7 grunde til at rejse alene

7 grunde til at rejse alene

At drage ud på en større rejse alene kan være en skræmmende tanke, men hvis du tager imod udfordringen, er du garanteret en anderledes og udviklende rejse, som vil følge dig resten af livet. Er du ikke helt overbevist? Her er 7 grunde til, at du bør kaste dig ud i en rejse på egen hånd.

1. Du lærer at blive fuldkommen selvstændig

Du vokser meget på en rejse alene, og du vil komme hjem som et nyt og selvstændigt menneske. En rejse alene kræver eksempelvis, at du selv finder vej fra lufthavnen til dit hostel, og at du har styr på dit visum inden din næste grænseovergang. Når du på den måde er ansvarlig for dine egne oplevelser, vil du over tid blive mere selvsikker, og du vil hurtigt lære værdien af din egen intuition, som vil gøre dig mere tryg med dig selv. 

2. Du får hurtigt (og nemt) nye venner

Så snart du opholder dig et sted med andre backpackere, vil du aldrig føle dig ensom. Der er altid noget at snakke om med andre rejsende, om så det er om hinandens kulturer, eller om de steder I har besøgt, og hvor I er på vej hen. 

Når du rejser alene er det nemt at lære andre backpackere at kende

3. Du har mulighed for at være spontan

Du kan når som helst ændre i dine planer uden at være afhængig af andre. Vil du rejse videre med de nye søde venner, du lige har fået på jeres hostel? Intet problem!

4. Der er næsten altid plads til dig på et hostel

Det hører til de ekstreme sjældenheder, at et hostel er fuldt booked. Som alene rejsende kan du stort set altid finde en soveplads. Dette gør din rejse endnu mere fleksibel, da du som udgangspunkt kan planlægge dine overnatninger fra dag til dag. 

5. Du har kun dig selv at tænke på

Du kan gøre hvad du vil, når du vil, spise hvor og hvad du vil og stå op, når du vil. Nogen gange vil du helt sikkert undre dig over, hvordan du tidligere har magtet at rejse med andre på slæb. 

Alone

6. Du bliver en erfaren backpacker

Du lærer meget af at tackle rejseudfordringerne selv og ikke have andre at læne dig op ad. Det kan godt være grænseoverskridende at stå alene, men før du ved af det, er det dig, der lærer fra dig af alle de smarteste backpacker hacks om, hvordan man får mest plads i rygsækken, og hvordan man bedst prutter om prisen på de lokale markeder.  

7. Du lærer dig selv bedre at kende

En rejse alene giver dig den ro og afstand, der nogle gange skal til for at finde dig selv. En solo-rejse får dig væk fra vante omgivelser og væk fra folk, der fortæller dig, hvad du skal, og hvordan du skal have det. 
Er du lige er kommet ud af et forhold, eller er du i tvivl om dit studie eller din karriere? En rejse på egen hånd kan give dig lige præcis den ro, kontrol og inspiration, som du mangler til at reflektere og finde ud af, hvad du vil i livet.

Reiser du alene har du kun deg selv å tenke på

Der er selvfølgelig destinationer, som er bedre egnet til at rejse alene end andre, og vi har derfor også samlet en liste over 5 gode destinationer, hvis du skal rejse alene

Hvis du overvejer en solorejse, vil KILROY med glæde hjælpe dig med at sammensætte din rejse sammen med dig. Vi forstår, at det kan være overvældene at begive sig ud i verden på egen hånd, og vi gør alt, hvad vi kan for at sørge for, at du føler dig sikker og tilpas med din rejse!

Fået mod på at rejse alene?
Kontakt en af vores konsulenter
Relaterede indlæg
Kontakt