Road trip: Amalfikysten og den centrale del af Italien

Buongiorno! Det er tid til et episk road trip gennem ét af de smukkeste lande i Europa: Italien! Du kommer forbi det antikke Rom, den fantastiske Amalfikyst og stribevis af idylliske landsbyer undervejs på ruten!

Destination: Italien
Varighed: Minimum 14 dage

Dette road trip tager dig på en spektakulær rejse gennem det smukke landskab i den centrale del af Italien. Især Amalfikysten og dens små landsbyer er noget for sig. Tag dig god tid her - det er ikke et sted, du bare vil rushe igennem. Nå ja, og som du nok ved, så byder Italien desuden på ret lækker mad. 

Italien map

Forslag til rute:
Rom - Napoli - Sorrento - Capri - Positano - Praiano - Amalfi - Ravello - Salerno - Bari - Termoli - Pescara - Rom

Sådan kommer du hertil: Den klart nemmeste måde at starte dit road trip på er ved at flyve til Rom. Her kan du leje en bil, som du afhenter i lufthavnen, og så går turen ellers sydpå!

Billedgalleri fra ruten

Rom:
Selvom vi i ruteforslaget lægger op til, at ruten starter i Rom, anbefaler vi egentlig, at du ikke besøger byen før i slutningen af din tur. Hvis du lejer bil i lufthaven, har du ikke lyst til at tage den med ind i centrum af Rom. Derfor giver det mest mening, at du til sidst på dit road trip afleverer bilen i lufthavnen, og så oplever storbyen uden bil efterfølgende, inden du flyver hjem igen.

Napoli:
Brug den første dag i Napoli på at lede efter den perfekte pizza, det var trods alt hér, den blev opfundet! Hvis du i løbet af dagen har brug for koffein, kan du glæde dig over, at Napoli er kendt for servere dejlig stærk kaffe. 

Tag en dagstur i retning af Sorrento, hvor vi anbefaler, at du gør plads i programmet til et hike op af den legendariske vulkan, Vesuv. Du bør helt klart også besøge den antikke ruinby, Pompeii. Det er et af UNESCO's fredsbevarede steder, der i år 79 blev begravet i aske på grund af Vesuvs gigantiske vulkanudbrud - ironisk nok dagen efter, at man i landsbyen havde fejret ildguden Vulcanus med fest og dans. 

Sorrento:
Næste stop på ruten er Sorrento, der ikke ligger langt fra Napoli. Sorrento er hjemsted for den berømte likør, Limoncello. Bjergene omkring Sorrento er fyldt med citrontræer, der er med til at smide kulør på et i forvejen fantastisk landskab.

Et tip er at bruge en dag eller to i Sorrento, og så ellers tage færgen til den lille ø, Capri, hvor du kan bruge nogle dage. Herfra kan du bl.a. besøge Grotta Azurra - havets blå farve i grotten er vild.

Amalfikysten:
Sorrento er officielt starten på Amalfikysten, selvom du egentlig skal om på sydkysten for at opleve, hvad man normalt kendetegner som Amalfikysten. Her kommer du forbi en masse idylliske kystbyer, der alle har en helt speciel atmosfære, du ikke finder mange andre steder. 

KILROY pro tip: Du må ikke gå glip af Positano, Praiano, Amalfi eller Ravello langs Amalfikysten. Positano har en virkelig hyggelig lille strand i byen, og hvis du tager en kort gåtur langs fortovet, kommer du til en endnu hyggeligere, og mere afsides, strand. Du bør også tjekke Villa Rufolo ud i Ravello. Her er der udendørs koncerter hele sommeren på en scene bygget ud over klipperne et godt stykke over havoverfladen. Et glas kold rosé, og så er der lagt i ovnen til den perfekte aften!

Salerno:
Amalfikysten går officielt ikke længere end til Vietri Sul Mare, men hvis du fortsætter godt 10 km længere østpå, havner du i Salerno. En hyggelig lille by, der har fantastisk seafood og historiske bygninger. Besøg domkirken og Castello di Arechi, hvorfra du får en enestående udsigt ud over bugten.

Bari:
Efter at have krydset landet, ankommer du i Bari på Italiens østkyst ud til Adriaterhavet. Tag på en gåtur langs havnen, nyd stranden eller far vild i den gamle bydel, Citta Vecchia. Du skal helt sikkert også opleve den hellige basilika, San Nicola. 

Termoli:
Ruten fortsætter nordpå til Termoli, hvor du kan nyde den afslappede atmosfære i denne lille by. Termoli har en rigtig lækker strand og er, især blandt italienere, kendt for dens mange kvalitetsrestauranter. Lidt ud for kysten ligger Isole Tremiti - to små, men utrolig smukke, øer, som du absolut ikke må gå glip af!

Pescara:
Sidste stop inden turen går tilbage mod Rom, er Pescara. Her kan du tage på en flot vandretur langs den relativt nybyggede Ponte del Mare - en stor og moderne bro, der hænger hen over Pescaras havn. Byen har i øvrigt fortrinlige fisk- og skaldyrsretter. Tag en sidste dukkert, inden storbylivet i Rom står på menuen.

Rom:
Kør til lufthavnen, og aflevér bilen. Den har du ikke brug for i Rom. Tag en bus eller hop på toget til centrum, og udforsk en af de mest historiske byer i Europa. Rom har formentlig ikke brug for yderligere introduktion, men Colosseum og Vatikanstaten er åbenlyse højdepunkter, du bør se. 

Samlet distance: 1092 km

Vil du på road trip i Italien?
Ja tak!

 

Kontakt