Paris

Nyd en kop kaffe og en croissant på Place Charles de Gaulle - Paris
 

Rejser til Paris - Byernes by

Paris oser af charme, kærlighed og dekadence. Her finder man hyggelige brostensgader og brede avenuer, bittesmå butikker og overdådige indkøbscentre, fantastiske seværdigheder og dagligdags-stemninger på de klassiske fortovscaféer. Paris vil forføre dig med al sin pragt.

En stemning af Paris

Der er altid en helt særlig stemning i Paris. Byen er indbegrebet af livsglæde, charme og god stil, og man kan bruge dagevis på blot at slentre rundt her og nyde det gode liv. Der kommer selvfølgelig også et tidspunkt, hvor man ikke kan nøjes med at slentre rundt men sikkert føler trang til enten at shoppe, spise eller se seværdighederne. Hvor skal man i så fald starte? Her kommer KILROY dig til undsætning.

Shopping i Paris

Man kan ikke sige Paris uden også at sige shopping. Paris er simpelthen verdens shoppinghovedstad. Selv om byen er kendt for sin klasse, elegance og gode stil, finder man heldigvis noget for enhver smag og pengepung her. Med mindre man virkelig vil skille sig ud fra den smarte mængde opfordres man dog til at efterlade sine behagelige og praktiske rejsegevandter derhjemme, for i Paris handler det altså om at se godt ud - ikke mindst når man oser rundt i de mange stilfulde og smarte butikker! Ose er måske netop hvad de fleste vælger at gøre, når de besøger Louis Vuittons flagship store på den berømte Champs Élysées (nummer 101). Denne overdådige butik er et helt sightseeing-must i sig selv, ikke mindst takket være dens syv (!) etager, der placerer denne ualmindelige butik på niveau med Eiffeltårnet, når det kommer til antallet af besøgende turister! Er man kommet for faktisk at købe noget med hjem, kan man købe alt fra bluser til sy-instruktioner og rejselitteratur!

Har man medbragt den tykke pengepung, skal man ikke vige tilbage for et besøg i den såkaldte Triangle d'Or, Den Gyldne Trekant, et område der er berømt for Haute Couture fra de store franske designere. Her finder man de store modehuse så som Dior, Hermés, Prada og Yves Saint Laurent - de ligger på henholdsvis Avenue Montaigne og Rue du Fauborg Saint-Honoré. På Boulevard Hausmann finder man de populære shoppingcentre Galeries Lafayette og Printemps - her er alt hvad hjertet begærer. På Rue des Francs-Bourgeous finder man shopping af den mere jordnære og prismæssigt overkommelige slags, fx mærkerne Bensimon, Muji og Tati.

Det skal du se

Udover enestående stemninger byder Paris selvfølgelig på en række seværdigheder, som man ikke må snyde sig selv for.  Først og fremmest er der jo Eiffeltårnet, måske verdens og i hvert fald Europas mest berømte tårn. Stedet er måske en smule hypet og overrendt, men selvfølgelig skal det ses - det er stadig imponerende. Spring evt. elevatorkøen over og tag trapperne! Gider man ikke stå i de lange køer blandt hundreder af japanske turister, kan vi anbefale en tur op i Tour Mont Parnasse, en kæmpe kontorbygning med fantastisk udsigt til Eiffeltårnet og resten af Paris. Også Louvre, et af verdens største og mest berømte museer, er et must. Dette museum er ikke bare stort og berømt, det er også fantastisk. Mange vil sikkert finde det sjovt og underholdende at udforske de genkendelige steder i og omkring dette museum fra den berømte roman 'The Da Vinci Code', men glem nu ikke det vigtigste: kunsten. Den er i sandhed imponerende her, selvfølgelig først og fremmest maleriet af Mona Lisa, som dog så godt som altid er næsten dækket fuldstændigt til med (japanske) turister!

Latinerkvarteret

Quartier Latin er altid et besøg - eller fem! - værd, når man er i Paris. Her finder man den ægte pariser-ånd og - stemning samt masser af hyggelige huse, restauranter og butikker. Man skal også se et af Paris' store vartegn, Triumfbuen (Arc de Triumph) på Place Charles de Gaulle og den berømte og overdådige basilika Sacre Coeur i Montmartre, med udsigt til resten af byen. Sidstnævnte er en klar KILROY-favorit i Paris - det er også her, man finder den berømte cabaret Moulin Rouge.

Sulten eller tørstig?

Er man glad for mad og vin, er Paris som at komme til himlen. På en god og solrig dag bør man ikke lade chancen gå fra sig for at købe et af byens eminente baguettes (flutes som kun franskmændene kan lave det), et stykke af den mindst lige så gode brie og så selvfølgelig en flaske god rødvin - herefter går turen til en af byens dejlige parker, hvor man i dette gode selskab kan få mange timer til at gå. Især parkerne omkring Sacre Coeur kan varmt anbefales.

Generelt er mad en stor oplevelse i Paris. Her finder man masser af gode madoplevelser, og man opdager hurtigt, at pariserne har et gennemført lidenskabeligt forhold til mad. Byen byder på alt fra 5-stjernede restauranter til familiedrevne bistroer af høj klasse og med hygge som nøgleordet. For en super lækker og hurtig frokost skal man lægge vejen forbi Cojean på 6 Rue de Séze - her får man ekstremt lækre salater og indbydende, mættende sandwich. Virkelig lækkert. Der er også Bistro Des Dames på Rue Des Dames - et hyggeligt lokalt spisested med dejlig terrasse og have.

Midt i den mest hektiske og turistfyldte del af Paris tæt ved Triumfbuen kan vi anbefale La Brasserie de Drugstore (!) - en rigtig lille perle med alt fra lækre hamburgere til udsøgte gastronomiske oplevelser. Og så er der jo vinen - den er næsten altid god her, og som i resten af landet er der masser af muligheder for at blive lidt klogere på den traditionsrige franske vinkultur.

Studietur til Paris

KILROY har også stor ekspertise at sammensætte studieture til Paris for skoleklasser eller grupper med et stærkt fagligt indhold.

Har du spørgsmål om rejsen til Paris?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Paris

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt