{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


15 gode grunde til at rejse til Namibia

15 gode grunde til at rejse til Namibia

Hvis du drømmer om at opleve et anderledes Afrika

Namibia er et af Afrikas smukkeste lande, og bør uden tvivl være en drømmedestination for dig, som elsker spændende dyreliv, enestående natur og dramatiske landskaber. Vi giver dig her 15 gode grunde til, at du skal besøge Namibia.

namibia-desert-sand-dynes-cover
NAMIBIA 11 DAY CAMPING
Varighed: 11 dage Starter i: Windhoek Slutter i: Windhoek Pris fra: 12.827 kr.
Læs mere om rundrejsen og se det fulde program her

1. Deadvlei og Sossuvlei

Er der én ting som Namibia har, så er det smuk natur! Enorme og spektakulære sanddynger strækker sig i Sossusvlei og er bare et af mange eksempler på Namibias vilde natur.

Ikke langt fra Sossuvlei ligger Deadvlei, hvor du ligeledes finder et unikt landskab, der især kendes ved de ikoniske Camelthorn træer, som stikker op fra den golde ørkenbund, omringet af de enorme sandbanker. Trods varmen får du svært ved at forlade dette fantastiske og rå ørken-mix af rødt sand, udtørret mudder og døde træer. 

Deadvlei i Namibia, Afrika - KILROY

CAPE TOWN TO JOHANNESBURG VIA VIC FALLS 24 DAY CAMPING
Varighed: 24 dage Starter i: Cape Town Slutter i: Johannesburg Pris fra: 27.337 kr.
Læs mere om rejsen og se hele ruten her

2. Spøgelsesbyen Kolmanskop

Ikke langt fra den tidligere tyske koloniby, Lüderitz, ligger spøgelsesbyen, Kolmanskop. Kolmanskop var engang en succesfuld mineby, hvor der blev gravet efter diamanter. I dag ligger Kolmanskop i ruiner, og ørkenen æder sig langsomt igennem de gamle bygninger, hvilket skaber et dramatisk sammenstød mellem namibisk historie og ørkenens ustoppelige kraft.

Diamantminen Kolmanskop i Namibia, Afrika - KILROY

3. Stjernehimlen i Namibørkenen

At overnatte i telt i Namibørkenen er en uforglemmelig oplevelse, og noget man bare skal opleve. Fuldstændig isoleret fra lysforurening finder du ikke et bedre sted at betragte mælkevejens klare og fortryllende nuancer, som kun overgås af månens krystalagtige skær. 

Stjernehimmel i Namibørkenen i Namibia, Afrika - KILROY

4. Safari i Etosha National Park

Er du til safari, er Etosha en af Afrikas bedste national parker at besøge. Etosha ligger i den nordlige del af Namibia, hvor du finder et varierende og koncentreret dyreliv, hvor du kan se alt fra løver, leoparder, geparder og hyæner til elefanter, giraffer, næsehorn, flodheste samt mange andre imponerende dyr. Parkens mange vandhuller mellem de åbne savanner gør, at der er mange steder med perfekt udsigt til at observere dyr, der kommer forbi for at drikke.

Safari i Etosha National Park i Namibia, Afrika - KILROY

5. Vilde ørkenheste

Ingen er helt sikre på, hvor de stammer fra, men i Namibørkenen mellem Aus og Lüdertiz lever en flok smukke og vilde heste. Der findes ikke mange områder i verden med vilde heste, men i dette område lever 90-150 heste et godt liv under ellers ubarmhjertige forhold. Beskyttet af namibisk lov har lokalbefolkningen gravet en række vandhuller for at hjælpe hestene til bedre leveforhold. Det er et smukt syn at betragte disse hårdføre heste galopere rundt i den afrikanske solnedgang.

Vilde ørkenheste i Namibia, Afrika - KILROY

6. Adrenalinkick i Swakopmund

Swakopmund er Namibias adrenalin hovedstad. Her kan du sandboarde, skydive, køre ATV i ørkenen, flyve en tur over sandklitterne i luftballon og fiske efter hajer (Catch and Release selvfølgelig).

