare penge? Markederne har boder med billige specialiteter som du vil være rigtig glad for at have smagt. Du kan læse shopping tips om farmers' markets her.

3. Besøg de billige, mindre turistede (og mindste lige så lækre) strande

California -budget -beach -råd3

Californien er bl.a. kendt for sine smukke strande og kystlinje, og du kan få unikke oplevelser ved at udforske kysten der hvor der ikke er mange turister. Strande som Pismo Beach giver dig ikke blot en smuk strand, det er også uden de skyhøje priser. Pismo Beach ligger lige mellem Los Angeles og San Franciso og har billig overnatning, gode restauranter og aktiviteter. Fra Pismo kan man også køre til San Luis Obispo eller til det berømte Hearst Castle.

4. Gå på jagt efter gratis oplevelser i Californien

California -budget -festival 2-råd4

Mange byer i Californien huser hvert år store gratis koncerter og hvem siger nej til det? Gratis koncerter betyder slet ikke at det er mindre godt end en koncert du ville betale for, snarere tværtimod. Fx. burde du opleve San Franciscos Stern Grove eller Strictly Bluegrass Festival eller Friday night jazz koncerterne i Los Angeles County Museum of Art. Du kan også læse om alle events i de lokale aviser når du ankommer, eller aller bedst, spørge de lokale om deres anbefalinger.

Ligeledes har mange museer et antal dage om måneden hvor indgangen er gratis, så tjek evt. hjemmefra, så du kan planlægge nogenlunde derefter. Getty Museum i Los Angeles er altid gratis. Hvis du vil prøve noget helt, helt anderledes kan du besøge PEZ museet (ja, den med slikket) i San Francisco. Det er gratis den første torsdag i hver måned.

5. Rejs udenfor turistsæsonen

California -budget -season -råd5 

En af de bedste måder at spare penge på, er ved at rejse udenfor turistsæsonen. Vi foreslår ikke at du besøger Palm Springs i juli når temperaturerne er glohede selv i skyggen, men hvis du tilrettelægger din rejse nøje, er der rigtig mange penge at spare. Priserne kan falde drastisk blot fordi kalenderen pludselig siger april i stedet for maj, og i realiteten er vejret højst sandsynligt ikke meget anderledes den 28. april sammenlignet med den 2. maj.

Kan jeg rejse billigt rundt i Californien?

KILROYs rejsekonsulenter kender Californien rigtig godt, og de vil med glæde give dig de bedste rejseråd og tips, de bedste tilbud på overnatning fx. hostel eller campervan og tilbud på fede oplevelser du kan komme på i mindre grupper med andre unge. Vi kan også hjælpe dig med at finde en billig og fleksibel flybillet, med de antal stop du ønsker. 

Vil du vide mere om rejsen til Californien?
Kontakt KILROY

 

Relaterede indlæg
Kontakt