Road trip i Sydafrika

road trip i Sydafrika
Hvis du elsker at tage på road trip, fri som fuglen, så er Sydafrika et oplagt land for dig at besøge. Vi har på egen hånd oplevet Sydafrika som et land betående af naturlig skønhed, kontraster og vilde eventyr! Glæd dig til et episk road trip og en oplevelse for livet!

Et road trip i Sydafrika er ikke det samme som et road trip andre steder. Her får du vanvittige naturoplevelser og et unikt dyreliv, som ikke kan sammenlignes med ret mange andre steder i verden. Du får små skjulte perler, og på dette road trip rejser du både langs den fantastiske Garden Route, ligesom du får mulighed for at se nogle af de spændende steder inde i landet, heribland Drakensberg, Krüger Nationalpark og storbyen, Johannesburg. 

Road_trip_south_africa_map

Road trip i Sydafrika – 7 stop til din bucket list

Du flyver ind i Sydafrika til enten Johannesburg eller Cape Town, og du tager det samme road trip uanset hvor du vælger at flyve til. Book en campervan eller et motorhome (gerne i god tid, hvis du vil spare penge), og gør dig klar til 3000 fortryllende kilometer igennem et af smukkeste landskaber i Afrika.

Vi anbefaler, at du sætter ca. 4 uger af til turen, eftersom du skal køre mere end 3000 kilometer. Hvis du ikke har 4 uger, kan du alternativt flyve til Port Elizabeth, og tage turen derfra mod Cape Town langs The Garden Route - i så fald bør 2 uger være nok. 

1. Kruger National Park

Kruger National Park er ét af de største naturreservater i hele Afrika, og hvad angår dyrelivet en af de vildeste nationalparker i hele verden. Det er én af de nationalparker, hvor du har mulighed for at se the Big 5 i deres eget miljø. tag på safari i kruger nationalparkDet er en vild, og surrealistisk, oplevelse at være omringet af elefanter, giraffer, flodheste og andre fantastiske dyr. Du kan både køre selv, eller tage på en safari-tur med guide. Med en erfaren guide er chancen for at du ser flest mulige dyr nok størst.

2. Drakensberg

Drakensberg South Africa

Drakensberg er de højeste bjerge i Sydafrika. Stedet er på UNESCO's verdensarvsliste på grund af det mangfoldige planteliv ligesom man også finder Afrikas største samling af San Rock-malerier. Drakensberg er både grønt og rustikt, så hvis du elsker den rå natur og fantastiske hikes, er det et oplagt sted at få den stressede hverdag lidt på afstand.

3. Durban

Durban er desværre lidt en overset storby i Sydafrika, og det er virkelig en skam. Byen har masser at byde på, og du finder glimrende shoppingmuligheder (byen har mange lokale designere), lækre restauranter og fantastiske strande, uanset om du vil bade eller surfe.Durban, South Africa

4. Coffee Bay

Fra storby til afsides hyggelige getaways. Med en beliggenhed i ét af Sydafrikas mest uberørte områder, The Wild Coast, finder du Coffee Bay. Inden du kommer frem til denne lille perle, skal du lige igennem de smukkeste grønne bjerge og autentiske lokalområder med små farverige huse.

South Africa, locals in Coffe Bay

Her finder du så den smukke lille strand, hvor det ikke er unormalt at spotte delfiner, der leger i havet. Derudover er det et fantastisk sted, hvis du er til surfing. Hvis du endnu ikke har prøvet, eller bare gerne vil blive bedre, kan du joine vores surfcamp. Du kan også tage ud og hike langs stranden til 'Hole In the Wall', der er meget mere end blot et hul i en klippe, du får den vildeste naturoplevelse på dette hike. Vær opmærksom på, at køreturen til Coffee Bay kan byde på meget dårlige veje, så vi anbefaler, at den foretages i dagslys og uden en alt for stram tidsplan.

5. Jeffrey’s Bay

J-Bay, som Jeffrey's Bay også kaldes, er en charmerende lille by, der af flere magaziner er rangeret som et af de 10 bedste surfspots i verden. Især surfspottet Super Tubes bliver anerkendt for de forrygende surfforhold. Surfing er dog ikke den eneste grund til at have J-Bay på listen på dit road trip. Atmosfæren i den lille landsby er helt unik, og hvis du ikke følte du var på ferie endnu, så gør du det i hvert fald i Jeffrey's Bay.

Surfer Jay Bay South Africa

Byen grænser på begge sider op til naturreservater og floder, og har desuden masser af gode kaffebarer, fast food takeaway-steder og lækker seafood.

6. Wilderness

Wilderness er et fantastisk sted, hvor du får nogle af de flotteste naturoplevelser i hele Sydafrika. Byen byder på masser af forskellig slags håndværk og en afslappet, ja nærmest hippie-agtig, stemning. Selv om det er en lille by, er der mange fede oplevelser i vente: Naturen i sig selv, adrenalinfyldte aktiviteter, smukke strande og talrige steder, hvor du kan være heldig både at se hvaler og delfiner. 

South Africa Kaimaan River Wilderness

Besøg Kaaimans River, lej et SUP-board og tag turen langs floden til vandfaldet, og nyd den spektakulære natur. Her finder du også en vanvittig smuk strand. Der kan dog godt være stærk strøm i vandet her, så vi anbefaler ikke at du bader uden for de røde flag. Uanset hvor erfaren en svømmer du er.

7. Franschhoek & Stellenbosch

Franschhoek Wine Yard South Africa

Sydafrika er kendt for at lave glimrende vin. Franschhoek og Stellenbosch er to vindistrikter tæt på Cape Town, og vi anbefaler, at du besøger, hvis ikke begge, så i hvert fald det ene af de to på dit road trip i Sydafrika. Franschoek er en lille by beliggende mellem to dale der består af én hovedgade, mens Stellenbosch er en lidt større studenterby. 

 

10 gode råd til dit road trip i Sydafrika

  • Du skal altid have et gyldigt kørekort på dig samt nødvendige dokumenter på engelsk.
  • Tjek altid rutens forhold inden du kører af sted. Infratstrukturen er generelt god på motorvejene, men ikke altid på landevejene. Og husk, at man kører i venstre side af vejen i Sydafrika. 
  • Nogle veje kræver betaling, så du bør altid have lidt ekstra kontanter på dig.
  • Du må ikke bare parkere din campervan og overnatte hvor som helst - tjek denne guide over campsites ud, inden du tager af sted på dit road trip.
  • Det er altid godt at være opmærksom i trafikken i Sydafrika. Hold øje med fodgængere, cyklister og vilde dyr, når du kommer lidt ud for byen. 
  • Apropos vilde dyr, så må du ALDRIG fodre dem. Det er både farligt, og kan være dyrt (det kan koste dig en stor bøde). 
  • Du må kun køre i dagslys.
  • Det er altid en god idé at køre med dørene låst og vinduerne rullet op - især i storbyerne og når du holder ved trafiklys. 
  • Du bør ikke have dine tasker liggende frit fremme i bilen. Læg dem ind under sædet eller smid dem i bagagerummet.
  • Generelt skal du bare være opmærksom og tage dine forholdsregler, ligesom alle andre steder i verden. 
Er du klar til det fedeste road trip?
Send os en mail

Kontakt