10 ting du bare MÅ opleve, når du rejser tværs gennem Australien!

10 ting du bare MÅ opleve, når du rejser tværs gennem Australien!

Lad os sige det som det er, vi bliver aldrig trætte af Australien. Du kender sikkert alt til surfing på østkysten, snorkeling i Whitsundays og storbylivet i Sydney, men hvad med de to centrale stater; Northern Territory og South Australia? Her får du 10 ting, som du bare MÅ opleve, hvis du rejser til disse kanter.

1. Hiking omkring den hellige klippe, Uluru (NT)

besøg uluru i den australske outbackFlere hundrede tusinder mennesker flokkes hvert år til Uluru (også kendt som Ayers Rock) for at se det fantastiske naturfænomen, hvor klippen skifter farve i lyset af solen. Klippen er et vigtigt landemærke for lokalområdets Aboriginals. Du får de smukkeste oplevelser ved enten solopgang eller solnedgang. Tag en gåtur rundt om klippen eller oplev den fra oven ved at kaste dig ud i et skydive. 

2. Få den specielle Darwin-stemning ind under huden (NT)

oplev darwin i det nordlige australienDarwin er Northern Territorys vibrerende, multikulturelle hovedstad. Her kan du nyde den afslappede livsstil og et fedt natteliv året rundt. Darwin er desuden et perfekt udgangspunkt, hvis du drømmer om at besøge nogle af de mange smukke nationalparker i området. Gør i øvrigt som de lokale, og slut dagen af med en solnedgang fra Mindil Beach i udkanten af byens centrum. 

3. Besøg Kakadu Nationalpark (NT)

oplevelser i kakadu nationalparkØst for Darwin, finder du Australiens største nationalpark - Kakadu Nationalpark. Et smukt, uspoleret dobbelt UNESCO-beskyttet område, der er kendt for de smukke omgivelser, et rigt dyreliv og autentisk Aboriginal-kultur. Parken tilbyder masser af fede aktiviteter såsom airboating, hiking eller naturligvis en simpel nat under stjernerne.

4. Tjen penge på et Working Holiday-visa (NT/SA)

rejs til australien på et working holiday-visaWorking Holiday er en fed mulighed for at opleve en ny destination og kultur på tæt hold. Hvis du rejser til Australien på et Working Holiday-visa, får du masser af muligheder. Især Northern Territory og South Australia tilbyder mange jobmuligheder, hvis du er frisk på at arbejde på en farm eller med byggearbejde. På den måde holder du dig i øvrigt i god form samtidig - en ren win-win situation!

Uanset hvor i Northern Territory og South Australia du arbejder, får du mulighed for at få forlænget dit Working Holiday-visa med yderligere et år. Læs alt om Working Holiday i Australien her.

5. The Explorer’s Way – Det vildeste road trip (NT/SA)

Tag på det vildeste road trip i australien med kilroy3,026 km fyldt med ren Aussie-eventyr. Tag på det vildeste road trip fra Adelaide i syd til Darwin i nord (eller den anden vej rundt), og få en vanvittig fed outback-oplevelse for livet! Her får du Aboriginal-oplevelser, smukke naturomgivelser, afsides liggende landsbyer og fantastiske nationalparker. Besøg bl.a. Alice Springs, Flinders Ranges eller tag en tur på den legendariske Pichi Pichi Railway. 

Vi har naturligvis allerede lavet en fuld road trip beskrivelse, som du kan se lige her! Hvis du allerede har booket dit road trip kan du få alle vores bedste tips her. Dem vil du ikke gå glip af!

6. Kast dig ud i en omgang vinsmagning (SA)

besøg nogle af verdens bedste vinområder i Adelaide
Det er tid til at blive forkælet. South Australia har nogle af de ældste vinområder i verden, og Adelaide er kendt som verdens vinhovedstad. Du kan snildt bruge en hel dag på at smage vin i de 3 forskellige verdensklasse vinregioner, som alle kan nåes på under en time fra Adelaide.

7. Spis lokal mad i Adelaide (SA)

Besøg det lokale marked i AdelaideSouth Australia omfavner produce-to-plate-konceptet, som betyder, at maden bliver tilberedt til en bestilling, og ikke hvis der skulle komme en bestilling. Det formindsker madspildet. Byen er kendt for at have en forrygende madkultur, og du kan både besøge pop-up-madboder rundt om i byen eller tage et smut forbi de lokale markeder. Et af disse er det populære Adelaide Central Market.

8. Besøg Lake Gairdner og svøm med søløver på Eyre Peninsula (SA)

oplev saltflagerne ved lake gairdner
Oplev de gigantiske saltflager i Lake Gairdner. Du kan enten se dem fra luften eller lave skøre billeder på grund af reflektionerne fra jorden. Uanset hvad du vælger, vil du blive imponereret over illusionen som saltflagerne skaber, når de mødes med himlen. Mens du er i området bør du i øvrigt tage en svømmetur med søløverne i det smukke vand, der omringer Eyre Peninsula - en sjælden oplevelse, som du ikke bør gå glip af.

9. Snup en nat under stjernerne ved Nullarbor Plains (SA)

australia-south-nullarbor-plains
Få en ægte outback-oplevelse her! Nullarbor Plains er verdens længste kystlinje bestående af havklipper. Du kan opleve det ved at tage turen langs Eyre Highway, hvilket er en smuk oplevelse i sig selv. Find et lækkert sted og slå lejr for natten, og nyd den flaske rødvin du købte i Clare Valley. Jo, du gjorde så.

10. Kom tæt på dyrelivet på Kangaroo Island (SA)

besøg kangaraoo island på din rejse i australienKangaroo Island er kendt som værende et af de bedste steder i Australien at se landets fænomenale dyreliv i deres mest naturlige omgivelser. Øen er hjem for flere tusinde kænguruer, koalabjørne, myrepindsvin, søløver og sæler - du har i hvert fald gode odds for at se rigeligt med eksotiske dyr!

Er du klar til at komme 'off the beaten track' og opleve den ægte og autentiske australske Outback? Vi lover dig, at du får et eventyr, du vil huske for altid, hvis du tjekker ovenstående steder ud i det fantastiske Northern Territory og South Australia!

Skal du have hjælp til planlægningen?
Skriv til os!
Kontakt