Her finder du verdens fedeste street art

Her finder du verdens fedeste street art

Graffiti og gadekunst har nogle steder et dårligt ry, men gå på jagt efter de talentfulde kunstnere og se, hvordan street art kan forvandle en by til et kunstværk. For som mottoet lyder: ”The earth without art is just eh”. KILROY tager dig med til otte storbyer med masser af street art!  

1. Mexico City, Mexico
Der gemmer sig fantastisk street art midt i Mexico City, hvor undergrundskunstnere har udsmykket byen i årevis. For nylig blev byen endnu mere farverig af projektet “All City Canvas”, hvor ni kunstnere fra hele verden har sat deres lovlige præg på flere bygninger.

2. Berlin, Tyskland

Berlin må næsten siges at være gadekunstens hovedstad i Europa. Gaderne er fyldte med kreativ kunst. Gå på jagt efter crewet ’Mentalgassi’, som står bag noget af det mest unikke street art i hjertet af Berlin.

Oplev street art i hele verden

3. London, England
Selv om London er en dyr by, er det heldigvis ganske gratis at se street art. Her findes virkelig alsidig gadekunst – alt fra enorme vægmalerier til spektakulære statuer. London er særligt kendt for stencil-kunsteren Banksys mange politiske værker.

4. Sao Paulo, Brasilien
Google har investeret i et større kunstprojekt i São Paulos gader, hvor du kan opleve hele 189 kunstneres værker. 189 ’pieces’ er spredt ud over hele byen – fra centrum til forstæderne, så der er masser af kreative udsmykninger at gå på jagt efter, når du alligevel skal på sightseeing.  

Der bliver brugt mange forskellige materialer til at lave street art

5. Melbourne, Australien
Tilbage I 70’erne og 80’erne begyndte gadekunsten for alvor at tage form i Melbourne. Den unge generation stod for en graffitirevolution, som var inspireret af den rå street art i New York – i dag er der stadig masser af fed gadekunst at udforske i den australske metropol.

6. Cape Town, Sydafrika
Street art er en integreret del af Cape Town, og her finder du nogle af de mest detaljerede og gennemførte kunstværker på byens mure. Gadekunsten bliver ikke betragtet som graffiti eller noget ulovligt – tværtimod er de offentlige områder fuld af kunst, som indbyggerne sætter stor pris på. 

Byens kedelige mure bliver udnyttet til fulde og skaber en fed stemning

7. Moskva, Rusland
Det er bestemt ikke nemt at lave street art i Rusland, men alligevel er der mange, der gør det. Det ellers meget lukkede land viser en helt ny side med politiske og kreative budskaber - en verden, de fleste turister i landet ikke opdager. 

8. Santiago, Chile 
Hvis du nogensinde rejser til Santiago, må du ikke gå glip af al den fantastiske gadekunst! Der findes flere lokale guider, som kender alle de skjulte graffitiskatte i byens mere afsides kroge og hjørner.

Der er ofte politiske budskaber i street art - som her med overvågning

Vil du udforske alverdens street art?
Kontakt KILROY
Kontakt