Sådan rejser du billigst

Sådan rejser du billigst

De fleste af os har ikke uanede mængder penge på lommen til jordomrejsen, men det betyder ikke at drømmerejsen ikke bliver fed. Du kan sagtens få verdensklasse oplevelser på et budget, og med disse 9 gode råd i baghovedet, kan du spare lidt ekstra hist og pist. Måske de små besparelser på sigt kan åbne op for ekstra oplevelser på jordomrejsen fx dykkerkursus, surf camp eller sejlads i udlandet.

1. Undgå at rejse i weekenden

billige rejser

Tirsdag, ondsag og torsdag er de dage hvor færrest rejser og flybilletterne er billigst. Undgå at rejse i weekenden og book billige flybilletter med afgang midt på ugen.  

2. Pak let

rejseråd - billige rejser

Hvis du rejser med de aller billigste flyselskaber skal du ofte betale ekstra for bagage. Dette kan hurtigt løbe op, så hvis du vil spare lidt ekstra cash, kan det være en rigtig god idé at lægge alle dine pakkenelliker ud på gulvet inden afrejse, og grovsortere. Du behøver vel ikke 5 varme sweatre? Se KILROYs pakkeliste her.

3. Bo på hostel (der er masser af lækre hostels)

billigt hostel - rejse billigt

Hvis du vil spare penge på din overnatning, anbefaler vi, at du booker en seng på et hostel. Nogen tror at hostels altid er med 10+ senge i et stort rum med snorkende og lugtende ældre mænd, MEN det er sjældent tilfældet. Der findes masser af hostels hvor værelserne er inddelt efter køn, rengøringen er i top og de tilbyder ofte privatværelser. Men der er nu noget sjovt i at sove i et dorm, da det er her at du møder fellow rejsende. Spar et par $ per nat ved at bo på hostel fremfor hotel. Vores rejsekonsulenter kan fortælle dig om de bedste hostels i den by du rejser til.

4. Spis som de lokale

Chiang -mai -Kad Luang -market

Dette marked hedder Warorot Market, eller Kad Luang, og ligger i Chiang Mai.

Når man rejser skal man ikke spise ude hver dag. Jo, det er lækkert, men det er også virkelig hyggeligt at handle ind i det lokale supermarked og lave mad selv. Del regningen og lav mad med andre rejsende og husk at købe snacks til de ture du skal på fx musli barer, drinks, frugt og grøntsager. Det vil dræbe sultfornemmelsen så du ikke ender med at spise ude hele tiden.

5. Rejs med dine venner

rejse med venner - rejse billigt

Det kan være svært at lave alting sammen, men man kan faktisk spare mange penge ved at tage på jordmrejse med en eller flere venner og veninder. Del billejen i Californien, campervanlejen i New Zealand, hostel i Sydney eller maden i Tokyo. Måske det bliver venner du møder i udlandet. Nu flere nu bedre!

6. Rejs udenfor sæsonen

rejs udenfor sæsonen

Langt de fleste destinationer har tidspunkter på året der er mindre travle end andre. Oftest er det fordi at vejret ikke nødvendigvis er det bedste, men man kan sagtens være heldig, ligesom vejret kan være varmt og lækkert i Danmark i maj og september, og ikke nødvendigvis i juli og august hvor alting er dyrest. Du kan spare mange hundrede kroner på at rejse udenfor sæsonen. Hotel og hostel, billeje, indgang og oplevelser er langt billigere udenfor sæsonen. 

7.  Rejs "off the beaten track"

undgå turistfælder - rejs billigt

Forsøg at undgå turistfælderne i de store byer. Lad være med at spise frokost ved Vatikanet i Rom eller ved Eiffeltårnet i Paris. Det kan have stor betydning for hvor mange penge du lægger og derved sparer. Hvis du bor og spiser i de lokale områder, får du samtidig indsigt i hvordan de lokale bor og lever, hvilket tilføjer endnu mere til din oplevelse.

8. Undersøg din bilforsikring hjemmefra

rejs billigt - lej en campervan og billeje

Hos KILROY er de lovpligtige forsikringer altid inkluderet. Det er derfor værd at overveje hvilke ekstra forsikringer du har brug for. I nogle lande vil de forsøge at presse på for at sælge ekstra forsikringer, og det er derfor vigtigt at vide hvad du siger ja og hvad du siger nej til. Din rejsekonsulent kan informere dig om dette.

9. Hold styr på rejseudgifterne

rejs billigt

Hold styr på dine udgifter - lav logbog eller hold øje med dit forbrug via din mobil bank app, så du ikke glemmer hvilke udgifter du har undervejs. Dit rejsebudget kan let løbe op hvis du glemmer alt om dine køb så snart dankortet er kørt igennem. Har du derimod en oversigt over dit forbrug kan du let skære ned og bruge rejsebudgettet på fede oplevelser.

Rigtig god rejse!

Har du spørgsmål til vores rejsekonsulenter?
Kontakt KILROY
Kontakt