Se alle kategorier

FAQ - Spørgsmål & Svar

Her på siden får du svarene på de mest stillede spørgsmål vedr. en Explorers' Club rejse. Husk du altid kan kontakte en af vores rejsekonsulenter for mere information.

Hvordan foregår en Explorers' Club tur?

Du rejser i en gruppe med jævnaldrende danskere. I flyver ikke nødvendigvis sammen, men mødes på den første destination, hvor turlederen vil møde jer. Herfra rejser i sammen som gruppe og benytter den form for transportmidler og indkvartering, der indgår i den pågældende tur. De fleste aktiviteter og seværdigheder er inkluderet i rejsen. Og de aktiviteter som man ikke kan forvente alle er interesseret i vil typisk være tilgængelige, men mod en merbetaling. Eksempler på disse aktiviteter kan være helikoptertur over Grand Canyon, bungy jump mv. Se hvilke aktiviteter der kan være tale under den specifikke tur.

Hvordan er aldersfordelingen på en Explorers’ Club tur?

Explorers' Club er for dig, der er mellem 18 og 25 år.

Hvordan er fordelingen mellem drenge og piger?

Det er meget forskelligt. Der er ikke et min./max. for hvor mange der må være af hvert køn. Som regel er det en blanding.

Hvem deltager på en Explorers’ Club tur?

Andre unge ligesom dig! Størstedelen rejser alene, mens andre rejser med en ven/veninde eller en kæreste.

Hvor mange deltagere er der på en tur?

Der er typisk mellem 8 og 20 deltagere på en tur.

Hvornår afgår turene?

I vores rejsekalender kan du se hvornår alle planlagte ture afgår.

Hvad er længden på turene?

Det varierer fra tur til tur. Alt lige fra 24 dage og op til 45.

Er der en dansk rejseleder med på turen?

KILROY samarbejder med velrenommerede leverandører, som bl.a. G Adventures, Go Beyond. Disse leverandører har egne – oftest – lokale turledere, som ud over at de taler det lokale sprog, alle er i besiddelse af et bredt destinationskendskab og indsigt i den pågældende kultur. Alle turledere er igennem et struktureret uddannelsesforløb før de får lov at lede en tur. For den ultimative og autentiske oplevelse benytter KILROY sig derfor af disse turledere, der naturligvis taler engelsk.

Hvordan gør jeg hvis jeg gerne vil høre mere om turene?

Du er altid meget velkommen til at kontakte en af vores rejsekonsulenter! Der ud over afholder vi jævnligt rejseforedrag og inspirationsaftener hvor vi bla. fortæller om at rejse med Explorers’ Club.

Får jeg lejlighed til at møde de andre deltagere før selve rejsen?

Når turen er bekræftet - dvs. ca 60 dage før afrejse og såfremt man har givet sin tilladelse til dette på sin tilmeldingsblanket - modtager alle deltagere en liste med kontaktoplysninger på de andre deltagere. Herefter anbefaler vi at i indbyrdes opretter en Facebook gruppel igennem hvilken i kan kommunikere, dele gode råd og glæde jer sammen.

Kan jeg kombinere en Explorers' Club tur med anden rejse?

Sagtens! Da du ikke nødvendigvis flyver sammen med de andre deltagere, er der intet i vejen for at du ankommer før selve turstarten og oplever den by – eller det land – hvor din tur starter. Eller i den anden ende; forlænger dit ophold og bliver efter turen er slut.

Andre igen forlænger deres rejse og fortsætter på en af de andre ture som KILROY tilbyder. Er du interesseret i yderligere information så kontakt os endelig.

Er transport til/fra lufthavnen inkluderet i turen?

Idet deltagerne ikke nødvendigvis ankommer med samme fly og på samme tidspunkt – og heller ikke rejser hjem sammen – er transport til/fra lufthavnen ikke inkluderet. KILROY kan dog være behjælpelig med at arrangere dette. Kontakt os for yderligere information.

En undtagelse er Sri Lanka/Maldiverne turen, hvor transport til/fra lufthanvnen er inkluderet.

