Road trip i New Zealand på Nordøen og Sydøen i 3 uger

road trip i new zealand - backpacking i new zealand
Store troldmænd er nysgerrige eventyrere. Denne episke rejse vil guide dig gennem alle de magiske områder, New Zealand har at tilbyde på 3 uger eller længere. Tag på eventyr gennem magiske enge, ældgamle gletchere og snedækkede bjerge, mens du oplever uforglemmelig natur, smukke filmlokationer og meget mere. Oplev den venlige gæstfrihed fra de lokale kiwi´er og kast dig ud i et omfattende eventyr for livet!

Start: Auckland
Slut: Christchurch (eller omvendt)

Transport: Bil eller campervan (kan også opleves med bus)

Varighed: 3 uger

Få den fulde oplevelse af fantastiske New Zealand med denne rute

1: Auckland

Aucklad er en levende by bestående af havne, strande og øer. Byen er mest kendt som "City of Sails"; sejlenes by. Fang en færge til en af de mange smukke øer, spis lækker mad og drik kvalitetsvin i viaduct området, eller udforsk de lokale vandrestier.

2: Waitomo Caves

De truende klipper, usædvanlige kalkstens-formationer og den forhistoriske skov ved Mangaotaki Rocks skaber den perfekte baggrund for Midgård. Staddles Farm og Trollshaw Forest blev filmet her, inklusive udgangen fra Troll Hoarde Cave, the Gundabad Wargs og Orcs attack og Gandalf der skænker Sting på Bilbo. 45 minutter væk fra dette optagelsessted ligger Waitomo Caves; en fascinerende labyrint af underjordiske huller, grotter og floder, alt sammen beliggende under grønt landskab. Tag en gåtur eller en bådtur, prøv black water rafting eller zip lining gennem mørket - hvis du er modig nok!
Nærmeste optagelsessted fra Ringenes Herre: Trollshaw Forest, Staddles Farm

3: Hobbiton

Se det ikoniske filmset fra Ringenes Herre filmeneHjemsted for the Shire, er Hobbiton en fortryllende landsby fyldt med hobbit-huller. Tag med på en rundvisning og oplev dette mytiske stykke af Midgård på egen hånd - alle 44 hobbit-huller er blevet genbygget så de fremgår præcis som de gjorde i filmene. Stop forbi den nye Green Dragon Inn til et glas ale og få en let frokost på. 
Nærmeste optagelsessted fra Ringenes Herre: The Shire, Hobbiton

4: Ruapehu

Oplev den øde skønhed ved disse varierede, smukke landskaber. Hike langs Tongariro Crossing, kendt som en af de bedst dags-vandreture i verden! Du kan også tage på hestetrek gennem frodige skove og marker, eller, hvis du kommer om vinteren kan du stå på ski på Mount Ruapehu.

5: Rotorua

Rotorua er blandt de steder i verden med det mest intensive niveau for geothermalsk aktivitet. Se de boblende mud-pools, landmasser fyldt med damp og geysere og få gang i adrenalinen med en af de fantastiske aktiv-eventyr der udbydes. Oplev en fascinerende kulturel optræden med det indfødte Maori-folk, eller få løsnet op for ømme kropsdele i en af de naturligt opvarmede mineral-bade.

6: Wellington

Placeret på den sydligste spids af nordøen er Wellington hjemsted for Weta Workshop og Weta Cave. Her kan du få et enestående indblik i havd der foregår bag kameraet når der skabes film magi. Prøv også byens store udbud af mad og vin, og snup en cable-car til Kelburn lookout for at se en helt fantastisk udsigt over havnen.

7: Nelson

På den nordlige spids af sydøen finder man det mest solrige sted på New Zeaand: Nelson. Du kan tag færgen mellem Wellington og det nærliggende Picton, eller du kan tage en kort flyvetur. Kendt for sine smukke strande og frodige nationalparker er Nelson et sted hvor du snildt kan få et par dage til at gå med at gå på opdagelse. 
Nærmeste optagelsessted fra Ringenes Herre: Chetwood Forest, Dimrill Dale, syd for Rivendell

8: Kaikoura

Hvaler, sæler, defliner er bare få af de mange fascinerende dyr, du finder ved KaikouraKaikoura ligger på østkysten af sydøen midt mellem Kaikoura Range og Stillehavet. Hvaler, sæler og delfiner lever permanent i kystvandet her, og området er berømt for sine havpattedyr. Du har mulighed for at tage på ture hvor du kan spotte hvaler flere gange om dagen, og den lokale sæl-koloni er altid underholdende. 

9: Gletchere på vestkysten

Sydøens vestkyst er en region fyldt med frodig skov, dybe blå søer og snetildækkede bjerge. Her finder man to af New Zealands mest spektakulære gletchere;  Franz Josef Glacier og Fox Glacier, som begge løber ned i den underliggende sø.
Nærmeste optagelsessted fra Ringenes Herre: Lighting of the beacons

10: Queenstown

Omgivet af storslåede bjerge og krystal-klar sø er Queenstown en af New Zealands bedst besøgte destinationer. Prøv faldskærmsudspring eller bungy jump på stedet for verdens første bungy jump, prøv kræfter med løjperne eller spis middag i billedskønne omgivelser. 
Nærmeste optagelsessted fra Ringenes Herre: The Ford of Brunein, The Gladden Fields, Sindarin Pillars of the Kings, Isengard, Lothlorien

11: Fiordland National Park

Er du klar til en af verdens mest fortryllende steder?Fiordlad er et af de mest fortryllende steder i New Zealand med sine vandfald der løber flere hundrede meter ned i dybe mørke fjorde og ældgamle regnskove som slingrer sig langs tårnhøje bjerge. Unikke skabninger svømmer dybt under mørke søer og granit toppe skinner i solen - prøv Milford Track, en 4-dages hike der tager dig gennem store dale og uberørte søer. Eller hvad med et cruise eller en kajak tur?

12: Central Otago

Slap af i det solrige centrale Otago mellem store grønne områder og hurtige floder. Kendt for sin lækre mad- og vinkultur, kan du her nyde et glas pinot og gourmet lækkerier. Hvis du har energi der skal brændes af kan du prøve Central Otago Rail Trail -dette 4-dages eventyr følger ruten fra den gamle jernbane, og undervejs vil du komme forbi charmerende små byer fyldt med historie fra guldfeber-tiden.

13: Christchurch

Gå en tur langs den idyliske Avon RiverDit sidste stop er Christchurch, en eklektisk by fyldt med elegance og moderne kultur. Nyd en cykeltur langs den smukke Avon River, tag på mountainbike ned af de vel-tilkørte veje i Port Hills og benyt dig af de mange spisemuligheder i cetrum af byen. Du kan nu sige farvel til Middle-Earth og vende hjemad fra Christchurch International Airport.

Vil du vide mere? Find ud af hvordan du booker eller skaber "den store trodmands tur" ruteplan.

Vil du have hjælp til dit road trip?
Skriv til os
Kontakt