5 unikke ting du kan opleve i Afrika

5 unikke ting du kan opleve i Afrika

1. At vågne op med et næsehorn 5 meter fra din hytte

Vi ved alle sammen, at Afrika er hjemsted for én af de allerfedeste nationalparker, når det kommer til at tage på Safari; nemlig Kruger Nationalpark. Nogle vælger at besøge parken i blot en enkelt dag, mens andre bruger en hel uge i en camp. Vidste du i øvrigt, at flere camps ikke er omringet af hegn? Jeps, den er god nok...Safari lodge Kruger Park South AfricaHazyview Greenfire lodge i Kruger Park

Det betyder, at der rent faktisk er mulighed for at vågne op med et næsehorn blot et par meter fra din hytte. Tro os, for vi har prøvet det. Selvom det umiddelbart kan virke lidt skræmmende, så har alle campguides altid styr på de vilde dyr, både udenfor og indenfor campen. 

Er du stadig hooked på safari? Selvfølgelig er du det!

 

2. Trek 5 til 14 dage for at nå det 5895 meter høje Kilimanjaro-peak

Er du klar på et eventyr ud over det sædvanlige? Det bliver hårdt, men det vil være det hele værd, når du står på toppen af det næsten 6000 meter høje peak, og kigger ud over de mange sneklædte tinder, der omringer dig på Afrikas højeste punkt. Kilimanjaro er beliggende i Tanzania, og der findes flere forskellige måder at nå toppen på. Du kan trekke i alt fra 5 til 14 dage!sov i telt når du bestiger kilimanjaroSov i telt under stjernerne på dit trek på vej mod Kilimanjaro

Du kan vælge mellem 6 forskellige ruter, der tager dig hele vejen til toppen af Kilimanjaro. Den mest populære rute er Marange-ruten, der også er kendt som Coca Cola-ruten. Den kan gøres på 5 dage. Hvis du vil tage en lidt mindre turistet rute, kan du snuppe Machame-ruten, også kendt som Whiskey-ruten. Den giver dig i øvrigt en ekstra dag til at vænne dig til den tynde luft.

 

3. Rejs gennem det afrikanske vildnis i en skræddersyet truck

Vi kalder denne type rejse for 'overlanding' - og det giver dig en unik mulighed for at rejse sammen med andre rejsendei en truck. Her kommer du virkelig off the beaten track i Afrika, hvor infrastruktur er en by i Rusland... Eller Afrika.

Der er altid en professionel safari-guide med, som samtidig fungerer som chauffør på turen.Tag på en tur i truck rundt i Sydafrika

Trucken er naturligvis fuldt udstyret med alt, der skal bruges, så det eneste du skal medbringe er et sæt gode øjne og en sovepose, hvis du vælger camping-udgaven (hvilket vi anbefaler)!

Disse ture varierer i alt fra et par dage til flere måneder, og på nedenstående 24-dages tur har du rig mulighed for at opleve den sydlige del af Afrika på en måde, du ellers ikke ville have oplevet!

 

4. Dyk med pukkelhvaler og manta rays på Zanzibar

Hvis du er fan af at dykke (hvem er ikke det?) så bør du virkelig overveje at tage til Zanzibar! Og hvis du ikke har prøvet at dykke før, så bliver du fan med det samme, du har lært det her. Pukkelhvaler og manta rays bliver ofte spottet i vandet omkring Zanzibar, så hvis du vil have en enestående mulighed for at komme helt tæt på nogle af havets mest fantastiske skabninger, så er det her din chance!Pukkelhvaler på ZanzibarPukkelhval der boltrer sig i havet ud for Zanzibar

Manta rays bliver ikke generet af menneskelig tilstedeværelse. Faktisk er der chance for, at de vil nyde de bobler, som du skaber, når du dykker. Pukkelhvaler er også nysgerrige af væsen, og er relativt nemme at komme i nærheden af. Du kan være heldig at se pukkelhvaler fra juni til september, mens manta rays kan ses året rundt.

Hvis du drømmer om at tage dit dykkercertifikat, så kan vi anbefale denne dykkerskole i Zanzibar.

 

5. Bliv surfinstruktør og undervis underprivilegerede børn at surfe

Dette er et frivilligprojekt i Cape Town i Sydafrika, der er etableret for at give børn og unge i lokalområdet en øget livskvalitet, gode relationer og sportsundervisning indenfor både skateboarding, svømning og surfing. 

Arbejd frivilligt i Sydafrika på surfprojektAdventure Surf Club frivilligprojekt i Cape Town

For de fleste af børnene er disse aktiviteter ugens helt store højdepunkt, og det er derfor, at projektet bliver benyttet som incitatment til at gøre det godt i skolen. Hvis børnene går i skole, opfører sig ordentligt og gør en indsats bliver dette også belønnet. Som frivillig hjælper du ikke blot børnene, men også lokalsamfundet ligesom du selv får værdifuld erfaring, som du kan bringe med videre i livet.

Er du klar til at sætte nogle karmapoint ind på kontoen?

 

Hvis du gerne vil rejse til Afrika, men ikke ved, hvor du vil hen, så bare smid os en mail på nedenstående knap - så sørger vi for, at du får de bedste tips til de bedste oplevelser i Afrika!

Er du klar til at høre mere om Afrika?
Yes!
Kontakt