Rejseforsikring

Rejseforsikring er nødvendig for at kunne deltage i en Explorers’ Club tur. KILROY samarbejder med Gouda og gennem dem hjælper vi dig med at skræddersy en rejseforsikring så den passer til præcis den rejse og de aktiviteter du skal på. Når du modtager et rejseforslag fra os, inkluderer vi meget gerne prisen på rejseforsikring.
Vi håber naturligvis du slipper for sygdom under rejsen, men skulle det opstå, vil det i første omfang være din rejseforsikring der skal kontaktes. Er der behov for yderligere bistand er KILROY naturligvis til rådighed for råd og vejledning.

Pas og visum

Vi anbefaler at dit pas er gyldigt 6 måneder ud over din rejse. Vi oplever at dette er et krav i flere og flere lande. For de lande der har visumpligt modtager du udførlig information og vejledning i forhold til hvordan du opnår visum.

Vaccinationer

Det er essentielt at du får de korrekte og nødvendige vaccinationer til lige præcis de lande du skal besøge. KILROY anbefaler at du rådfører dig med din læge eller med en udbyder af rejsevacciner, f.eks. Danske Lægers Vaccinationsservice.

Betaling

Betaling kan foregå på to måder;

  1. Det fulde beløb betales når du bekræfter at du ønsker at bestille en tur.
  2. I forbindelse med at du bekræfter, at du ønsker at bestille en tur, indbetales en delbetaling på 2.500 kr. og restbeløbet betales 60 dage før afrejse.

I forbindelse med betaling skal du desuden indsende en udfyldt tilmeldingsformular samt en paskopi. Førstnævnte modtager du automatisk fra din rejsekonsulent.

Hvornår modtager jeg mine rejsedokumenter?

Du modtager dine rejsedokumenter og en udførlig dag-til-dag beskrivelse ca. 30 dage før afrejsen. Dokumenterne sendes pr mail og vi anbefaler du nærlæser dem og derefter printer dem og medbringer dem på turen. Det internationale Studiekort (ISIC) eller Ungdomskort du som Explorers’ Club kunde får gratis, sendes med posten så snart du har uploaded et billede (vejledning medfølger).

Pakkeliste – hvad skal jeg tage med?

Under turbeskrivelsen på vores hjemmeside har vi lavet et forslag til en pakkeliste.

Lommepenge

Det er meget individuelt hvor mange lommepenge man bruger. Af turbeskrivelsen for den enkelte tur har vi forsøgt at estimere hvor meget du skal regne med at medbringe i lommepenge, alt afhængig af hvilken tur der er tale om.

Drikkepenge

Drikkepenge til turlederen (turlederne der hvor der er flere) er ikke inkluderet i turprisen. Hvorvidt man ønsker at ”tippe” og i så fald hvor meget, er op til den enkelte at vurdere. Flere af Explorers’ Club turene opererer i lande, hvori ”tipping” er meget udbredt, men det er ikke et krav.

KILROY anbefaler at man som gruppe tager en beslutning om hvor meget man ønsker at give i drikkepenge, samler beløbene i en kuvert og overleverer dem til turlederen den sidste dag på turen.

Kan turen blive aflyst?

For at en tur gennemføres skal der være minimum 10 bekræftede deltagere (8 for Sri Lanka/Maldiverne).

Skulle det utænkelige ske at dette ikke er tilfældet på lige præcis den tur du skal på, hjælper vi naturligvis med at finde et andet rejseforslag. Alternativt får du alle dine penge tilbage.

Skyldes aflysningen eksterne forhold, såsom usikkerhed eller sundhedsmæssige forhold i det pågældende land, følger KILROY de af udenrigsministeriet og statens seruminstituts udarbejdede rejsevejledninger og agerer herefter.

Hvordan og hvornår modtager jeg det gratis ISIC/IYTC kort?

Med din rejseplan følger en vejledning til hvordan du det foto som påkrævet til dit ISIC eller IYTC (ungdoms) kort.

Så snart fotoet er uploaded vil kortet blive fremsendt med post.

Har du spørgsmål du ikke kan finde svaret på? Kontakt os endelig for råd og vejledning.

Kontakt