Alt du skal vide, når du skal på road trip i Australien!

Alt du skal vide, når du skal på road trip i Australien!

Australien er det perfekte sted til et road trip. Du har friheden til at rejse i dit eget tempo, og du kommer til at opleve den vildeste natur og de hyggeligste små byer, når du skal fra ét sted til et andet. Nedenfor har vi sammensat de bedste tips til dit road trip i Australien, så du ikke skal bruge tid på at søge efter alle svarene 100 forskellige steder online.

At tage på road trip i Australien, bliver af mange backpackere set som den ultimative frihedsoplevelse. Du kan køre lige derhen hvor det passer dig, og du kan køre lige præcis når det passer dig. Men husk, at du rejser i en anden del af verden, og der kan være andre regler hvad angår kørsel, camping og meget mere. Her får du alt, hvad du bør vide, inden du sætter dig ind i din campervan!

Campingregler i Australien

Hvor kan man campere i Australien?Freedom Camping er når man camperer i det fri. Det er tilladt nogle steder i Australien. Du skal blot sikre dig, at du er i en såkaldt 'designated free camping zone'. Hvis du camperer ulovligt i det fri, kan du risikere at få store bøder. Derudover er der massevis af veludstyrede campsites beliggende på nogle af de fedeste steder rundt om i Australien. Du kan nemt finde dit næste camp-spot ved at bruge appen CamperMate. Den viser dig vej til både gratis og betalingscampsites. Du kan desuden finde endnu flere cool campingtips her. Hvis du planlægger et road trip i Southern Australia, kan vi desuden anbefale, at du tjekker denne app ud.

Planlæg hvornår du skal køre

man må ikke køre om natten i australien
Når du kører rundt i Europa, er det en klassiker at tage nogle af de lange distancer om natten, mens resten af bilen sover og der er mindre trafik. Det er dog ikke muligt i Australien. Al kørsel skal foregå i dagslys, da forsikringsselskaberne ikke dækker kørsel i mørke, bl.a. fordi at der er utrolig mange dyr, der krydser vejene om natten. Det gode er, at du ikke misser nogle af de fantastiske landskaber på vejen, undtagen når din rejsebuddy overtager rattet, fordi du tager en lur, naturligvis.

Tip: Prøv, så vidt muligt, at undgå de store motorveje og nyd Australiens fantastiske natur, når du kører på de mindre landeveje. Det tager måske lidt længere tid, men det bliver opvejet af de mange små hyggelige byer og steder, som du får mulighed for at opleve. 

Spar penge på benzinen i Australien

spar penge på benzin i australien
Planlæg dit besøg på benzinstationen til en tirsdag eller onsdag, og spar penge på optankningen. På disse dage kan du ind imellem forvente at spare mellem 5 og 15 sammenligned med resten af ugens dage. Supermarkederne Coles og Woolworths ejer desuden en masse benzinstande, hvor du kan få rabat, hvis du samtidig handler ind hos dem.

I Danmark finder du typisk benzinstationer på hver andet gadehjørne, men i Australien, og især når du kommer ud i Outbacken, kan der være meget langt imellem. Vi anbefaler derfor altid, at du har nok benzin til de lange stræk, og det er altid en god idé at have en dunk eller to som back up i camperen.

Benzin bliver en af de dyrere poster på din rejse, men hvis du bruger appen MotorMouth, kan du få hjælp til at finde de billigste benzinstationer i området.

Vejafgifter i Australien

tag på road trip i Australien
Nogle veje i Australien har vejafgifter, præcis som du sikkert kender det fra Europa. Hvis dit road trip tager dig igennem Metropolitan New South Wales, Queensland og Victoria er der størst sandsynlighed for, at du skal betale vejafgifter. Når du lejer en campervan i Australien er det dit eget ansvar at betale vejafgifterne, så sørg for at tjek ruten ud på forhånd. Vejafgifterne i Australien er elektroniske, så du har ikke mulighed for at stoppe og betale med kontanter.

Vigtigt: Så snart du har hentet din campervan i Australien, skal du opsætte et såkaldt 'Visitors E-pass' for at kunne køre på veje med vejafgifter. Du sætter dit E-pass op ved at klikke her.  

Book din campervan hos KILROY

Det er ikke alle, der har behov for det samme udstyr i en campervan. Heldigvis har vi masser af forskellige campervans, uanset dit budget, behov eller antallet af venner du rejser med. Se alle sammen her, eller tjek denne f.eks. denne fede campervan ud nedenfor: 

Jackpot Campervan - 2 pax.

Jackpot Campervan - 2 pax.
Denne campervan er perfekt, når I rejser to personer rundt sammen. I har både eget køkken, opbevaringsplads og en komfortabel seng. Alt hvad I har behov for til jeres Aussie-eventyr!
Læs mere om camperen her.

 

Vil du på road trip i Australien?
Skriv til os!

 

Kontakt