Road trip tværs igennem Australien - The Explorers Way

road trip gennem Australien
Er du klar til en ægte Outback-oplevelse? Lej din Mighty campervan, og kør tværs igennem Australien! Dette road trip tager dig igennem fantastiske landskaber og nogle af de vildeste nationalparker, som Australien har at byde på.

Dette er et forslag til et road trip, der tager dig hele vejen op gennem Australien fra Adelaide i syd til Darwin i nord (eller omvendt, hvis du foretrækker det). Undervejs vil du opleve nogle af de mest fantastiske omgivelser, som landet har at byde på. Book f.eks. denne camper fra Mighty, og gør dig klar til et autentisk Aussie-eventyr i den australske Outback!

Road trip the explorers way australiaEt par hurtige tips inden du kører:

  • Hvis du har din egen bil, skal du sørge for, at den er tjekket grundigt inden du kører.
  • Lær hvordan du skifter et hjul.
  • Du må ikke køre om natten!
  • Altid hav rigeligt med vand med dig.
  • Nogle af ruterne er lange, så du bør strække benene ind imellem. Hver anden time er ikke helt skævt.

Se alle vores øvrige tips omkring road tripping i Australien her - så er du klædt godt på til turen!

Start dit road trip i fantastiske Adelaide
Besøg Adelaide Central Market
Lonely Planet nævner Adelaide som en af fedeste byer i verden, og South Australia som den femtebedste region at besøge i 2017. Adelaide er en virkelig cool by, hvor du nemt kan tilbringe et par dage inden dit road trip begynder. Byen er også kendt som The Festival City, så sørg for at tjekke om der sker noget, mens du er her. Hvis du er til shopping og god mad, bør du tjekke Adelaide Central Market. Byen har desuden masser af trendy caféer og en meget afslappet atmosfære. Du vil elske at bruge et par dage her, inden du bevæger dig ud i den australske Outback.

Dag 1: Kør fra Adelaide til Clare Valley

Så er det tid til at komme af sted! Du er jo trods alt på road trip. Og hvis du elsker god vin, så bliver du forkælet fra starten. Godt to timers kørsel nord for Adelaide finder du Clare Valley - et perfekt sted at smage på vin. Her finder du det 32 km lange Riesling track, hvilket betyder smukke omgivelser, gamle vingårde og den bedste Riesling i verden! Her finder du også Burra, en historisk gammel by med masser af ting at se. Få dig et "Burra Heritage Passport", og sørg for at krydse alle 50 hotspots af listen.

Kørsel: 307 km 
Overnat i: Clare Valley

nyd de mange vinområder i South Australia

Dag 2: Clare Valley/Port Augusta til Flinders Ranges

I Flinders Ranges Nationalpark finder du ét af de ældste landskaber i verden, der har bevaret mere eller mindre sin oprindelige form. På vejen kan du stoppe i Melrose og Quorn, og eventuelt tage en tur på Pichi Pichi-jernbanen, der kører mellem april og oktober. 

Kørsel: 199 km   
Overnat i: Wilpena Pound tæt på Parachilna

Dag 3: Udforsk Flinders Ranges

Tag på et hike eller nap en tur i firhjulstrækker gennem denne fantastiske nationalpark. Wilpena Pound er et naturskabt amfiteater, og udsigten er virkelig anstrengelserne værd, hvis du når op til toppen. Alternativt kan du se Wilpena Pound fra oven, hvis du booker en tur i en flyvemaskine. 

(Valgfrit 2-3 dages smuttur til Arakoola)

Arakoola er et privatejet naturreservat, der ligger i hjertet af den nordvestlige del af Flinders Ranges. Her finder du i bjergene nogle af de flotteste udsigtsposter i hele Australien. Tag et smut til Sillers Lookout og oplev den vildeste udsigt på egen hånd. Du kan opleve Arakoola ved at gå gennem Chambers Gorge men du kan også booke en tur i firhjulstrækker!

