Kan du gætte hvor i Californien dette er?

Kan du gætte hvor i Californien dette er?

Californien er en klassisk destination, som bør være på din bucketlist, hvis du endnu ikke har været der. USA's vestkyst har så utrolig meget at byde på, og du kan blandt andet stå på ski i bjergene, trekke i nationalparkerne, surfe, vandre i ørkenerne, krydse floder eller chille på de flotte strande. Uanset om du foretrækker vildmarken, de smukke sandstrande eller storbyerne, så har Californien alt det, du drømmer om.

Vores tip til dig er at tage på et road trip fra San Francisco til Los Angeles (eller omvendt), og dermed opleve noget af bedste, og mest uspolerede, som Californien har at byde på. Herunder finder du 12 billeder af steder i Californien, som du bør besøge, hvis du lægger vejen forbi The Golden State. 

Kan du gætte hvor i Californien disse billeder er taget?

PS! Du finder svarene nederst i artiklen, men vent med at kigge til bagefter. Du er jo ikke en snydepels, vel?

1.Sierra Nevada i CalifornienMed sit fantastiske landskab løber denne smukke bjergkæde langs den østlige grænse af Californien. Stedet er hjemsted til verdens største træer, mammuttræerne, og var et af de mest populære områder under Californiens 'gold rush'. Du finder desuden Lake Tahoe og fire berømte nationalparker i området - heriblandt Yosemite og Sequoia.

2.  Glass Beach, Fort Bragg, USADette er formentlig en lidt anderledes strand, end hvad man forventer af finde i Californien. Det skal dog ikke tage noget som helst fra stranden, der er fyldt med små glasstykker, der er blevet formet og slebet igennem mange, mange år af både strand og vand. Resultatet er en strand fyldt med flotte og farverige "sten" i alle former. 

3.Zabriskie Point, Death Valley, USABeliggende i det tørreste og varmeste sted i USA, er dette et af de mest fotograferede motiver i hele parken. Herfra har du en fantastisk udsigt over de rynkede klipper i parken, der i øvrigt bærer et lettere makabart navn.

4.Big Sur, Pfeiffer State BeachFor dem der rejser langs Californiens legendariske Pacific Coast Highway, er dette sted et naturligt stop. Omringet af et fantastisk landskab bestående af granskov, bjerge og vandfald er denne strand blandt andet kendt for sin sjældne lilla sand, der kommer fra de nærliggende strande. 

5.Hollywood Hill, Los AngelesDette bjerg huser et af verdens måske mest kendte skilte. Skiltet som ikke bare repræsenterer en by, men også en industri og en livsstil. Skiltet har i øvrigt 100-års jubilæum i 2023.

6.Santa Monica PierDet ikoniske Pacific Wheel er dette områdes mest kendte landemærke. Området er fyldt med restauranter, butikker og aktiviteter og bestemt et besøg værd. Siden 2009 har stedet fungereret som det officielle vestlige slutpunkt på den legendariske Route 66.

7. Pier 39, Fishermans Wharf, San FranciscoDenne populære turistattraktion er bygget på en brygge (pier) i San Francisco, og bør stå på agendaen, når du besøger San Francisco. Her kan du få lækker seafood og se søløver. Stedet ligger for enden af Fisherman's Wharf.

8.Bodie Ghost TownDenne gamle guldgraverby ligger nordøst for Yosemite Nationalpark, og er en ægte amerikansk spøgelsesby. Her kan du tage en vandretur gennem de forladte gader, som engang for mange år siden var fulde af liv. 

9.

Venice Beach i Los AngelesDenne bydel, som også er kendt for sin ikoniske strandpromenade, blev opprindeligt lavet efter en model af en italiensk by, med vandkanaler og det hele. I dag er stedet mest kendt for sandstranden, surfing og den specielle atmosfære som bl.a. skabes af alle gadeartisterne, som du finder her.

10.Tag på oplevelse i Yosemite National ParkEn af Sierra Nevadas største højdepunkter er Yosemite nationalpark. Det dramatiske landskab med enorme stenklipper og vandfald vil ikke skuffe dig. Stedet som vi er ude efter, og som du ser på billedet, er kendt som en af parkens allerbedste udkigsposter. Herfra får du en fantastisk udsigt over Yosemite Valley og Half Dome. 

11.Napa Valley er fyldt med lækker vinHvis du er fan af god vin og mad, og flotte landskaber naturligvis, så vil du elske dette sted. Med over 400 vinproducenter i området, må du sørge for at besøge nogle stykker, så du er velinformeret om de mange Cabernet og Chardonnay-vine, som denne region er så kendt for. 

12. Udsigten fra den ikoniske Golden Gate BridgeNår Highway 101 er på rejseruten, så får du mulighed for at køre over denne ikoniske bro. Broen fungerer som en slags indgangsport til en af Californiens mest kendte byer, og den bedste udsigt får du, hvis du kører fra på motorvejen og sætter kursen mod Alexander Avenue.

Svarene: 

 1. Sierra Nevada-bjergene i Californien
 2. Glass beach, Fort Bragg
 3. Zabriskie Point, Death Valley National Park
 4. Big Sur, Pfeiffer State Beach
 5. Hollywood-skiltet, Mount Lee 
 6. Santa Monica Pier, Santa Monica
 7. Pier 39 ved Fisherman's Wharf, San Francisco
 8. Bodie Ghost Town
 9. Venice Beach, Los Angeles
 10. Glacier Point, Yosemite National Park
 11. Napa Valley
 12. Golden Gate Bridge, San Francisco
Skal vi hjælpe dig til Los Angeles?
Skriv til os!

 

Kontakt