5 #alternativefacts om at rejse

5 #alternativefacts om at rejse

Det kan være svært at navigere i mængden af FAKE NEWS i disse dage, og derfor tænker vi, at vi vil bidrage med en god og troværdig artikel. Vi ved jo alle sammen, at det er overvurderet og spild af tid at rejse, så her får du 5 bulletproof grunde (aka. #alternativefacts) til hvorfor. 

1. Post-travel depression er en myte

alternative facts om at rejseVi kan hermed afkræfte myten om, at man straks efter at være kommet hjem fra den store jordomrejse graver sig ned i et dybt hul, og bare længes efter at komme af sted igen. Derimod bliver alle dine rejsedrømme parkeret langt, langt væk. Ja, faktisk kan vi godt garantere, at du ikke kommer til at drømme om at rejse ud i verden igen, før der er gået minimum et år... Sådan cirka. 

2. Magiske stunder gavner ikke jeres venskab

rejser med din bedste venJa, det kan lyde hårdt. Men det er nærmest garanteret, at du og din rejsemakker langsomt, men sikkert, glider længere og længere væk fra hinanden på jeres episke jordomrejse. Så er du advaret. Forestil dig f.eks., at du sidder på en afsides strand i Mellemamerika sammen med din BFF. I har købt lidt lokale lækkerier og et par kolde øl, og kigger ud over havet mens solen langsomt takker af i horisonten. Overvej lige hvor kedeligt det bliver. Hvad skal I snakke om? Der er i øvrigt heller ikke noget signal, så I kan bladre Facebook igennem for ligegyldige artikler (som denne). Det er her, I får øjnene op for, hvor lidt I har tilfælles.

3. Ingen gider høre om dine 'autentiske oplevelser'

backpacking jorden rundt"Okay, weirdo" er sandsynligvis det første dine venner tænker, når du begynder at forklare om den lille landsby du besøgte dybt inde i junglen på Borneo. Stedet hvor du lærte at lave lokal mad, overværede en 1000 år gammel bryllupstradition og fik lov til at hjælpe til med at væve klæder udelukkende bestående af naturens ressourcer. Ja, her fik du dig virkelig en autentisk oplevelse. Puke. Dine venner vil bare høre om, da du drak dig fuld i to uger i Sunny Beach!

4. Se verden som du plejer

backpacking jorden rundtDet er simpelthen alt for stort et arbejde, hvis du skal begynde at anskue verden fra et nyt perspektiv. Og hvorfor skulle du også det? Du ved da godt, hvordan verden er skruet sammen! Hvis du begynder at opleve og se ting fra en ny vinkel, skal du bare til at forholde dig til endnu mere end højst nødvendigt - og du har jo ikke brug for personlig udvikling. Det er for folk, der ikke ved bedre. Spar kræfterne. Et åbent og nysgerrigt sind er overvurderet...

5. Frivilligt arbejde kan ødelægge dig

Arbejd frivilligt i udlandetDu har brugt en måned på at undervise i engelsk på en lokal skole i Laos, og nu er det tid til at rejse hjem til virkeligheden. Men hvad kan du bruge opholdet til efterfølgende, tænker du nok? 'Ingenting' er svaret! Ja, du har boet under vilkår, der ligger langt fra din standarder og ja, du har oplevet et lokalsamfund, der ville blive ekstatiske over at se en mobiltelefon - men det kan du ikke rigtig bruge til så meget. Det skal i hvert fald ikke tage glæden fra, at du nu skal du hjem til din Macbook Air, dine 15 forskellige par sneakers og at du som det første har en brunchdate med vennerne på en af de trendy caféer. Er der mon stadig 25 retter i søndagsbrunchbuffetten på den lokale? 

Vil du selv factchecke ovenstående?
Skriv til os
Kontakt