5 gode destinationer hvis du skal rejse alene!

5 gode destinationer hvis du skal rejse alene!

Dét at rejse alene kan umiddelbart virke skræmmende for nogen, men der er faktisk flere fordele ved ikke at have en rejsemakker med; Du lærer dig selv at kende på en helt anden måde, du beslutter selv tempoet på rejsen og du kan selv planlægge alt, der skal ske på rejsen.

Lige fra du sætter dine ben i flyet, er du på egen hånd, og det kan måske få benene til at ryste en smule, men frygt ej! Som solo backpacker vil du komme til at møde masser af spændende folk på f.eks. hostels, i busser, på stranden, på baren, ja you name it, og du vil hurtigt opdage, at der faktisk er rigtig mange, der rejser alene.

5 gode destinationer til din solo-rejse.
Herunder får du 5 oplagte destinationer, som du bør besøge, hvis du rejser alene. Fælles for dem alle er, at det er destinationer, der har mange spændende ting at opleve og som samtidig bliver besøgt af mange backpackere. Så bare rolig, ud over at få nogle fantastiske oplevelser, kan vi godt garantere dig, at du får gode muligheder for at møde nye venner. 

1. Sydøstasien - Thailand, Cambodja, Laos & VietnamRejs alene til Asien
Sydøstasien er et helt perfekt sted at starte, hvis du skal backpacke alene. Befolkningen er utrolig søde og gæstfrie, ligesom du også finder masser af backpackere, som du kan hænge ud med på de mange smukke strande, de feststemte barer eller på dykkerskolen, hvor du kan tage dit dykkercertifikat. Sammenlignet med Danmark (og mange andre steder i verden i øvrigt), er Thailand, Malaysia, Laos og Vietnam alle meget billige steder at rejse rundt, så du behøver heller ikke have den helt store pengepung frem. Det gør Sydøstasien til et super sted at starte, hvis du skal rejse alene. 

2. Besøg landet Down Under - Australien

rejs alene til Australien
Australien er ligeledes et fantastisk sted, hvis du skal rejse alene. Oplev den tilbagelænede atmosfære i landet, der kendt som et rent paradis for backpackere. Kan du surfe, eller vil du lære det, har du desuden et glimrende udgangspunkt for at lære nye mennesker at kende. 

Hvis du skal fra A til B, er det oplagt at købe et Greyhound buspas, hvor du igen kommer til at møde nye mennesker. Du kan også vælge at bruge noget af din rejse på at arbejde og spare lidt penge sammen - en såkaldt working holiday. Vi kan hjælpe dig med at få working holiday visum og en ankomstpakke i Australien. Så er du klar til dit kombi-eventyr bestående af rundrejse og working holiday.

3. Fantastiske oplevelser venter i Sydafrikarundrejser alene i sydafrika

Måske er du en smule overrasket over at se, at Sydafrika er på denne liste. Men Sydafrika er både utrolig nemt at rejse rundt i, og byder på mange fede oplevelser. Landet føles meget vesterligt, og langt den største del af lokalbefolkningen snakker engelsk. Sydafrika er perfekt, både hvis du er på jagt efter eventyr & natur eller afslapning. Hvis du drømmer om eventyr kan du tage på safari i en af de store nationalparker f.eks. Krüger Nationalpark, eller lej et surfbræt, og kast dig ud i bølgen på et af de mange fede surfspots

Hvis du har mere lyst til at få den lokale kultur helt ind under huden, kan du overveje at bidrage til samfundet på et af de lokale frivilligprojekter, som KILROY samarbejder med i landet. Ja, Sydafrika har virkelig det hele.

4. Roadtrip i Californien eller resten af USA

Rejs alene rundt i USAVi har to tips til dig, hvis du skal rejse alene igennem Californien: Medbring et 'open mind' og overnat på hostels. På hostels vil du møde både lokale og rejsende fra resten af verden, og hvis der noget amerikanerne er gode til, så er det small-talk og at være gæstfrie. Du kan være sikker på, at du altid har én at snakke med, hvis du altså selv ønsker det.

USA er utrolig nemt at rejse rundt i, og du kan komme til alle steder uden de store problemer. Der kan dog være langt mellem de forskellige destinationer, men du kommer nemt omkring med fly. Hvis du vil opleve den ultimative frihed, anbefaler vi dig dog at tage på road trip. Se nogle af vores ruteforslag her, eller planlæg din egen rute med en af vores rejsekonsulenter.

5. New Zealand

Backpacking alene i New ZealandNew Zealand er markant større end Danmark, og med en befolkning på blot 4,4 millioner mennesker betyder det, at der er masser af plads og natur at rejse rundt i, og uanset hvor du er i landet, har du aldrig mere end 2,5 times kørsel til kysten. Du ved det sikkert i forvejen, men New Zealand er landet, hvor Ringenes Herre blev filmet. Og hvis du ikke ved hvad pointen er med dette, så lad os hjælpe dig lidt: New Zealand er fuldkommen vanvittig smukt!

En god måde at møde nye mennesker på i New Zealand, er ved at købe et buspas og hoppe med på en rundrejse sammen med andre unge. Selv om du rejser alene, vil du opdage, at bussen hurtigt bliver som én stor familie. 

Rejs sikkert, når du rejser alene
Når man rejser alene, er man naturligvis lidt mere sårbar end hvis man rejser flere sammen. Udenrigsministeriet kan altid give dig svar på, om den destination du ønsker at rejse til, er sikker eller ej. Derudover skal du altid bruge din sunde fornuft, og vi anbefaler, at du lægger en plan for din rejse, inden du tager af sted. Så kan du altid ændre i planerne undervejs.

Hvis du vil have en blød start på rejsen, kan vi arrangere en ankomstpakke til dig. Så behøver du ikke at stresse med overnatning og transfer fra lufthavnen, så snart du ankommer. 

Vil du have mere info eller personlige råd?
Skriv til os
Kontakt