Top 10 Backpacker råd!

Top 10 Backpacker råd!
  • "Åhhhhh, hvad skal jeg have med?"
  • "Hvad skal jeg lade blive derhjemme?"
  • "Hvad må og skal jeg vide, inden jeg daffer af sted?"

Når man skal ud på en længere backpackerrejse der evt. strækker sig over flere lande, er der så mange ting man skal huske. Det kan til tider virke uoverskueligt, og når du endelig står i udlandet, er der altid noget du godt kunne have undværet, og der er altid noget du mangler.....og der er altid noget du ville ønske du havde vidst hjemmefra...

Rejserådene er lavet af KILROYs egne erfarne rejsekonsulenter som har op til flere jordomrejser bag sig, så rådene kommer fra egne erfaringer. Sug til dig af vores råd, og del dem med dine venner der også skal ud at rejse.

Backpacker råd #1: Du bruger altid flere penge end du tror!

hvor mange penge til rejsen

Når flybilletterne, forsikringerne, vaccinationerne og oplevelsesrejserne er betalt, føles det som om at de værste udgifter er ovre - og det er de også. Men KILROYs egne rejsekonsulenter taler af erfaring når de siger, at man altid ender med at bruge flere penge end man tror. Når du endelig er af sted, er følelsen af frihed og luft til at gøre lige det du altid har drømt om, fx. trekkingture eller sejlads, meget stor. Så hav lidt ekstra lommepenge med - det kan godt betale sig!

Backpacker råd #2: Det du tror er mindst fedt, er oftest fedest!

hvilke lande skal jeg besøge

Vi har allesammen gjort os nogle idéer og tanker om hvad vi gerne vil når vi er af sted. Undervejs kan der komme ændringer i rejseplanerne og det kan fx. være at du ender i en anden by end planlagt, eller at din oplevelsesrejse ændrer rute. Vores råd er: VÆR ÅBEN. Tag i mod de nye planer med åbne arme, og sig "okay, jeg går 'all in'" med et positivt sind. KILROYs rejsekonsulenter har selv prøvet at rejse i lande som ikke nødvendigvis var på favoritlisten, men det viste sig at være lande der i den grad overraskede og efterlod de største indtryk.

Backpacker råd #3: Inden afrejse - læg ALT ud på gulvet.....

Pakkeliste til din rejse

Alt er pakket og klart nu, tænker du, men nej! Du kommer med garanti til at tage ting med, som du på ingen måde får brug for undervejs, og som du bare bliver irriteret over at slæbe på. Så gør dig selv den tjeneste, at lægge alle dine 'pakkenelliker' ud på gulvet og sortér cirka halvdelen fra. Lad være med at tage 5 varme trøjer med. Nøjes med en eller to. Hvis der bliver krise kan du købe tøj til en billig penge i udlandet. Du (og din ryg) vil takke dig for at have været kritisk omkring din pakning.

Backpacker råd #4: Pandelampen! Husk den for guds skyld!

de bedste rejseråd

Det kan godt være at pandelamper er mega usexede, men som backpacker kommer du til at være i rigtig mange situationer hvor du har akut behov for at skulle se i mørket. Invester i en pandelampe hjemmefra og undgå at træde på kakkelakker i nattemørket.

Backpacker råd #5: Strøm, EL, strøm og mere EL.

gode råd til rejsen

Nutidens elektronikgrej kræver sine opladninger i ny og næ. Som du nok ved, er stikkene i udlandet anderledes og du har derfor brug for en adaptor. Vores råd er, at du skal nøjes med at købe én adapter (selvom du har både mobil, kamera, ipad og andet). Som supplement kan du medbringe en mindre stikdåse, så der er plads til opladning af flere apparater på én gang. Dette er især brugbart hvis I rejser flere sammen. Det er jo ikke sjovt at komme op at skændes over et stik vel :)

Backpacker råd #6: Skal du på road trip under din rejse?

huskeliste til rejsen

Hvis du under din rejse tilbringer en del af tiden i en lejet bil, motorhome eller campervan, er det en super god idé at købe en køletaske der går i cigarettænderen (køb den i udlandet - tag den ikke med hjemmefra). På denne måde kan I købe ind til køreturen i supermarkeder på vejen, og I sparer penge i forhold til at købe måltider og kolde drikkevarer undervejs. Hvem vil ikke gerne kunne åbne en kold limonade på Route 66 mens musikken spiller og den varme luft suser ind af vinduerne?

Derudover anbefaler vi, at du undersøger mulighederne for leje af en GPS i udlandet. Hvis du allerede har en GPS i Danmark (eller du kan låne en), kan du tjekke om den indeholder kort til det land du skal til. Alternativt kan du købe en GPS lokalt, og efterfølgende sælge den på nettet.

Backpacker råd #7: Skal jeg genbekræfte hos flyselskaberne?

bekræft ikke hos flyselskaberne

Når du er af sted skal du nyde din tid af sted og slappe af. De fleste flyselskaber kræver ikke at du genbekræfter din booking, men KILROY anbefaler at du inden afrejse, tjekker om du skal gøre det. Der kan nemlig ske ændringer med din flyvning, og i de fleste tilfælde vil du modtage en e-mail hvis det skulle ske. Husk derfor at se i dit spam filter eller uønsket post. Det er nemlig ikke fedt at misse en information om, at flyet letter to timer før den tidligere planlagte afgang. Læs mere om ændring af planer.

Backpacker råd #8: Klip-klapper/flip-flops/thongs

(kært barn har mange navne)

husk dette til din rejse - råd om backpacking

Vores erfaring siger os, at klip-klapper er et must. Også selvom du ikke kun befinder dig i de tropiske lande. Klip-klapper/flip-flops/thongs er essentielle hvis du skal sove på hostels eller andre steder hvor rengøringen kan svigte. I den forbindelse er det rart at kunne tage et bad i et par klip-klapper uden at skulle stå oven i den tyske backpackers sæberester.

Backpacker råd #9: Must-haves: Håndsprit og lommetørklæder.

backpacker råd - rejseliste

I mindre civiliserede lande er rengøring af toiletter ikke altid en første prioritet, og for at undgå at du tager baktusser med på din videre rejse, er det rigtig god idé at have en håndsprit i tasken. De fåes i meget små størrelser (på apoteker og i Matas) og du vil være glad for at kunne 'vaske hænder' i tilfælde af manglende vand og sæbe. Derudover er det ikke altid en tendens at bruge toiletpapir i udlandet. På mange toiletter har de blot en bruser og en spand med vand i - det er deres form for toilethygiejne. Så husk en pakke små lommertørklæder og hav det altid i tasken. Køb det på destinationen til ingen penge.

Backpacker råd #10: Rejseforsikring! Åh, glem den nu ikke!

backpacking råd og liste

Husk at hverken det gule eller det blå EU-kort dækker dig ved rejser udenfor Europa. Du skal altid huske at tegne en rejseforsikring inden du drager af sted. Det er yderst dumt at lade være, og vi taler af erfaring når vi siger at det kan komme til at koste dig rigtig, rigtig dyrt hvis du pludselig sidder med et brækket ben i Nepal. Så gør dig selv den tjeneste at tegne en forsikring - så kan du også føle dig tryg og det samme kan din familie og venner.

Hvis du vil have endnu flere gode råd til din rejse er du velkommen til at tage et nærmere kig på disse sider:

Har du spørgsmål?
Kontakt en KILROY rejsekonsulent
Relaterede indlæg
Kontakt