Rejseguide: 48 timer i San Francisco

Rejseguide: 48 timer i San Francisco

Hvis du skal til USAs Vestkyst bliver du simpelthen nødt til at gøre et stop i smukke San Francisco.

Du kan kalde byen San Francisco eller du kan kalde den 'The City by the Bay', men du må aldrig kalde San Francisco for Frisco - de lokale hader det!

KILROYs rejseguide til San Francisco

Vores guide til San Francisco strækker sig over 48 timer, men hvis du har længere tid i byen skal du kun være glad for det. Det er en fantastisk by og hvis du når vores forslag til sights forneden, er du allerede rigtig godt dækket ind.

You'll love San Francisco!

Dag 1 i San Francisco 

Kl. 11-12 

Hvis du kommer kørende ind i San Francisco kan du næsten ikke undgå at sætte klassikeren "I left my heart in San Franciso" på i bilen, bare fordi vi ved, at dine næste 48 timer bliver virkelig fantastiske i en af Amerikas mest ikoniske byer.

Vores San Francisco rejse starter med et besøg ved Gandhi statuen ved vandet, et sted som de fleste turister ellers farer hurtigt forbi, og det er synd, for udsigten herfra er fantastisk. Statuen ligger ved Embarcadero. Fortsæt rejsen til Treasure Island hvor du får den VILDESTE udsigt over byen. Treasure Island er en kunstigt fremstillet ø hvorfra du kan se The Bay, storslåede Golden Gate Bridge og Alcatraz Island. 

På køreturen tilbage fra Treasure Island kommer man til at opleve byens op- og nedture, bogstaveligt talt. San Francisco er nemlig fyldt med bakker, og det er nok en af de mest ikoniske kendetegn ved byen.

San -francisco -houses

De huse man kører forbi er præcis som vi kender dem fra film, og man kommer snildt til at tænke på filmen 'Mrs Doubtfire', som også var filmet her. Pssst... man kan også besøge huset hvor filmen blev optaget.
Af andre film der er optaget i San Francisco kan vi nævne: Blue Jasmin, Cloud Atlas, 40 days and 40 nights, Godzilla, Zodiac, Milk, Hulk, Planet of the Apes, Mission Impossible  -så måske du kan genkende nogle scener ved blot at gå rundt i byen?

Kl. 12.30 – 15.30

Du skal sikre dig et besøg til Haight-Ashbury som er et fedt område med fede hippy vibes, hyggelige caféer og venlige lokale.

haight ashbury

Hippy området Haight-Ashbury i San Francisco.

Måske synes du det er specielt at blive talt til af de lokale på gaden, men det er kun venligt ment. De lokale er enormt venlige og imødekommende - nyd det og spred glæde på din vej. 

fede butikker i san francisco

Haight-Ashbury er også fyldt med de fedeste second-hand butikker, så du skal ikke tage aaaalt for meget med hjemmefra. Hvis du er musik elsker skal du besøge Amoeba Music, bygget på tidligere bowlingbaner, og nu er hjem for en af verdens største musiksamlinger. 

Du skal også huske at gå en tur i Golden Gate Park, men du får højst sandsynligt ikke tid til at udforske hele området da der er 1,017 hektarer at gøre godt med. Men du kan opleve nogle af områdets mange søer, haver, muséer og gallerier.

Insider viden: Golden Gate Park har gratis shuttle service fra 9-18 (yes!)

Og hvad skal du spise til aftensmad? Du skal selvfølgelig på Cha Cha Cha til vildt lækker tapas.

16.00 – 17.00

Byen venter på dig, og du skal gøre dig klar til en fed aften i San Francisco.

17.00 – 18.30

En af de mest fantastiske ting ved San Francisco er størrelsen på byen, for det betyder at antallet af oplevelser er enormt. Tag en tram ned til Fisherman's Wharf og bid i den lækre seafood.

San -francisco -sea -lions -pier -39

Søløver ved Pier 39 i San Francisco.

