New York på et backpackerbudget

New York på et backpackerbudget

"The Big Apple", "byen der aldrig sover", "so great they named it twice" (New York, New York) - dette enormt kære barn har mange navne og byen bør opleves MINDST én gang i livet! Men hvordan oplever man byen på et backpackerbudget og kommer retur med de fedeste storbyoplevelser uden at totalskade lønkontoen eller børneopsparingen? Se vores bud på hvor du skal bo, hvilke restauranter du bør besøge og hvilke oplevelser der stadig efterlader penge til lidt shopping.

Vi mener faktisk at enhver rejse til USA og Nordamerika bør starte med et stop-over i NYC, så for at gøre byen lidt mere tilgængelig på et budget, har vi her samlet vores nyeste og bedste bud på den perfekte New York rejse på et backpackerbudget.

God og billig overnatning i New York?

Overnatning i New York er emnet for mange diskussioner omkring hvorfor eller hvorfor man ikke skal besøge byen. Der er desværre ALT for mange dyre og dårlige overnatningsmuligheder, og det kan derfor være en jungle at finde frem til det rette sted at bo på rejsen. Vil du gerne bo centralt på Manhattan (hvem vil ikke det?) og undgå at betale overpris for et skodhostel eller -hotel?

Vi anbefaler YMCA Vanderbilt

YMCA Vanderbilt

Fra 350 kr.
YMCA Vanderbilt
Pris: pr. person pr. nat
Hostellet YMCA ligger tæt på Times Square, Rockefeller Center og ca. 10 blocks fra Central Park samt andre kendte New York sights! Placeringen er perfekt for førstegangsrejsende til New York.
Vil du vide mere om YMCA?

Et dobbelt-værelse med fælles bad og toilet koster fra 350 kr. pr. person pr. nat (afhængig af sæson)

Det billige måltid i New York

Det kan godt være at du lægger en stor del af dit budget på overnatning i New York, men til gengæld kan du let finde god og lækker mad til billige penge. Prøv fx en af New Yorks lækre Foodtrucks, som er madvogne placeret på forskellige lokationer over hele Manhattan. Foodtrucks er populære til en hurtig frokostpause for byens business folk og vi kan anbefale fx Milk Truck, som serverer sandwiches, salater og supper til omkring 30 kr. eller Taim Mobile, der serverer falafler og smoothies.

Den "billige" madoplevelse - er du ude efter mere end bare at stille sulten, men en god madoplevelse, har du i New York chancen for at spise michelin-mad til billige penge. The Spottet Pig serverer fx hovedretter fra 125 kr. Hvis budgettet er til det, bør du gribe chancen for en fed madoplevelse når du er i New York.

Gratis oplevelser i New York

New York byder på et utal af gratis oplevelser året rundt. Hold øje med lokale filmfestivaller som foregår i byens parker, gratis adgang til museer på udvalgte ugedage samt madmarkeder og musikoptrædener i Central Park. Hold dig opdateret på byens events, koncerter og festivals gennem TimeOut eller VilligeVoice.

Vidste du at du kan tage færgen til Staten Island gratis? Bådturen tager ca. 25 minutter og giver dig en af de bedste udsigter over Manhattans skyline samt til Statue of Liberty. Færgen afgår fra Whitehall Terminal ved den sydligste spids af Manhattan, nær Battery Park, og sejler 24 timer i døgnet 365 dage om året.

Vil du besøge nogle af de mest kendte sights og museer bør du overveje at købe et New York Pass som giver adgang til en lang række attraktioner. Du kan let spare op til 30% af normal entré pris, hvis du besøger bare 3 attraktioner.

Shopping i outlets i New York

Du kan naturligvis let smadre budgettet ved at tage et smut forbi 5th Avenue (specielt mellem 49th-60th street), som også er kendt som en af verdens dyreste shopping-gader! Vi anbefaler at du i stedet tager forbi Jersey Gardens, som ligger blot 30 minutter fra Manhattan. Dette outlet har mere end 200 butikker, hvor du kan shoppe kendte tøjmærker for nedsatte priser. Shuttlebusser afgår flere gange dagligt fra Port Authority Bus Terminal ved 8th Avenue til Jersey Gardens og retur til Manhattan. Med lidt god planlægning kan du sagtens få stillet shoppetrangen uden at skulle ringe hjem efter en sponsor.

 

Relaterede indlæg
Kontakt