Kørsel: 202 km hver vej
Overnat i: Arakoola

Dag 4: Flinders Ranges til Marree (valgfrit stop)

Maree er formentlig det mest øde stop, som du kommer til at opleve på denne tur. Hvis du havde planer om at trække stikket fra den travle hverdag fuldstændig, så er du kommet til det rigtige sted! Maree er et fint sted at stoppe, hvis du vil dele ruten til William Creek op i to. Tag et smut langs Birdsville Tracket eller besøg en daddelfarm. Husk at tank op, da der ikke er nogle benzinstationer indtil du kommer til William Creek. 

Kørsel: 186 km
Overnat i: Marree

Dag 5: Maree til William Creek 

Tag en chiller i de varme kilder ved Coward Springs - det termiske vand er godt for kroppen, og efter de første fem dages kørsel, er det lækkert at blive renset igennem! William Creek er også stedet, hvor du finder en landets mest afsidesliggende pubs. Få en øl eller to (ingen spritkørsel!), og aflever din hat eller kasket hos ejerne. Du ved hvad vi mener, når du har været her!

Kørsel: 204 km 
Overnat i: William Creek

Besøg de mange miner i Coober Pedy

Dag 6: William Creek til Coober Pedy

Her er der i virkeligheden mest liv under jorden! I Coober Pedy bor mange lokale faktisk i boliger under jorden, da det kan blive over 50 grader i den australske sommer. Derfor kan byen godt se temmelig forladt ud, når man ankommer, men du har selv mulighed for at nappe en nat under jorden, hvis du har lyst. Byen har desuden masser af opal-miner - dem må du også besøge!

Kørsel: 167 km 
Overnat i: Coober Pedy

Dag 7: Udforsk undergrunden i Coober Pedy

I Coober Pedy handler det som sagt om opal! Faktisk kommer 75% af verdens opal fra Coober Pedy. Hvis ikke du fik set minerne i går, bør du gør det i dag. Du har også mulighed for at tage på en tur til The Breakaways Conservation Park, der ligger ca. 30 km væk fra byen. 

Overnat i: Coober Pedy

Dag 8: Coober Pedy til Uluru-Kata Tjuta Nationalpark

I dag handler det om dig og din campervan! Det er et langt stræk, men dagens slutdestination er en af de fedeste på denne road trip rute, så du kan godt glæde dig! Uluru (tidligere kendt som Ayers Rock) er ét af de mest ikoniske landemærker i Australien. Tænk på alle de fede Instagramposts, der venter på dig her.

Kørsel: 734 km
Overnat nær: Uluru-Kata Tjuta NP

Dag 9: Uluru-Kata Tjuta Nationalpark

Besøg uluru i den australske outbackIngen kørsel i dag. I dag venter der dig en dag i måske de vildeste omgivelser, som den australske Outback har at tilbyde! Denne fænomenale klippe får i lyset af solen mange forskellige nuancer af rød, og er virkelig smuk ved især solop- og nedgang. Størstedelen af klippen blev skabt for mere end 600 millioner år siden, og har altid været en stor del af de lokale Aboriginals historie. Hvis du er interesseret i historien, anbefaler vi, at du tager en guidet tur. 

Overnat nær: Uluru-Kata Tjuta NP

Dag 10: Uluru-Kata Tjuta NP til Kings Canyon

Hvis du missede det i går på grund af den lange kørsel, så stå tidligt op i dag, og nyd solopgangen over Uluru. Når du besøger nationalparken, finder du hurtigt ud af hvor stedet bliver kaldt Red Centre. I området finder du også The Olgas og Kata Tjuta, der er et besøg værd. Herfra går turen til Kings Canyon, hvor du kan finde et hyggeligt hostel eller måske endda endnu bedre; et godt sted at campere under stjernerne.

Kørsel: 303 km
Overnat i: Kings Canyon

Dag 11: Kings Canyon

Kings Canyon er det perfekte sted for et morning-hike. Det mest populære er Kings Canyon Rim Walk. Der findes desuden flere forskellige ruter til Garden of Eden og The Lost City, og den ene er mere storslået end den anden. Vi anbefaler desuden at du får en guidet tur med en aboriginal, der både kan fortælle dig alt om stedets dybe historie samt vise dig rundt blandt de smukkeste skjulte naturskatte.  

besøg kings canyon på dit road trip gennem australien

Dag 12: Kings Canyon til Alice Springs 

Hvis budgettet tillader det, så tag en helikoptertur. Det hér er virkelig stedet, hvor du får det vildeste syn fra oven. Planlæg det til om morgenen, for du har igen en længere date med din campervan. Turen går nemlig herfra og til Alice Springs.