En af hovedattraktionerne her er uden tvivl Pier 39 hvor du bogstavligt talt får søløver for alle pengene. Du kan uden tvivl dufte og høre dem, før du kan se dem.

18.30 – 20.00

Der er noget helt magisk over Golden Gate Bridge og hvis du ser broen mens solen går ned, er du virkelig "in for a treat", som man siger.

Golden Gate bridge

Golden Gate Bridge - smuk både dag og nat.

Vejret kan skifte en del, så vi anbefaler den varme sweater. Der er også mulighed for at tage på sejltur ved aftentid og nyde det smukke syn med mad og drinks ombord.

20.00 til seeeeeent

Der er især én restaurant der er værd at anbefale ved Fisherman's Wharf og det er Bistro Boudin, hvis man gerne vil spendere på en lækker oplevelse. Vi anbefaler at du smager Boudin Sourdough Breadbowl som er en lækker traditionel Clam Chowder. Efter middagen skal du prøve nogle af byens fede barer. På Tommy's Mexican Restaurant kan du smage verdens stærkeste tequila (siger de), og der er over 300 tequilaer at vælge i mellem. Det er et ret vildt sted.

Dag 2 i San Francisco

Klokken 9-14.00

Det kan anbefales at booke en tur til spændende Alcatraz hjemmefra, for disse ture bliver ofte udsolgt. Du kan booke ture til Alcatraz hos KILROY her eller direkte hos en rejsekonsulent. 

San -francisco -alcatraz

Fra Alcatraz har man udsigt til Golden Gate Bridge.

Klokken 14.00 – 19.00

Som frokostsnack skal du smage nogle af de berømte Dungenees crab inden du smutter mod city, hvor der er masser af fede butikker. En af de mest berømte gader er den bakkede Lombard Street som består af otte ekstremt stejle sving. Hvis du står på toppen af gaden kan du få et vildt syn over San Francisco og de biler og motorcykler der prøver at navigere sig selv ned af vejen.

San -francisco -lombard -street

Poeten Jack Kerouac boede, festede og skrev i San Francisco og hvis du tager til North Beach kan man opleve der hvor Beat Generationen hang ud. Du kan komme ind på Beat museet for cirka 5$ og opleve Beat Generationens liv og livsstil i San Francisco i 50'erne. Der bor mange italienere i området, så der er masser af lækre restauranter og lækker gelato at smage sig igennem. 

San -francisco -macys

Shop amok i Macy's i San Francisco.

Hvis du vil have mere skal du sigte mod Union Square bagefter - det er et shopping paradis og her finder du Macy's og Sak's Fifth Avenue og du kan bruge rigtig mange timer (OG PENGE) her. Om aftenen anbefaler vi at du tager til Chinatown, som nærmest er som en by i byen og hjem til det STØRSTE kinesiske distrikt udenfor Kina. Når du går under den store drage indgang får du indsigt i den kinesiske kultur. I Chinatown skal du smage Dim Sum og have en fortune cookie.

Hvis din aften og nat ikke skal slutte i Chinatown, skal du sigte efter Mission District og høre live musik. Når du sidder her, finder du ud af hvorfor San Franciscos 'cool kids' hænger ud her. 

Dag 3 i San Francisco

Klokken 9.00 – 11.00

Inden du forlader San Francisco (for denne gang), skal du stoppe på den anden side af Golden Gate Bridge og sige 'goodbye'. Her finder du en p-plads med fantastisk udsigt. Hvad med at købe en pakke croissanter og noget juice og nyde udsigten over denne smukke by. 

San -francisco -tram

Pas på, for du kommer til at efterlade dit hjerte i San Francisco (ligesom i sangen), så dine første 48 timer i byen er blot en start. Du kommer til at tænke tilbage på og planlægge din rejse tilbage hertil - lige så snart du har forladt the City by the Bay. 

Vil du læse mere om San Francisco?
Det kan du her!

Artiklen er inspireret af Trek America.

Relaterede indlæg
Kontakt