9 fantastiske steder i USA du ikke har hørt om

9 fantastiske steder i USA du ikke har hørt om

På en rejse i USA løber man sjældent tør for kendte seværdigheder, ikoniske strande og legendariske naturområder. Landet byder dog også på en lang række undervurderede steder, som du sikker aldrig har hørt om. Mon denne liste kan give dig inspiration til lidt flere stops på din næste road trip?

Grand Canyon og Niagara Falls er åbenlyse must-sees, men med disse 9 steder, kan du spamme vennerne med instagram billeder fra steder, de aldrig har hørt om!

1. Painted Hills, Oregon

Painted Hills, Oregon

Oregon er staten for dem, som elsker friluftslivet og lækker natur, og ikke langt fra den lille by Mitchell finder du et spektakulært syn. The Painted Hills har fået sit navn pga. de flotte farver, som har lagt sig i forskellige lag gennem en lang række geologiske tidsaldre. Bakkerne danner et beundringsværdigt syn, som kan optage din opmærksomhed i timevis. Der findes kun én overnatningsmulighed i Mitchell, så det kan godt betale sig at booke i forvejen. Alternativt kan du overnatte i byen Bend, som dog ligger halvanden times kørsel fra The Painted Hills. 

2. White Sands National Monument, New Mexico

White Sands National Monument, New Mexico

White Sands National Monument ligger i New Mexico ikke langt fra byen Alamogordo. De unikke og kridhvide klitter med majestætiske bjerge i horisonten er en oplevelse, der er værd at få med sig! Klitterne dannes af gipskrystaller, som er de største i verden af sin slags. Dette sted er et oplagt stop til en smuk gåtur, nogle fede billeder og måske en omgang sandboarding. I Alamogordo kan du desuden se verdens største pistachenød (!!) ...

3. Devils Tower, Wyoming

Devils Tower, Wyoming

I staten Wyoming bor der ikke så mange mennesker i forhold til størrelsen. Det er faktisk den stat med færrest mennesker med dens blot 585.000 indbyggere. Wyoming er bl.a. hjem til størstedelen af den ikoniske Yellowstone National Park, og når du alligevel er i nærheden, bør du også lægge vejen forbi Devils Tower. Devils Tower er en 386 meter høj geologisk klipperformation, som dramatisk hæver sig op over et ellers fladt og klassisk 'midwestern' landskab. Devils Tower ligge en smule afsides, men det er et oplagt stop, når du kører fra Yellowstone i retningen mod Mount Rusmore og South Dakota. 

4. Zebra Slot Canyon, Utah

Zebra Slot Canyon, Utah

Utah er en af de smukkeste stater i USA med en række utrolige og verdenskendte nationalparker som Zion, Bryce Canyon Arches, Capitol Reef og Canyonlands. Zebra Slot Canyon er en fantastisk vandretur på 2-3 timer og hører til en af de mindre kendte oplevelser i Utah. Dette skylde dog mest af alt, at hiket kan være vanskelligt at finde, og at der ofte er oversvømmet (og dermed utilgængelig). Sørg derfor for at svinge forbi det lokale turistkontor for at tjekke forholdene, så du ikke sætter afsted forgæves. Zebra Slot Canyon ligger ca. halvanden times kørsel fra Bryce Canyon. 

5. Oneonta Gorge, Oregon

Oneonta Gorge, Oregon

Bare 40 minutter fra Portland - som i øvrigt er en sindssyg fed by - finder du Oneonta Gorge. Turen, som går langs en idyllisk flod, er som taget ud af en Indiana Jones film! Stejle og grønne klippevægge skyder op på begge sider, mens du vader gennem lavt vand hele vejen op til de smukke vandfald. Det bør nævnes, at du skal forberede dig på at blive våd, og vandet kan være ret koldt, men det er det hele værd, hvis du søger efter eventyrlige og rå oplevelser. Oneonta Gorge er bare ét af mange spændende stops i Columbia River Gorge, og på din vej til/fra Portland kan du også stoppe ved Multnomah Falls, som også er et besøg værd!

6. The Wave, Arizona

The Wave, Arizona

Du genkender måske dette sted fra de utallige pauseskærme, som det har prydet gennem tiden. Selve stedet ligger i Arizona, lige ved grænsen til Utah, og det er virkelig en smuk oplevelse! Dette bemærkelsesværdige landskab er en drømmeoplevelse for professionelle fotografer og ivrige snapchattere, men det er alt andet end nemt at komme hertil. Der kræves en særskilt tilladelse, som der kun udstedes 20 af om dagen. Der trækkes lod om de første 10 gennem et online lotteri, som man skal tilmelde sig 4 måneder i forvejen. De resterende 10 tilladelser udstedes via et walk-in lotteri på det lokale turistkontor i Kanab, som finder sted kl. 8:30 dagen før, du vil besøge The Wave. Oplevelsen er dog det hele værd, så KILROY ønsker dig held og lykke!

7. Avenue of the Giants, California

Avenue of the Giants, California

Langt mere tilgængelig end The Wave, er Avenue of the Giants i Californien. Denne vej strækker sig fra området omkring Phillipsville til Stafford nord i Californien og snørkler sig mellem verdens højeste træer. Redwoodtræerne strækker sig langs vejen i over 100 meters højde, og der er noget helt specielt ved at køre blandt de enorme stammer, som omringer vejen. På vejen finder du også tre massive redwoodtræer, hvor du kan køre gennem træernes stammer! Det bedst tilgængelige af disse træer kaldes Chandelier Tree og ligger uden for den lille landsby Legget. 

8. Carhenge, Nebraska

Carhenge, Nebraska

Carhenge er en sjov størrelse. 10 minutter fra den lille by Alliance i Nebraska er der en fyr ved navn Jim Reinders, som har bygget en tro kopi af den ikoniske Stonehenge, men han har bare brugt gamle amerikanske biler i stedet. Der er umiddelbart ikke andre attraktioner i nærheden, men skal du gennem Nebraska, kan Carhenge være et skørt lille stop at se frem til på din road trip. 

9. Oatman, Arizona

Oatman, Arizona

Ét af de sejeste stops på den ikoniske Route 66 er den gamle mineby Oatman i Arizona. I dag er byen først og fremmest kendt for de mange æsler (eller "burros" lokalt), som vandrer omkring. Las Vegas ligger blot 2 timer derfra, og Oatman er en hyggelig lokal oplevelse, hvor du kan klappe et par æsler i den vilde ørken, inden du begiver dig mod spilleautomater og natklubber på The Strip. 

Drømmer du om en road trip i USA næste år?
Book et møde
Vil du have mere information om road trips i USA?
Send os en e-mail

 

Tags: Road trip, USA
Relaterede indlæg
Kontakt