Road trip på Route 66

road trip på Route 66 i USA
Route 66 har alt det USA er kendt for. Storbyer der aldrig sover, prærier så langt øjet rækker og små burgerjoints med hjemmelavede burgere så store, at der skal flere kolde colaer til at hjælpe dem på gled. Ikke at forglemme en ubeskrivelig smuk natur langs Route 66.

Den klassiske Route 66 blev indviet i 1926. Næsten 4.000 km strakte den sig fra Grant Park i Chicago til Santa Monica Boulevard i Los Angeles, gennem tre tidszoner og otte stater - Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og Californien. Forfatteren John Steinbeck døbte den 'The Mother Road' og Route 66 har altid været synonym med at være på farten - på vej mod en drøm!

Ruteforslag:
Chicago – Springfield – Saint Louis – Joplin – Oklahoma City – Amarillo – Santa Fe – Gallup – Grand Canyon – Los Angeles

Anbefalet varighed: 1-2 måneder

Fotogalleri: Route 66

Vil du se en video fra road trip på Route 66? Klik her!

1. Chicago, Illinois

Start turen i Chicago, hvor Route 66 begynder som hjemby til 20- og 30-tallets gangstere. Besøger du Chicago bør du ikke misse en basketballkamp med Chicago Bulls. Husk også at besøge en af byens mange retro blues-barer inden du pakker lejebilen og starter dit road trip på "The Mother Road".

2. Springfield, Illinois

Springfield er dit første ikoniske Route 66 stop på ruten. Byen er Abraham Lincolns hjemby og du kan få et smugkig ind i hans første hjem; «Lincoln Home National Historic Site». Springfield er også fødebyen til de überamerikanske corn dogs og drive-thru-restauranter!

3. St. Louis, Missouri

Route 66 byder på mange både store og små attraktioner, og på dette stop i byen St. Louis skal du huske et besøg i den smagfulde isbutik kaldet Ted Drewes! Tag desuden en tur langs Mississippi-flodens bredder og tag et selfie foran den enorme Gateway Arch.

4. Joplin, Missouri

Den gamle mineby Joplin er godt nok en storby i forhold til danske standarder, men i USA er dette en klassisk landsby, hvor Walmart og et lastbil-firma er de største arbejdspladser. Et besøg til den gamle bydel og Route 66 Carousel Park er obligatorisk.

5. Oklahoma City, Oklahoma

Oklahoma huser nogle af de bedste kørbare strækninger på ruten og du får med garanti følge af andre Route 66 entusiaster fra hele verden. Stop ved Route 66 Vintage Iron Motorcycle Museum og the National Cowboy & Western Heritage Museum.

6. Amarillo, Texas

Howdy y’all! Alt er større i Amerika og ingen steder er dette mere sandt end i Texas. Test dit maveskinds strækevne på Big Texan Steak Ranch, – klarer du at spise en 2 kg steak på under en time får du den gratis. For en autentisk cowboy oplevelse; smut forbi Amarillo Livestock Auction, her kan du møde ægte cowboys.

7. Santa Fe, New Mexico

Turen videre fra Amarillo tager dig forbi den mærkelig attraktion Cadillac Ranch: 10 klassiske Cadillacs plantet halvvejs ned i jorden. Turen går herefter videre til den historiske bye Santa Fe, en af USA's ældste byer. Sæt også tid af til lidt afslapning i en af New Mexicos mange varme kilder.

8. Gallup, New Mexico

Det er tid til at lære lidt om den indianske kultur og den historie. En tredjedel af indbyggerne i Gallup er af indiansk afstamning, og her viser lokale indianske guides dig rundt i de smukke ruiner af "Sky City" i Acoma native American Reservation.

9. Grand Canyon, Arizona

Med sit fantastiske og enestående landskab er den 1.900 m dybe Grand Canyon et ægte naturvidunder. Ikke bare er omgivelsene smukke, men stedet indeholder også en spændende kulturhistorie, så det er absolut værd at tage denne lille afstikker fra Flagstaff.

10. Los Angeles og Santa Monica, California

Afslut dit road trip med kendisspotting i Hollywood, et besøg til Universal Studios, og lidt velfortjent afslapning på stranden i Santa Monica. Glem ikke det obligatoriske selfie foran Hollywood-skiltet før rejsen går hjemad!

Kan jeg leje bil hvis jeg er under 25 år?

Kan jeg leje bil hvis jeg er under 25 år?
Hvis du er under 25 år kan KILROY tilbyde særlige lejeaftaler med Alamo. Ofte er der stramme regler for billeje hvis man er ung, men ikke med KILROY. Du betaler ikke ekstra gebyr for at "være ung lejer", og alle forsikringer er inkluderet.
Læs mere Kontakt KILROY

 

Hvor gammel skal man være for at leje bil?

Hvor gammel skal man være for at leje bil?
Den normale aldersgrænse for at leje bil i USA er 25 år, men KILROY har specialaftaler der gør det muligt at leje bil fra du er 18 (i nogle stater) eller 20 i andre stater. Kontakt en af vores rejsekonsulenter for at høre om dine muligheder.
Kontakt os
Vil du på road trip i USA?
Kontakt KILROY

Video: Road trip Route 66

Video: "Meeting the locals" langs Route 66

Kontakt