Road trip på Vestkysten i Australien

road trip i vestaustralien
Australiens vestkyst er som skabt til road trips. Tusindvis af kilometer sol, sand og surf krydret med små hyggelige byer og fantastisk mad og oplevelser giver dig mange ugers adventure. Et road trip på den australske vestkyst er ikke noget som mange har oplevet. Vil du 'off the beaten track'? KILROY fortæller dig hvilke highlights du i hvert fald ikke må misse.

Hvornår er det bedst at tage på road trip på Vestkysten i Australien?

Den største by i Vestaustralien er Perth og byen er, mildest talt, badet i solskin med gennemsnitlig 9 timers solskin om dagen, og 131 dage om året med helt blå himmel. Dette gør Perth til den mest solrige storby i Australien med mange udendørs aktiviteter og en hyggelig livsstil. Februar er generelt den varmeste måned i Vestaustralien og vinteren strækker sig cirka fra juni til august, hvor der i gennemsnittet er 12 grader.

Hvad skal jeg opleve på Australiens Vestkyst?

Vi kan på ingen måde beskrive alt det du skal opleve på den australske vestkyst for der er virkelig meget at glæde sig til, men vi kan fortælle dig, at der er nok at tage af. For hver kilometer du kører ser du noget unikt, anderledes og smukt. Hvad enten du kører fra syd til nord eller omvendt, håber vi, at du får disse steder med på din rute.

Se blot her:

1: Margaret River

besøg margaret river på din rejse til perth
Rejsen starter cirka 3 timer syd for Perth, hvor du finder Margaret River. Området er berømt for sine vinfarme, surfstrande, bølger og eucalyptus skove. Hvis du kan lide vin og afslappet stemning så er Margaret River et perfekt område at campere i med sin campervan. Så man kan blive ét sted, smage vine og sove ud. Du kan også se fossiler i grotter fx kan man som turist besøge Giants Cave, Jewel Cave, Ngilgi Cave og Calgardup Cave. Du skal også hive surfbrættet frem og fange nogle af Australiens bedste bølger.

2: Perth

besøg perth på dit road trip i vestaustralien
Perth er den største by i Vestaustralien med en afslappet stemning, lækker mad og masser af sol - what's not to like?! Hvis du road tripper i en campervan, er der masser af steder du kan campere. Faktisk er Perth som skabt til camping og BBQ's og der er masser af fede muligheder for dagsture. Vi anbefaler Freemantle som er kendt for sine kreative indbyggere og hippies.

3: The Pinnacles

oplev pinnacles udenfor perth på dit road trip i det vestlige australienThe Pinnacles ligger i Nambung National Park cirka 200 km nord for Perth. Disse høje strukturer, hvoraf nogle er op til 5 meter høje, blev skabt for cirka 30.000 år siden da vandet forsvandt og efterlod masser af skaller. Siden har vinden fjernet sandet omkring dem og efterladt disse smukke tårne.

4: Kalbarri

kalbarri på vestkysten
Kystbyen Kalbarri er populær for strandelskere, da strandene er beskyttet af bugter. En kort køretur fra byen og du befinder dig i Kalbarri National Park der er berømt for sine røde kløfter og vilde udsigtsposter.
Sæt alarmen tidligt og se den daglige fodring af pelikanerne ved vandet. Tag på fisketur, cruise på floden eller slap fuldstændig af. Hvis du er til adventure kan du sejle i kajak, kano, sandboarde eller køre på quad bikes!

5: Monkey Mia & Shark Bay

vilde delfiner i australien - monkey mia delfiner
Ved Shark Bay skal du møde de søde delfiner lige udenfor Monkey Mia. Delfinerne bliver fodret tre gange om dagen. Ved Shark Bay skal du også se fossiler i Hamelin Pool, se det røde sand ved Francois Peron National Park og spotte skildpadder, hajer og rokker. Du kan også bare brede strandhåndklædet ud på Shell Beach og tage en slapper.

6: Exmouth & Ningaloo Reef

mød hvalhajer i australien - dykning ved ningaloo reef
Ningaloo Reef er Australiens mest tilgængelige koralrev og hjem til over 500 fiskearter. Ningaloo Reef strækker sig over 300 kilometer. Hvis du vil se hvalhajer skal du besøge Ningaloo mellem marts og juli. De fleste der besøger Ningaloo bor i Exmouth og tager herfra ud og dykker eller snorkler.

8: Eighty Mile Beach

eighty mile beach i vestaustralien
Eighty Mile Beach ligger halvvejs mellem Broome og Port Hedland. Stranden er cirka 220 kilometer lang, så der er nok at tage af. Eighty Mile Beach er en af de vigtigste områder for vadefulge i Australien.

9: Broome

australien kameler i broome
Broome er ikke en ret stor by, men byen har alligevel en hel del at byde på. Kunstgallerier, museer, japansk og kinesisk arkitektur tilføjer noget helt unikt til Broome. Se dinosaur fodspor i Gantheaume Point, og glæd dig til de smukkeste solnedgange i Broome når solen går ned i Det Indiske Ocean.

Lej bil eller campervan

Lej bil eller campervan
Road trip er for mange den foretrukne måde at udforske nye destinationer på. Hvad enten du har brug for en bil på Øst- eller Vestkysten så kan vi hjælpe dig.
Find lejebil Capervans i Australien
Kontakt