Zanzibar

Spice Island - Zanzibar
 

Rejser til Zanzibar - en bid af paradis

Lækre strande, koralrev man ikke turde drømme om, en afslappet atmosfære og fortræffelige madoplevelser venter den rejsende til Zanzibar i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst. Rejs til dette solfyldte paradis med KILROY.

Kom hurtigt videre:

Det smukke øhav i Det Indiske Ocean

Zanzibar er et øhav i Det Indiske Ocean ud for Tanzania, mellem 25 og 50 km fra kysten. Hovedøen Zanzibar, hvis rigtige navn er Unguja, er klart den mest kendte og besøgte, efterfulgt af Pemba, der ikke står tilbage for storebror i skønhed. En rejse til Zanzibar er en rejse til et ægte paradis med fantastiske palmestrande og et enestående liv under havoverfladen.
 
Zanzibar har en lang tradition for dyrkning af krydderier og lignende, bl.a. kanel, safran, tang, muskat, peber og sågar havtang. For en rejsende er dette mere interessant end som så, for som besøgende på øerne vil man højst sandsynligt blive tilbudt en tur til en af de mænge krydderifarme, hvoraf flere også producerer lakrids.

Stenbyen på Zanzibar

Hovedbyen på Zanzibar hedder Zanzibar City, og her er det især den gamle bydel Stone Town, der er opmærksomhed værd. Her vil man for alvor mærke øens historiske præg, fornemme byens fortid med arabiske handlende og levnene fra de forskellige kulturer og traditioner: den britiske, den portugisiske, den persiske samt ikke mindst den arabiske. Stone Town er på UNESCO's World Heritage List og er stadig et fascinerende bekendtskab med dens smalle gader, smukke moskeer, arabiske fort og uforlignelige stemninger på de gode markeder.

Strandene på Zanzibar 

Ellers er det primært strandene, der er Zanzibars store attraktion. På nordvestsiden er det især Kendwa Beach, der er god og populær. Her finder man masser af barer og restauranter. Ellers er der østpå masser af lækre hvide sandstrande, og ved den lille naboø Mnemba finder man blændende dykkersteder med skildpadder, tusindvis af tropiske fisk og sågar revhajer.
 
Også Zanzibars madmarked er værd at spendere lidt tid på. Prøv fx Forodhani Gardens, hvor du kan prøve uimodståelig calamari (friturestegte blæksprutter) og sukkerrørs-juice (nå ja, det ER sødt, men også ret lækkert …).

De anderledes sider af Zanzibar

Vi kan også varmt anbefale et besøg på naboøen, Pemba, hvor man finder en endnu mere afslappet atmosfære og flere udfordrende dykkerstedet end omkring Zanzibar. Man bør også kigge forbi Jozani Forest for at spotte de truede Red Colobus aber, der holder til i disse omgivelser.

Har du spørgsmål om Zanzibar?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt