Portugal

Portugals smukke kyster
 

Rejser til Portugal - Europas bedste hjørne

En rejse til Portugal er ensbetydende med en god blanding af kulturelle højdepunkter og naturlig skønhed på bl.a. den flotte Atlanterhavskyst og de mange smukke vingårde, der pryder store dele af landet. Køb din rejse til Portugal hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Få lande kan prale af en historie, der går helt tilbage til det 10. århundrede. Portugal er et af dem. Derfor byder dette smukke land i det sydvestlige hjørne af Europa også på en række historiske højdepunkter, ikke mindst i hovedstaden Lissabon, men samtidig har landet så meget andet. På en rejse til Portugal kan du f.eks. kombinere badeferie på lækre strande med gode vinoplevelser på de mange vingårde og aktiviteter så som golf og windsurfing, for blot at nævne et lille udvalg af mulighederne.

Portugals hovedstad: Lissabon

For de flestes vedkommende starter rejsen rundt i Portugal i hovedstaden, Lissabon. En fortryllende og charmerende by ved Atlanterhavskysten med masser af hyggelige kvarterer, gode butikker og historiske perler. I Lissabon ser man tydeligt Portugals historiske karakter og stolte tradition som søfarernation og kolonimagt. Byen er en af Europas smukkeste, fyldt med gamle slotte og skønne områder. Et særligt karakteristika ved byen er, at den ligger i et kuperet område - dette gør på en eller anden måde byen endnu mere charmerende. Byens sporvogne og svævebaner giver den også et særpræg, og disse kan tage dig til flere af byens fremragende udsigtspunkter. 

Det sydlige Portugal: Algarve, Estoril og Cascais

Rejser man sydpå fra Lissabon, kan man næsten ikke undgå at sætte sine fødder et sted på den dejlige Algarvekyst, der er meget andet end charterturisme og golfbaner. F.eks. smukke bugte og sandstrande, afbrudt af områder med imponerende lavaklipper helt ud til vandet. Nogle af områdets mest populære og fashionable destinationer er desuden Estoril og Cascais, der efterhånden næsten er smeltet sammen og er nemme at nå med tog fra Lissabon (man kan også flyve til Faro). Begge disse badebyer er ekstremt billedskønne og indbydende, samtidig med at de byder på lidt ekstra lir så som casinoer og dyr shopping.

Drømmer du om at kitesurfe eller surfe i Portugal?

Surfcamp i Ericeira

Vil du på fed surf camp i Portugal med andre unge? Du får den fedeste undervisning, venner fra hele verden og bor og spiser sammen med andre surf entuisiaster på campen. Læs mere om surfing i Portugal og kontakt en rejsekonsulent hvis du vil vide mere om surfskolen og surf campen i Portugal. 

Du kan også lære at kitesurfe og flyve på bølgerne med tungen lige i munden. Kitesurfing er super fedt og instruktørerne lærer dig de bedste tricks. Logi og de fleste måltider er inkluderet i prisen på kitesurfing camp. Vi har flere informationer om kitesurfing i Portugal, og du er altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål.

Vinlandet Portugal

Portugal er et ekstremt populært vinland, faktisk danskernes foretrukne i disse år. En række af landets gode vingårde og producenter ligger syd for Lissabon, men man kan finde god vin over hele landet - fra de gode druer dyrket tæt ved Atlanterhavskysten til dem man finder på de nordlige sletter inde i landet, i flere tilfælde i nærheden af Portugals næststørste by, Porto. 

Netop Porto er kendt for en anden type vin, nemlig portvin. Rejser man til Porto, vil man dog måske være mere interesseret i at slentre rundt i byens historiske bydel, der blev indlemmet på UNESCO's World Heritage List i 1996. I denne hyggelige del af Portugal kan man også nyde udsigten til den enorme flod Douro, der løber gennem Porto.

Rejs ikke fra Portugal uden …

… at have lyttet til den sørgmodige fado en sen nattetime på en vinbar i en af Lissabons snævre sidegader. Eller på torvet. Hvor som helst. Det er det særlige ved denne portugisiske sangtradition - den sørgmodige fado. Den bliver spillet og sunget på gaden og i cafeer og barer, og giver et godt billede af den særlige portugisiske længsel og melankoli. 

Har du spørgsmål om Portugal?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt