Road trip: Det oversete og charmerende Balkan

Gør dig klar til et helt fantastisk road trip i Balkan. Hvis ikke du vidste det i forvejen, så er Balkan-regionen kendt for sin helt uimodståelige skønhed, lækre mad, de charmerende gamle østeuropæiske landsbyer samt en masse uopdagede perler, som du kan opleve undervejs.

Destination: Kroatien, Montenegro og Bosnien
Varighed: Minimum 14 dage

Hvis du er frisk på et alternativt road trip, så er Balkan din næste road trip destination. Denne rute tager dig igennem Kroatien, Montenegro og Bosnien, og hvis du aldrig har været i denne del af Europa, så har du virkelig noget at glæde dig til! Her finder UNESCO-bevarede landsbyer, smukke kystlinjer langs Adriaterhavet og masser af uspolerede perler, når du kører ind i landet. Og det bedste ved det hele? Det er stadig ret billigt i disse lande, især når du kommer ud af de store byer. 

Balkan Map

Forslag til rute:
Dubrovnik - Bay of Kotor - Budva - Njegusi Village - Sarajevo - Mostar - Komin - Makarska - Split

Sådan kommer du hertil: Det er nemt at flyve til Dubrovniks internationale lufthavn, hvor du kan leje din bil. Flyv hjem igen fra Split.

Bemærk: For at undgå unødvendige problemer, anbefaler vi, at du giver biludlejningsselskabet besked om, at du kommer til at krydse landegrænser på dit road trip. Der er nemlig typisk et mindre gebyr for dette.

Dubrovnik - Kroatien
Start eventyret i Dubrovnik, hvor du naturligvis bør besøge den UNESCO-bevarede gamle bydel. Tag en tur med kabelvognen til toppen af Srd Hill og nyd udsigten fra de 415 meter over havets overflade. Dubrovnik er utrolig smuk, og især fra denne højde. 

Bay of Kotor - Montenegro
Herefter går turen til Bay of Kotor i Montenegro, hvor du kommer til at besøge den, formentlig, smukkeste by i landet - måske endda i hele Balkan? Vi behøver vist ikke nævne, at Kotor selvfølgelig også er UNESCO-bevaret.

Budva - Montenegro
Efter et par lækre dage i afsides Kotor, kan du tage den korte tur til Budva - en by, der bliver mere og mere populær, især blandt de lokale. Besøg nogle af de historiske kirker, tag en vandretur i de smalle gader i den gamle bydel og nyd en omgang lækker seafood.

Njegusi Village - Montenegro
Snup et kort ophold i den idylliske bjerglandsby, Njegusi Village. Byen slår sig på at være hjertet i det montenegrinske køkken. Derfor er det oplagt at smage den lækre lufttørrede skinke (prsut), fladbrødet (lepinja) eller den lokale ost (njegusi sir). Hvis du er til adrenalin kan du flyve igennem landskabet på den vilde Njegusi Zip Line.

Sarajevo - Bosnien-Hercegovina
Sarajevo er en 5-timers køretur fra Njegusi, så hvis du vil bryde ruten op undervejs, er der masser af smukke landsbyer mellem de to byer. Sarajevo er hovedstaden I Bosnien, og i det seneste årti har byen virkelig udviklet sig til at være en moderne og pulserende by, med masser af trendy caféer, restauranter og barer. Et par 'must sees' er den parken 'Vrelo Bosne', den gamle bazar 'Bascarsija' og Sarajevo War Tunnel, hvis du er interesseret i den lokale historie. Fra Sarajevo går turen til Mostar.

Tip: Hvis du er interesseret i Balkan-historien bør du stoppe i Konjic mellem Sarajevo og Mostar. Konjic er stedet, hvor den tidligere jugoslaviske diktator, Tito, byggede en gigantisk bunker i bjergene i tilfælde af, at en atomkrig skulle bryde ud. Stedet er virkelig en tidsmaskine, der tager dig tilbage til 1950'ernes Jugoslavien.

Mostar - Bosnien-Hercegovina
Mostar er kendt for den idylliske beliggenhed på begge sider af den lille flod, Neretva. Byens mest berømte seværdighed, er den gamle middelalderbro, Stari Most, der forbinder byens to dele på hver side af Neretva. I mostar finder du masser af små hyggelige butikker i de smalle gader, og vi anbefaler, at du besøger de vanvittig smukke Kravice Falls eller tager på et hike til toppen af Hum Mountain. Det vil du ikke fortryde! 

Komin - Kroatien
Du er nu tilbage i Kroatien, og før din næste storbyoplevelse kan du lige holde livet lidt på pause i Komin. Nu er det nemlig tid til kitesurfing. Komin er beliggende på Kroatiens kystlinje, og er en meget lille landsby. Kitesurfingen her er dog helt fænomenal. Oplev den afslappede livsstil i surfcampen og gå ombord i de mange lokale delikatesser. 

Makarska - Kroatien
Makarska er berømt for den smukke strand, et aktivt natteliv og den smukke Makarska Riviera. Det er et perfekt stop, inden turen slutter af i Split. Nyd et par dage ved den lækre strand, de fede fester og kast dig ud i masser af vandsportsaktiviteter.

Split - Kroatien
Road trip-eventyret slutter i Split i den centrale del af Kroatien. Split er en meget moderne by med masser af seværdigheder. Besøg den gamle by, tag en vandretur langs Riva Harbor eller tag på en af smukke bådture til nogle af de nærliggende øer som Brac eller Solta.

Samlet distance: 760 km.  

Lyder dette road trip fristende?
Skriv til os

 

Kontakt