Den Transmongolske Jernbane - Vodkatrain

Højdepunkter

  • Oplevelser på tværs af lande for unge rejsende
  • Rejs med ligesindede fra hele verden
  • Honchos - et venligt ansigt i hver by
  • Overnatning
  • Behagelige 4-sengede togkupeer
Oplev den Transmongolske Jernbane og Silkevejen gennem Rusland, Mongoliet, Kina, Kazakstan, Uzbekistan og Indien. Du rejser og oplever byerne undervejs og rejser med de lokale.

Bare rolig! - Det er ikke et godstog fyldt med vodka, selvom der formentligt er vodka om bord. "Vodkatrain" er navnet på vores partner, som organiserer din togrejse gennem Centralasien i mindre grupper med internationale rejsende mellem 18 og 38 år.

Togrejser - på backpacker manér

Idéen om Vodkatrain er udsprunget fra de traditionelle grupperejser (dog uden fællesspisning, tvungne seværdigheder og paraply-holdende guides) og giver dig mulighed for at opleve verden med en gruppe af ligesindede unge backpackere, der tilfældigvis har samme rejseplaner som dig.

The Honcho's - lokale guides

Der er hverken guide eller tolk med på togrejsen, men en lokal "Honcho" møder dig ved hver by på ruten. Der er ingen planlagte aktiviteter, så du vælger helt selv dine oplevelser og hvad du ønsker at foretage dig. Du er naturligvis velkommen til at tage med den lokale "Honcho" og hoppe på nogle af de arrangerede gruppeture undervejs. Bare rolig - de tager dig ikke med til deres lokale fætters brors onkels tæppebutik, kun de steder du beder om at se, eller dem de vil elske at vise.

Din lokale Honcho er din ven i en fremmed by og findes i byerne på hele ruten. En almindelig turoperatør ville måske kalde dem for turguider, men det er de ikke - de er honchos!

Honchos er opvokset i hver deres by og elsker at vise rundt og fortælle lokale historier (ofte får du lov at opleve steder almindelige turister ikke ser). Det er den type oplevelser du normalt ville bruge uger på at finde frem til. De viser dig hvordan du bruger de lokale transportformer, hvor du veksler penge, deres favorit caféer og spisesteder og de kan oversætte den nyeste lokale sladder - alt sammen ret underholdende.

Togrejse uden restriktioner

Undervejs rejser du i tog mellem byer, som enhver anden lokal - eller udenlandsk rejsende ville og du har alle fordelene ved at være en del af en mindre gruppe (dog max. 15). Der er ingen restriktioner i form af tidsplaner, mødetider og tvungne seværdigheder som skal overholdes. Det er faktisk en helt fantastisk kombination af backpacking og mindre grupperejse til budget-priser.

Vodkatrain er dit sikkerhedsnetværk - som stiller overnatning, transport, transfers og lokale Honchos til rådighed, så du får mulighed for at nyde din egen togrejse. Du bestemmer selv hvad du vil se, hvad du vil spise, hvad du vil opleve og sidst men ikke mindst betaler du lokale priser som alle andre. Ligegyldig hvad destinationen er undervejs, er du sikret en problem- og bekymringsfri rejse.

Tog... Ikke Orientekspressen!

Togene langs Den Transsibiriske og Transmongolske Jernbane, Silkevejen og i Indien er seværdigheder og oplevelser i sig selv! Togene transporterer udover religioner, kulturer og en stor mængde varer også familier, handelsfolk, studerende, soldater, rejsende, munke, akrobater og backpackere... Ja, stort set alt hvad der betræder denne jord er ombord på mange af disse toge, og der er en stor chance for at du, på en del af din rejse, vil dele oplevelser med mange folkefærd!

Lad det være klart: disse toge er ikke private toge til turister! Togene er de lokales transport fra A til B og tilbage igen, og på tværs af lande og bjergkæder. Overnatning på toget foregår i simple kupéer med plads til fire sovende. To og to i køjesenge. Alt afhængig af gruppestørrelsen kommer du enten til at dele kupé med andre rejsende eller lokale på farten. Vær ikke bange for at sige hej!

Kupéerne indeholder sengelinned, læselamper, et stort vindue, et lille bord, en plads til en rygsæk eller to og hvis du er RIGTIG heldig - en vase med en plastikblomst. Togvognene har hver to vaskerum (ikke brusebad), kogende vand og et par togpassere... hvert tog har sin personlighed! Men det er altså ikke toge som vi kender det i Danmark, bare så du ved det.

Andre togmuligheder:

Har du spørgsmål om togrejsen?
Spørg en rejsekonsulent

Kontakt