Road trip på Østkysten i Australien

hvad skal man se på road trip i australien
Road trip på Østkysten i Australien er fantastisk - intet mindre. Du vil opleve ikke-trafikerede veje, wallabies (små kænguruer), nationalparker, venlige lokale og strande i verdensklasse. Hvad enten du kører fra syd til nord eller nord til syd, så kan du godt glæde dig. Få KILROYS gode råd inden afrejse.

Hvornår er det bedst at tage på road trip på Østkysten i Australien?

Vi anbefaler at man sætter sig på rattet i Australien fra september til november eller fra februar til april eller maj. Fra december til marts kan det regne meget i Cairns og med mindre du har et ønske om at slappe af under teltet mens den ene oversvømmelse tager den næste, bør du undgå road trip i denne periode.

Hvad skal jeg opleve på Australiens Østkyst?

Vi kan på ingen måde beskrive alt det du skal opleve på Østkysten, for der er virkelig meget. Men vi giver dig nogle forslag forneden, og vi kan fortælle dig, at der er nok at tage af. For hver kilometer ser du noget unikt, anderledes og smukt. Hvad enten du kører fra syd til nord eller omvendt, anbefaler vi at du oplever disse steder, og helst mange flere.

Se blot her:

1: Sydneysydney havn


I Sydney skal du selvfølgelig dase på de lækre strande. Bondi, Manly, Narrabeen og Congee er vores yndlings. Vi samarbejder med nogle af de bedste, billigste, mest renlige og centralt beliggende hostels i Sydney, så du får det bedste ud af dit ophold. Du kan også bestille en ankomstpakke i Sydney. Det er en fed måde at lande på efter en, måske, lang flyvetur. Så får du transport og hotel de første to dage og skal ikke bekymre dig om den del med jetlag. Kontakt vores rejsekonsulenter for at bestille en ankomstpakke.

2: Byron Bay

byron bay i australien

Når du først ankommer til Byron Bay, vil du helt sikkert ikke herfra igen, og vi mener det.! Byron Bay er bare et af de fedeste spots hvor hippier, party people og smukke mennesker hænger ud side om side og danser på borde, surfer og nyder livet. Husk et par dage på surf camp som 'icing on the cake' i Byron Bay.

3: Gold Coast
oplevelser på gold coast

Australiens Gold Coast har adventure, temaparker, natur og vilde strande. Vi kan anbefale Surfers Paradise (oplev fx Beachfront Market), Broadbeach (fantastiske restauranter og natklubber), Burleigh Heads (tiltrækker nogle af Australiens bedste surfere), Currumbin (perfekt til vandsport fx SUP eller kajak), Palm Beach (mange australieres foretrukne feriedestination) og Lamington National Park (parken har mere end 500 vandfald).

4: Brisbane
hvad skal man lave i brisbane

Shop i Queens Street Mall, besøg koalaerne i Lone Pine Sanctuary, slaf af ved South Bank (kunstig strand med hyggelige caféer og afslappet stemning), se hvaler og delfiner ved Moreton Bay og kravl op på Story Bridge.

5: Fraser Island

hvad skal man lave på fraser island

Verdens største sandø! Vi har flere ture og oplevelser på Fraser Island, hvor du kører i jeep på stranden med andre backpackere, camperer i naturen, ser dingoer og måske hajfinner fra toppen af Indian Head. Du skal også bade i Lake Mckenzie der er helt lyseblå og ren. Husk at passe på madvarer for ikke at tiltrække de vilde dingoer.

6: Kroombit

Besøg Kroombit Tops National Park og smag på ægte australsk outback. Kør på quadbikes, bo på en farm, rid på heste, lær at kaste med lasso og lev livet som cowgirl eller cowboy.

7: Rockhampton

hvad skal man lave i rockhampton
I Rockhampton skal du besøge Capricorn Caves som er underjordiske grotter, besøg smukke Kershaw Gardens og kør op til toppen af Mt Archer National Park og nyd udsigten over byen. Hvis du er i Rockhampton på en varm dag, må du blive kølet af i Rock Pool Water Park.

8: Airlie Beach

Airlie Beach er et hyggelig backpackerspot for videre rejse og sejlads til Whitsunday Islands. Airlie Beach er fyldt med solbrændte backpackere og fede vibes. Brug en dag her inden du tager videre til Whitsundays, bare for at slappe af og drikke en cocktail.