ATV i ørkenen i Namibia, Afrika - KILROY

7. Epupa Falls

Nordpå ved grænsen til Angola ligger det fantastiske Epupa vandfald. Ikke alle begiver sig hele vejen mod Epupa falls, men hvis du ønsker et alternativ til Victoria Falls, er Epupa på mange måder lige så imponerende og majestætisk.

Epupa Falls i Namibia - KILROY

8. Welwitschia

En hængende busk lyder måske ikke som et åbenlyst højdepunkt, men Namibias nationalblomst er simpelthen fascinerende. Planten findes kun i Namibørkenen og lever under de hårdeste betingelser, man kan forestille sig. Endnu mere imponerende er det, at Welwitschia kan blive op til 2000 år gammel!

Welwitschia, Namibias nationalblomst - KILROY

9. Månelandskab

Lige udenfor Swakopmund ligger et område, der passende er blevet døbt "Moonscape" eller "månelandskab". Når nu vi stadig ikke kan rejse til månen i den nærmeste fremtid er dette et genialt alternativ, der igen viser Namibias smukke og varierende natur.

 Månelandskab i Namibia, Afrika - KILROY

10. Æbletærte i Solitaire

Solitaire er en lille oase, som du finder på din vej gennem Namibørkenen. Dette er et perfekt pit stop på vejen til Windhoek eller Swakopmund, hvor du finder en tankstation, en campingplads, en restaurant og et bageri! Et bageri midt i ørkenen som altså er kendt for at servere noget nær verdens bedste æbletærte samt andre lækkerier.

 Solitaire i Namibia, Afrika - KILROY

11. Fish River Canyon

Fish River Canyon er den største kløft i Afrika og den næststørste i hele verden efter Grand Canyon. Udsigten fra toppen er utrolig, og det samme gælder køreturen dertil, hvor man rejser gennem spændende og tøre klippelandskaber. At nyde solnedgangen ved Fish River Canyon er et must!

Fish River Canyon i Namibia, Afrika - KILROY

12. Skeleton Coast

Ørken bliver pludselig til hav ved Namibias berømte kyst, Skeleton Coast. Kysten er passende opkaldt efter de mange skeletter fra strandede hvaler, sæler og delfiner samt de gamle skibsvrag fra fortidens kolonister, hvor mange mennesker har måtte lade livet pga. det barske og golde landskab. Skeleton Coast er i sandhed en unik oplevelse, der er både smuk og dramatisk på samme tid.

Skeleton Coast i Namibia, Afrika - KILROY

13. Spændende kulturer

Bliv bekendt med Himbafolket på din rejse gennem Namibia. Himbaerne er et traditionelt, nomadisk landbrugsfolk, der bor i den nordlige del af Namibia. Det bedste sted at besøge Himbafolket er i Damaraland, hvor du kan komme helt tæt på deres kultur og lære mere om, hvordan de lever til hverdag.

Himbafolket i Namibia, Afrika - KILROY

14. Ørkenelefanter

Er du tosset med dyr, skal du håbe på at støde på en elefantflok på din rejse i Namibia. I et land der primært består af ørkenlandskab, har dyrelivet måtte tilpasse sig et liv i sandet, og dette ses tydligt hos Namibias elefanter. På papiret tilhører de den fælles afrikanske elefantart, men de har dog måtte tilpasse sig det tørre ørkenmiljø ved at have en mindre kropsmasse, lange tynde ben og større fødder, så de bedre kan begå sig i sandet.

Ørkenelefanter i Namibia, Afrika - KILROY

15. Surikater

Namibias sejeste bande kan findes i næsten hele landet, men holder i sær til ved grænsen til sydafrika, bl.a. i Kgalagadi Transfrontier Park (Botswana og Sydafrika). Når du støder på en bande af Surikater bør du tage dig tid at at læne dig tilbage og nyde showet, da deres adfærd er noget for sig selv.

Surikater i Namibia, Afrika - KILROY

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.