10 gode råd til backpackeren

10 gode råd til backpackeren

De første gange man skal rejse ud i verden som Backpacker, vil man ofte opdage, at man godt kunne have været bedre forberedt. Der er altid noget man mangler, og der er ofte noget, der ville have været rart at vide hjemmefra. Vi har derfor samlet 10 gode råd, som sikrer at du er velforberedt og oplagt til dit næste rygsækseventyr!

Backpackerrådene er sammensat af KILROYs rejsekonsulenter, som indbyrdes har rejst jorden rundt et utal af gange.

1. Rul dit tøj sammen eller vakuumpak det for mere plads

Rul dit tøj for mere pladsPladsmangel er ofte et problem, ligegyldigt hvor god og rummelig din rygsæk er. Dit tøj kan dog hurtigt fylde meget mindre, enten ved at rulle det sammen i en pølse eller lægge det i en pose og 'amatør-vakuumpakke' det med en støvsuger.

Dertil er det en god idé at medbringe tøj, der ikke krøller alt for nemt - Der er alligevel igen, der går med skjorter og slips på et hostel. 

2. Huskeliste til rejsen: Mavetaske, powerbank & Spork

En spork og en mavetaske er altid gode at have på din rejseEn spork er simpelthen en blanding af en ske, gaffel og kniv. Den fylder og koster næsten ingenting, og så er den genial til måltider on-the-go.

En mavetaske kommer aldrig til at se helt tjekket ud, men ved du hvad der heller ikke er tjekket? At miste sin mobil, sygesikring og penge på pubcrawl i Vietnam. 

En powerbank er i øvrigt god at huske, så man altid har strøm, når der skal tages billeder til Instagram - Og så passer den i øvrigt perfekt i din mavetaske!

3. Lad være med at tage for meget tøj med!

Du kan sagtens vaske tøj på din rejseLad være med at gå i panik og pak tøj til 3 måneder. Du bruger unødvendig plads, og du kommer til at hade at bære på det i længden. Vi anbefaler, at du maks pakker til 3 uger, da der med garanti vil være mulighed for at vaske tøj undervejs.

Går det helt galt, kan du altid købe en farverig afrikansk t-shirt eller et par behagelige indiske haremsbukser på det lokale marked - de er alligevel meget federe at bringe med hjem end din stribede Mads Nørregård trøje. 

4. Prøv noget nyt

Der er altid noget nyt at prøve på din rejseEn rejse er den perfekte anledning til at prøve noget nyt og udfordre din comfortzone. Prøv derfor altid nogle nye ting, når du rejser! Om så du kaster dig ud i skydiving i Dubai, dykning i Australien eller tango undervisning i Argentina, så er du garanteret en masse uforglemmelig oplevelser, når du prøver nye ting på din rejse. 

5. Mere til huskelisten: Klip-Klapper, pandelampe & adapter 

Husk altid klip klapper!Klip klapper er altid gode at have med på din rejse. De er især vigtige når du rejser i varme lande, men de er også gode at have, når du sover på hostel. Her er rengøringen nemlig ikke altid helt i top, og med klip-klapper slipper du for at stå i de andre gæsters sæberester (og det der er værre!).

En adapter er desuden et must, så du altid har adgang til strøm, og en pandelampe er vigtig, så du har mulighed for at læse dig igennem de første dages jetlag uden at genere de andre gæster.  

6. Vær åben overfor tilfældige og autentiske oplevelser

Vær åben for de uforudsete mulighederDer er intet galt i at være velforberedt og lægge en plan for sin rejse. Ofte er det dog de tilfældige og uforudsete oplevelser, man husker bedst - det er nemlig dem, der gør din rejse unik og anderledes fra andres.

Sæt derfor tid af til at udforske de forskellige steder med åbent sind og uden alt for mange planer; Tjek det farverige blomstermarked ud, prøv en lokal cocktail på den livlige bar på gadehjørnet og giv dig selv tid til at fare vild blandt de charmerende shoppinggader. 

7. Huskeliste til din Roadtrip: Kølertaske og playlist

En velforberedt roadtrip er det bedsteEn kick-ass playlist er oplagt, når du skal på roadtrip, men vi anbefaler virkelig, at I  anskaffer jer en kølertaske ved ankomst. Desuden er det vigtigt, at den kan sættes i bilens cigarettænder. Før du ved af det, cruiser I langs Route 66 med et lager af iskolde colaer, mens jeres yndlingssange brager over højtalerne. Der er i øvrigt mange penge at spare ved at kunne købe ind og opbevare mad på vejen i kølertasken. 

8. Medbring tøj du kan rejse og svede i

Sørg for at medbring tøj, du kan være aktiv iNår du backpacker, befinder du dig ofte i situationer, hvor du sveder lidt mere end herhjemme, og der er ikke altid lige nem adgang til at gå i bad. I den sammenhæng er det altså ikke sjovt at have stramt denim og chelsea boots på, når du går rundt i fugt og 30 grader i Thailand, eller når du fryser røven i laser på gletschervandring i Chile. Det ser i øvrigt også vildt fjollet ud, og du vil helt sikkert føle dig meget mere tilpas med en masse behageligt og praktisk tøj.

9. Endnu mere til huskelisten: Silkelagen & håndsprit

Et silkelagen fylder ingenting, og du bliver glad for det!Det kan godt være vanskeligt at holde hygiejnen helt i top, når man rejser rundt på hostels i lande, hvor rengøringen ikke er på helt samme niveau som herhjemme. Derfor er håndsprit et absoult must til hele din rejse! Det er i øvrigt godt at medbringe et silkelagen, som er nemt at få fat i, og som ingenting fylder. Det kan nemlig være utrolig rart at have noget at vikle om sig som et beskyttende lag mod et suspekt lagen eller dynebetræk. 

10. Rejseforsikring

Du må ikke glemme rejseforsikringen, når du drager afsted!Hverken det gule eller det blå EU-kort dækker dig, når du rejser udenfor Europa, og det er derfor ekstremt vigtigt, at du har styr på din rejseforsikring! Skader og sygdom kan forekomme, når man rejser rundt i verden, og er du uheldig, er det virkelig ikke sjovt at sidde med en brækket arm i Costa Rica eller feber i Malaysia og ikke have nogen rejseforsikring. Det kan komme til at koste dig rigtig dyrt! Sørg derfor for at tegne en forsikring, så du og din familie kan føle jer trygge, når du rejser afsted på dit eventyr. 

Brug for hjælp og flere god råd til din rejse?
Kontakt vores rejsekonsulenter

 

Hvis du vil have endnu flere gode råd til din rejse er du velkommen til at tage et nærmere kig på disse sider:

Relaterede indlæg
Kontakt