9: Whitsunday Islands

besøg Whitehaven Beach - tur til whitehaven
Tag på sejltur ved Whitsundays i et par dage. Se havskildpadder fra båden, snorkel, slap af på dækket, tab pusten ved synet af Whitehaven Beach og få et af dine livs oplevelser. Whitsunday Islands må ikke misses på dit road trip på den australske østkyst.

10: Townsvilletownsville i australien

I princippet har Townsville, stik modsat sit navn, faktisk ikke meget at byde på. Du møder et par lokale på den lokale bar, men Townsville er faktisk et spøjst sted. Men spøjse steder kan også være gode at opleve. Hvis du alligevel kører forbi, og skal have noget mad eller er klar på noget anderledes, så smut indenom Townsville og sig hej. 

11: Cairns

dyk i great barrier reef
Tag dit dykkercertifikat ved Great Barrier Reef lige udenfor Cairns. Vi har også fundives, advanced certificate og mulighed for liveaboard hvor du bor på en båd i et par dage mens du tager dit dykkerbevis med andre rejsende - hvor fedt er det. Hør en rejsekonsulent om dykning i Australien.

Hvor lang tid skal man regne med at bruge?

Alt afhængig af hvor langt du skal køre, så anbefaler vi MINDST et par uger. Måske du tager turen hele vejen fra (eller til) Melbourne, eller måske det er fra (eller til) Sydney. Man kan sagtens bruge 2-3 uger alene på at køre fra Cairns til Brisbane alene, så vi vil anbefale mindst 3 uger hvis du tager turen fra Cairns til Sydney og helst mere hvis du skal hele vejen ned til eller fra Melbourne. Men det afhænger selvfølgelig af dine mål og tanker med turen. Vores rejsekonsulenter kan fortælle dig meget mere om disse detaljer når du fortæller os om dine forventninger til rejsen, tanker, budget og drømme.

Hvad skal jeg opleve undervejs?

Det kan kraftigt anbefales at få oplevelser med undervejs. Måske du gerne vil tage dit dykkercertifikat i verdens største koralrev, Great Barrier Reef. Måske du gerne vil sejle blandt de smukke øer i Whitsundays og slappe af på Whitehaven Beach og måske du gerne vil fræse på Fraser Island og se dingos. 

Det kan også være at du er en adrenalin junkie og er klar på faldskærmsudspring i Australien? Eller et par dage på surf camp?

Det kan uden tvivl anbefales at krydre rejsen på Australiens Østkyst med en eller flere af disse oplevelser, da du derved ser kysten fra en anden vinkel end kun bag rattet.

Godt at vide om road trip på Australiens østkyst

  • Mellem Byron Bay og Sydney finder du nogle af de smukkeste kyster og surfstrande. Kysten i New South Wales er generelt meget anderledes end kysten i Queensland. Vi kan blandt andet anbefale Coffs Harbour, Emerald Beach, Port Macquarie, Port Stephens og området ved Newcastle som alle er fede spots på vej til eller fra Sydney. 
  • Besøg Noosa - australiernes feriested. Der ligger nogle virkelig hyggelige butikker, caféer og smukke huse. Gå tur ved Dolphin Point, sid helt stille, lyt til naturen og se om du er heldig at spotte de smukke finner i vandet.
  • Husk på at Australiens er et gigantisk land. Lad være med at planlæg mere end du kan nå, for man skal ikke stresse sig igennem oplevelser på en drømmeferie. Vi anbefaler at man max kører 1000 km om ugen.
  • Pas på med at køre om natten! Australien har et vildt dyreliv og der er aktivitet både dag og nat. Det sker ofte at der står en wallaby, en kænguru eller andre dyr midt på kørebanen. Som hovedregel er der en 4pm rule, så det er en rigtig god idé at stoppe dagens køretur før dette tidspunkt.
  • Lad være med at køre hvis du er fuld eller har tømmermænd. I Australien er straffene hårde og det er langt bedre at tage en ekstra dag ved vandet, end at stå tidligt op og køre videre med tømmermænd. I Australien er max promillen på 0,05.
  • Hvis du kører i campervan, autocamper eller motorhome skal du være opmærksom på at der er mange steder hvor man ikke må campere. Ellers kommer de australske rangers og lyser ind af vinduerne og smider jer væk. De passer godt på naturen i Australien.

 

Lej bil eller campervan

Lej bil eller campervan
Road trip er for mange den foretrukne måde at udforske nye destinationer på. Hvad enten du har brug for en bil på Øst- eller Vestkysten så kan vi hjælpe dig.
Info om alle modeller i Australien
Kontakt