Se alle kategorier

Information om frivilligt arbejde

 • Frivilligt arbejde med børn i Sydamerika
  Frivilligt arbejde med børn i Sydamerika
 • Arbejd som frivillig med dyr
  Arbejd som frivillig med dyr
 • Frivilligt arbejde med børn i Asien
  Frivilligt arbejde med børn i Asien

Frivilligt arbejde kan være en udfordring både fysisk og mentalt. Hvis du ønsker at lave frivilligt arbejde på din rejse skal du forberede dig, og interessere dig for at lære en ny kultur at kende. Mange spørgsmål dukker op undervejs, og herunder vil vi prøve at besvare de mest almindelige spørgsmål vedrørende frivilligt arbejde i udlandet.

Hvorfor deltage i frivilligt arbejde?

Det første spørgsmål man bør stille sig selv når man overvejer at deltage i frivilligt arbejde i udlandet er, hvorfor man ønsker at deltage. Det er vigtigt at indse, at frivilligt arbejde ikke er en badeferie men en, til tider, udfordrende oplevelse, og at man forventes at deltage i arbejdet hver dag (normalt ikke i weekender) samt vise interesse for det der skal udføres. Til gengæld får du et stort udbytte fra projekterne i form af nye venner, oplevelser og følelsen af at have gjort noget særligt på din rejse.

Se alle KILROYs frivillige projekter
Søg her

Hvor længe skal jeg være frivillig?

Vores projekter strækker sig fra 1 uge og helt op til ca. 30 uger. De fleste projekter har et minimum antal uger de forventer at du deltager som frivillig, og derfra er det op til dig at bestemme hvor længe du ønsker at hjælpe. Det er vores erfaring, at nu længere tid du deltager i et projekt, nu større er udbyttet for alle parter.

Hvilke egenskaber bør jeg have som frivillig på projekter i udlandet?

Det vigtigste er at man er åben, fleksibel, proaktiv og klar på at give en hånd dér hvor der er brug for det. Man skal være opmærksom på at livet kan være hårdere end derhjemme. Langt de fleste projekter drives af lokale "non profit" organisationer og disse projekter er mere eller mindre organiserede. Få projekter er afhængige af lokale forhold og kan i sjældne tilfælde blive opløst fra dag til dag, hvilket betyder, at du som frivillig kan blive nød til at skifte projekt. Det kræves at du kan tale engelsk på samtaleniveau så at du kan kommunikere med andre frivillige, og for at du kan lære de lokale nogle gloser. På nogle projekter i Sydamerika og Mellemamerika kræves der et kendskab til spansk eller portugisisk, og undervisning tilbydes inden projektet starter og undervejs. På denne måde udvikler du dine sprogfærdigheder, og lærer det af lokale undervejs. 

Gør jeg egentlig en forskel som frivillig?

Som frivillig i udlandet donerer du din tid, energi og viden og du støtter uddannelse i udlandet for børn og unge i områder, hvor undervisning ellers ikke var en mulighed. På vores dyreprojekter hjælper du med de gentagende, men vigtige, opgaver der kræves for at dyrene får et så naturligt liv som muligt. På vores miljøprojekter sikrer du bevaring af natur og miljø i områder som ellers ville være truede og uddø.

Din hjælp som frivillig er en vigtig brik i et større puslespil, og alle brikker er vigtige lige meget hvor store eller små de er.

Hvorfor skal jeg betale for at være frivillig i udlandet?

Der er nogle udgifter forbundet med dit ophold som frivillig i udlandet. Fx skal du betale for:

 • Bolig (inkluderet i prisen)
 • Mad (de fleste måltider er inkluderet i prisen)
 • 24 timers assistance (inkluderet i prisen)
 • Koordinering af projektet (inkluderet i prisen)
 • Transport til og fra projektet (inkluderet i prisen)
 • Donation/støtte til projektet (inkluderet i prisen)
 • Tilstand og administration af projektet med lokale myndigheder (inkluderet i prisen)

Hvad indgår i vores frivillige projekter i udlandet?

Bolig er altid med i prisen. Ofte bor du hos en værtsfamilie, i et simpelt hus med andre frivillige eller på et hostel med køjesenge. Der er også mulighed for at få sit eget private værelse mod en ekstra betaling.

Mad indgår næsten altid i prisen. Nogle gange omfatter det alle måltider og andre gange kun et enkelt måltid om dagen. Det er ofte simpel mad du får serveret, og hvis du har allegier eller diabetes skal du huske at fortælle det til os.

Transport mellem din bolig og projekt indgår oftest i prisen (der findes få undtagelser). På de fleste projekter bliver du også hentet i lufthavnen ved ankomst og transporteret til projektet.

Eftersom projekterne er forskellige fra land til land, er det vigtigt, at du spørger din rejsekonsulent om detaljerne for netop dit projekt.

Skal jeg have en særlig uddannelse eller erfaring for at blive frivillig?

Nej. Alle kan blive frivillige og yde deres hjælp. Dog kan vores rejsekonsulenter hjælpe dig med at finde et volontørprojekt der passer til din uddannelse eller interesse, hvis du fortæller os hvad du læser eller hvad du interesserer dig for. På den måde kan vi sammen sikre, at du får et meningsfyldt ophold, både personligt og professionelt. Der findes få projekter med mere komplicerede opgaver, som kan have krav til uddannelse såsom arbejde indenfor sundhedssektoren og pasning af dyr. Hvis dette er et krav vil vores rejsekonsulenter informere dig omkring dette.

Bør jeg medbringe penge eller gaver til projektet?

Undgå at tage pengegaver med til projekterne. Hvis du ønsker at medbringe gaver til f.eks. lokale børn eller unge så er tøj, blyanter og bøger gaver der vil falde i god jord. Køb det gerne ved ankomst, så du støtter økonomien i landet. Mens du er på projektet kan du tale med de lokale koordinatorer om, hvordan du ellers kan hjælpe hvis du ønsker det.

Kan jeg selv finde et frivilligt arbejde i udlandet?

Det kan du sikkert godt, men vi anbefaler det ikke. Du ved ikke om projektet du arbejder for er godkendt, og om organisationen bag selv putter pengene i deres egne lommer. Det er også rigtig svært at vide om projektet har korte eller lange mål eller om det er etableret for at hjælpe lokalbefolkningen eller et ønske fra rejsende. Hvis noget går galt på et af KILROYs projekt har du back-up 24/7 og vi er der både før, under og efter dit ophold.

De frivillige projekter som vi arbejder sammen med, har til formål at hjælpe dem der har brug for det, og vores projekter har fokus på det vigtige - at forbedre levestandarden for børn, unge, dyr eller naturen.

Hvor kan jeg blive frivillig?

Du kan blive frivillig over hele verden. Se alle KILROYs projekter i udlandet her.

Vil du vide mere?
Kontakt KILROY

 

Kontakt