Oplev Malaysia med stopover i Kuala Lumpur

  • 30 oktober 2014
  • Af Emma
Oplev Malaysia med stopover i Kuala Lumpur

Malaysia er, som sin nabo Singapore, den ultimative smeltedigel af kulturer fra hele verden. Blandingen af nationaliteter gennem flere hundrede år har resulteret i verdens måske fineste mad. Du kan rejse til Malaysia blot for at spise - i ugevis. Der er dog også mange andre ting at foretage sig i Kuala Lumpur samt i området omkring hovedstaden - læs om dine muligheder herunder!

Batu Caves – En Hindu Festivalplads

Beliggende lige udenfor Kuala Lumpur i Selangor, er Batu Caves en ideel destination for selv de korteste Malaysia stopovers. Grotterne er en ikonisk og populær destination, der bliver besøgt af både tilbedere og turister. Det mest populære tidspunkt at besøge denne attraktion er under den årlige Hindu festival Thaipusam. Når først du er ankommet til grotterne, vil du møde en kæmpe Hindu statue der bevogter indgangen. Batu Caves byder også på en fantastisk udsigt over de blinkende lys i Kuala Lumpur - og det tager kun 272 skridt at komme dertil. Derudover er alle klatreentusiaster velkomne til at forsøge sig med limestone klipperne der ligger lige ude foran Batu Caves.

Cameron Highlands – Højt over skyerne

For mange år siden, under den britiske kolonitid, var Cameron Highlands et britisk bygget pusterum fra varmen og hjemveen til repræsentanterne af hendes majestæt Dronningen. Selv idag er området et fristed fra den fugtige varme i resten af Malaysia. Cameron Highlands har omtrent samme størrelse som Singapore og ligger omkring 200 kilometer fra Kuala Lumpur, i den bjergtildækkede del af området. I midten er Genting Highlands, byen over skyerne, og her finder man landets eneste lovlige land-faste casino. cameron Highlands er inddelt i strengt opdelte regioner: Fraser Hill er indbegrebet af idyl, Bukit Tinggi er mere opfriskende end et spring i et vandfald, Bukit Larut charmerer med sin nordiske ro, og alle de andre er lige så unikke.

Perak – Belum-Temengorin Regnskoven

Perak er den nordiske stat i Malaysia nær grænsen  til Thailand, så en rejse hertil kræver et stopover på mindst et par dage. Hvis du beslutter dig for at tage dagene ud af kalenderen, vil du ikke blive skuffet. Belum-Temengorin er en over 130 million år gammel regnskov med flere floder der krydser indover. Regnskoven er meget stor med over 300.000 hektar skov, der gemmer på den undvigende Malaysiske tiger.

Ipoh – Hovedstad til Perak og dens seværdigheder

Ipoh byder på en lang række seværdigheder, hvoraf Gaharu Tree Valley er en af de fineste destinationer.  Gaharu Træet er også kendt som Gudernes Træ, og er  flere hundrede år blevet brugt til medicinske formål, til te og til dufte. Gua Tempurunger den største grottte af kalksten på halvøen Malaysia - den er over to kilometer dyb. Den grotte, hvorfra guidede ture på den gennemløbende flod kan arrangeres, er kun 24 kilometer fra Ipoh.  Sam Poh Tong Templet er et af Malaysia’s smukkeste grottetempler. Det er bestemt et besøg værd, specielt fordi det ligger kun 5 kilometer fra Ipoh.

Er du bidt af Malaysia eller Kuala Lumpur?
Vil du vide mere?
Vil du booke flybilletter eller ture?

Hvis du også er vild med Asien og alle vidunderne i Malaysia, så kontakt en KILROY rejsekonsulent.

Tal med en rejsekonsulent
Kontakt KILROY
Mere info om Malaysia
Læs mere

 

Relaterede indlæg
Kontakt