Kørsel: 472 km
Overnat i: Alice Springs

Dag 13: Alice Springs

Bliv og slap af i Alice Springs i dag. Byen er fuld af aboriginalkunst af enhver slags, og selv om kunst måske ikke lige er dig, så har byen masser af andre cool kulturoplevelser. Alice Springs er omringet af MacDonnell Ranges, hvilket betyder, at der er gode muligheder for hikes, smukke udsigtsposter og adrenalinpumpende aktiviteter.

Overnat i: Alice Springs

Dag 14: Alice Springs til Tennant Creek

Efter en dag i afslapningens tegn venter der dig ca. 6 timers kørsel til Tennant Creek. Igen en lang dag på vejen, så vær sikker på at strække benene ind imellem. Et af de bedste steder at tage en pause er Devils Marbles, hvor du finder de gamle kendte granitklipper. Mineindustrien i Tennant Creek var engang Australiens tredjestørste producent af guld, og landets seneste guldfeber ramte stedet hér i 1930.  

Kørsel: 510 km
Overnat i: Tennant Creek

Dag 15: Tennant Creek til Daly Waters

Kør til Daly Waters og snup en øl eller to på the Historic Pub. Den mest afsidesliggende pub i William Creek (dag 5) er fuld af hatte, som de rejsende efterlader. The Historic Pub i Daly Waters samler på noget lidt andet... BH'er. 

Kørsel: 408 km
Overnat i: Daly Waters

Dag 16: Daly Waters til Katherine

En relativt kort køretur nord for Daly Waters finder du Katherine. Tag en afslappende pause i Mataranka, der byder på en naturskabt swimmingpool, hvor den termiske aktivitet gør vandet dejlig varmt. Det er lidt af en skjult perle, som du ikke må gå glip af. Som du vil se, når du ankommer, så er stedet omringet af træer og vandet får en flot dyb grøn farve.  

Kørsel: 276 km
Overnat i: Katherine

Dag 17: Katherine til Kakadu Nationalparkse krokodiller i kakadu nationalparkKakadu Nationalpark er Australiens største nationalpark, og er i øvrigt listet på UNESCO's verdensarvsliste - behøver vi overhovedet skrive mere? Nationalparken har så meget Aboriginalkunst indhugget i klipperne, at den ligner et kunstgalleri i sig selv. I midten af Kakadu NP finder du de berømte wetlands, hvor du kan tage på et flodcruise og måske være heldig at spotte krokodiller.  

Der er desuden flere flotte vandfald i nationalparken, og især Jim Jim Falls og Twin Falls er et besøg værd.

Kørsel: 340 km
Overnat nær: Kakadu Nationalpark

Dag 18: Litchfield Nationalpark

I Litchfield kan du finde nogle gigantiske termitbo, der er helt op til 2 meter høje. Gennem tiderne har naturen skabt nogle smukke klippeformationer ved The Lost City, der børstå på enhver besøgendes liste. Nationalparken byder derudover på flere smukke vandfald.

Kørsel: 250 km
Overnat nær: Litchfield NP

Dag 19: Litchfield til Darwin

Sidst men ikke mindst: De sidste 1,5 times kørsel til Darwin - hovedstaden i Northern Territory. Det er svært at beskrive atmosfæren i Darwin. For det første er byen influeret meget af den asiatiske kultur, og du ved hvad det betyder... Forrygende mad! Byen har desuden også en stærk Aboriginalkultur, og du vil høre mange forskellige sprog og dialekter i Darwin. 

De lokale markeder i Darwin er bestemt et besøg værd. Køb nogle lokale delikatesser og se solen forsvinde i horisonten ved kysten i Darwin. Solnedgangene er intet mindre end forrygende her.

Du kan nemt bruge et par dage i Darwin, og vi anbefaler at du oven på dette episke road trip tager et par dages afslapning, inden du enten vender snuden hjemad eller fortsætter dit eventyr videre! 

Kørsel: 116 km
Overnat i: Darwin

besøg darwin i det nordlige australien

Vil du høre mere om dette road trip?
Skriv til os!
Kontakt