Sådan fik jeg venskaber for livet på den Transsibiriske jernbane!

Sådan fik jeg venskaber for livet på den Transsibiriske jernbane!

Af en eller anden grund har jeg altid haft lidt fordomme omkring russere. En smule distancerede, lidt uvenlige og med en vodka i hånden hele tiden. Okay, den sidste del er måske rigtig nok, men vores transsibiriske eventyr fik mig til at indse, at russere kan være nogen af de fedeste, venligste og sjoveste mennesker, man kan møde. 

Hvem er jeg? Annelies fra Belgien
Hvad gjorde jeg? Jeg rejste med tog gennem Sibirien i Rusland, Mongoliets vildmark og Kinas hovedstad sammen med min kæreste.
Hvornår var jeg afsted? I sommeren 2017

Vores tur startede i Sankt Petersborg. Efter vores ankomst blev vi budt velkommen på vores første hostel med et stort smil og et shot vodka sammen med hele vores rejsegruppe. Kan du forestille dig en bedre start på et russisk eventyr? 

Ombord på den Transsibiriske jernbane

Rejser med den transsibiriske jernbane

Efter vi havde udforsket smukke Sankt Petersborg, tog vi med et kort tog mod Moskva, hvor den rigtige Transsibiriske Jernbane startede. Det meste på stationen er ret ligetil og nemt at finde, men det kan hjælpe at kunne bare en smule kyrillisk. Det gør det lidt nemmere at vide, hvilket spor toget kører fra, og hvilken vogn man skal bo i. Når det er klaret, starter eventyret - ombord på den mest ikoniske togstrækning i verden!

I vognen bliver du tildelt en kabine med en seng, som er din under togturen. Vi boede på 2. klasse, hvor man bor fire sammen med to køjesenge på hver side. En hel vogn består typisk af 6 kabiner. Du kan nemt gå fra vogn til vogn, men beboerne i din egen vogn blive hurtigt en lille familie. Som hver familie har, er der også et overhoved: Russiske provodnitsa'er. En dame (i få tilfælde en mand) som sikrer, at vognen er ren og pæn, og at alle i familien opfører sig ordentligt.  

Husk en god bog, musik og nogen podcasts til den lange togtur

Hvad skal man medbringe?

En essentiel del af den Transsibiriske jernbane er at vide, hvad man skal have med. En god kop til at hente kaffe med, en lommekniv, masser af mad (nudler er nemme), vand, te-poser, noget chokolade til jeres 'provodnitsa' og en powerbank er alle nemme og vigtige ting at medbringe. Alt det er dog ligegyldigt, hvis ikke du husker den aller vigtigste ting til den Transsibiriske: Vodka!

Lad være med at skue hunden på flasken

Det vigtigste er, at vodkaen er god, fordi russere kan godt være kræsne med deres vodka. Vi gik ind i en russisk butik for at købe mad og vodka til turen. Vi købte den flaske, vi syntes så pænest ud. Men da en tilfældig sikkerhedsvagt så os gå mod kassen for at købe flasken, begyndte han at grine og fortalte os, at vi ikke kunne vise os i offentligheden med det mærke. Heldigvis hjalp han os med at finde en god flaske, og det hele var med et stort smil. Dagens helt!

Flasken skulle vise sig at blive en god investering, da vores nabokabine spurgte, om vi havde lyst til at komme ind hos dem til en drink. Selvfølgelig havde vi lyst til det! Vi fandt dog hurtigt ud af, at de ikke kunne meget engelsk, så det endte i en masse sjove og åndsvage situationer med at kommunikere via google translate. Vi formåede heldigvis at snakke en masse om, hvor vi var fra, hvad vi laver til dagligt, og hvad vi kan lide. Den første flaske var tom i løbet af de første timer, men vores nye venner havde heldigvis et godt lager. De var søde ved os, så hver gang de drak ren vodka, fik vi lov til at blande op med juice. Efter at have spillet kort hele natten, var vi stadig ikke helt klar over, hvordan spillet fungerede, men vi havde det super sjovt alligevel. Vores nye venner gjorde deres bedste for at forklare os spillet, men hver gang vi troede, vi var ved at vinde, endte vi selvfølgelig med at tabe stort. 

Transmongolian Stories 2

De skulle desværre ikke være med toget alle fire dage til Irkutsk, så vi stod op kl 3 om natten en af nætterne for at vinke farvel til dem. På stationen stod deres gode ven, som vi ikke havde mødt endnu med favnen fuld af souvenirs til os. De havde simpelthen fået deres ven til at stå op kl 3 om natten for at møde os med souvenirs! Hvor dejlig kan mennesker lige være!

Resten af turen

De første fire dage af turen var fantastiske, mest af alt pga. disse tre fantastiske russere.Oplev de smukkeste landskaber igennem RuslandEfter Irkutsk koblede vi på den Transmongolske jernbane, der tog os mod Mongoliets hovedstad, Ulaanbataar, og videre mod Beijing i Kina. Denne rejse indeholdte tre ekstra dage i tog, fyldt med nye bekendtskaber fra hele verden. Man har så meget tid ombord på toget, at man bare må snakke med de andre passagerer, og man finder hurtigt ud af, at alle er virkelig interesserede i hinanden. Alle venter spændt på at høre om hinandens kulturer, fortælle sjove historier og dele deres mad og drikke med dig. En social oplevelse i højeste klasse, der i virkeligheden minder utrolig meget om en klassisk backpackerrejse.

Rejs på 2. klasse!

For at få den bedste oplevelse, vil jeg anbefale at rejse på 2. klasse. På denne måde møder du en masse mennesker i vognene omkring jeres kabine, da 2. klasse vælges af dem, der gerne vil møde andre mennesker. Vi vil ikke tøve med at sige, at dette var den bedste rejse i vores liv, mest af alt pga. de mange uventede og spøjse venskaber, der blev skabt undervejs - og som vi stadig snakker med den dag i dag!. 

Skal du med på verdens vildeste togrejse?
Skriv til os
Kontakt