10 grunde til at du vil elske Costa Rica

10 grunde til at du vil elske Costa Rica

Costa Rica er især kendt for den fredelige kultur, udendørs aktiviteter, det vilde dyre- og naturliv og selvfølgelig de søde dovendyr. Derudover synes alle stier at føre til vandfald, tågede kratersøer, jungler og øde strande.

Har du endnu ikke besøgt dette magiske Latinamerikanske land, kan du her læse hvorfor du skal skynde dig afsted.

1. Zip-lining gennem junglen
Der er noget helt specielt og befriende ved, at svæve gennem junglens tætte træer og grene, uden selv at have kontrollen. Er du til noget af et adventure kick og en udsigt ud over det sædvanlige, er zip-lining helt sikkert noget for dig! Og hvis du bliver vild med det, er der heldigvis et væld af Costa Ricas’ nationalparker som udyder denne aktivitet.


2. De skønne dovendyr
Dovendyr er bogstaveligtalt overalt i Costa Rica! Når folk som så ofte siger at man ikke kan garantere vildt dyreliv, er det formentlig fordi at de aldrig har været i Costa Rica. Costa Rica er landet som overrasker og overvælder med sin fantastiske natur og storartede dyr. Især dovendyrene kan du se rigtig mange af i nationalparkerne. Om dagen vil du primært se de tre-tåede og om aften de to-tåede :)

Costa -rica -sloth -1280x 720

3. Frække aber
Der er aber alle vejene i Costa Rica, så mange at du den sidste tid på din rejse ikke engang tager kameraet frem, fordi du allerede har billeder i tusindevis. Der er fundet fire forskellige abearter i Costa Rica: White–throated Capuchin monkeys, howlermonkeys, squirrelmonkeys og spidermonkeys. Du kan se alle aberne hele året rundt og i Corcovado National Park kan du se alle fire forskellige arter. Men pas på! Hvis du spiser mad kan de være frække og snuppe det! 

Costa -rica -monkey -jungle -1280x 720

4. Regn er ikke nødvendigvis dårligt
Costa Rica er et grønt eventyrland med 28 nationalparker, fyldt med smuk og frodig natur. Hvis du kommer i slutningen af regnsæsonen, vil der til tider komme nedbør – men det betyder også at du er så heldig at opleve ekstremt frodige grønne scenarier overalt! Costa Rica ligger nemlig mellem to oceaner og to kontinenter, og derfor sker der en form for biodiversitet. Ligegyldigt hvilken region i Costa Rica du besøger, er der unikke levesteder og økosystemer med en lang række dyrearter. Hvis du er dyre- og naturentusiast, er Costa Rica og nationalparkerne lige noget for dig!

Costa -rica -girls -waterfall -1280x 720 (1)

5. Den fantastiske befolkning
Rare, glade, fredelige mennesker – Det er ikke nogen overraskelse at Costa Ricas befolkning er nogle af de gladeste i verden. De lever i et dejligt land, fyldt med fantastiske dyr og utrolige aktiviteter – det kan man da kun blive glad i låget af! Ticos, som Costa Ricanerne også kaldes, vil gøre alt for at få dig til at føle dig velkommen. De elsker deres eget land og vil også have dig til at elske det - hvilket du helt sikkert vil.

6. Smukke strande
Fra Stillehavet til det Caribiske hav vil du blive overvældet af hvor smukke strandende er. Tag for eksempel Cahiuta National Park som ligger tæt op af regnskov, er hjem for tons vis af vilde dyr, natur og klart vand. Solbadning har aldrig været så lækkert som i Costa Rica!

Se 10 andre lækre strande i Costa Rica her:


7. Nattelivet i Costa Rica
Mens den flotte natur trækker de fleste rejsende til Costa Rica, er nattelivet noget man ikke skal gå glip af! Hvis du synes at drikke et glas lokalt rom under en stjerneklar himmel, rundt om et bål, lyder som noget for dig – vil du elske det her. Og til alle kvinder som læser dette – de fleste barer har Ladies Night med fri bar!

Costa -rica -people -beach -party -1280x 720

8. Verdens bedste ordsprog
Costa Rica har helt klart et af verdens bedste ordsprog – "Pura Vida". Pura Vida betyder ”pure life”, altså rent liv. Du vil høre det konstant på din rejse og det symboliserer ideen om at nyde livet og være glad. Før du ved af det, er Pura Vida de første ord du siger om morgenen og de sidste inden du går i seng. 
Lær mere spansk på vores lokale sprogskole i Costa Rica.

9. Arenal Nationalpark
Tidligere var Arenal én af de mest aktive vulkaner i verden, og den majestætiske naturskabning i Arenal National Park er et absolut must-see! Vulkanen ligger nær byen La Fortuna. Den er hele 1.657 meter høj og ligger ved siden af Lago Arenal, som er en stor kunstig sø. Det er bl.a. muligt at komme på vulkan-hiking og zip-lining tæt på vulkanen. Det er helt klart en fantastisk oplevelse!

costa-rica-vulcano.jpg

10. Adventure!
Costa Rica er landet med vulkaner, regnskov, vandfald og floder. Eventyrrejsende mennesker kan vælge mellem en række forskellige aktiviteter såsom rafting, snorkling, kajak, zip-lining, surfing og meget mere. Den største udfordring bliver nok at vælge hvilke aktiviteter det skal være! Vi anbefaler dog at du tager en tur i zip-line eller tester dine surferevner på vores lokale surf camp og surfskole.

costa-rica-river-rafting.jpg

Læs mere om rejsemuligheder i Costa Rica 

Vil du vide mere om rejser til Costa Rica?
Kontakt en rejsekonsulent
Kontakt