Lissabon

Sydeuropæisk arkitektur og stemning - Lissabon
 

Rejser til Lissabon - Portugals charmerende hovedstad

Lissabon er en vidunderlig og charmerende by i hjørnet af Europa ved den smukke Atlanterhavskyst. Her er både historie, kultur, fest og natteliv, fred og ro, shopping, gode restauranter, sol og strand. Hvad mere kan man forlange af en storby? Køb din rejse til Lissabon hos KILROY!

Lissabons placering ved Atlanterhavskysten gør den til en attraktiv destination for rejsende, der gerne vil kombinere storbyferie med badeferie. Byen er fuld af hyggelige kvarterer og historiske højdepunkter, men har samtidig rigeligt at byde på for dem, der er bange for at kede sig: fantastisk shopping, et festligt natteliv og det ene smukke motiv efter det andet der lokker dig og dit kamera.

Vil du på surfcamp i Portugal?
Klik her!
Vil du på kitesurfing camp i Portugal?
Klik her!

Værd at se - og høre - i Lissabon

På rejsen til Lissabon skal man bestemt ikke snyde sig selv for at besøg i Belém-kvarteret, der er fyldt med seværdigheder. Se f.eks. den gamle by Alfama, gå på eventyr i snævre gyder og omkring smukke, historiske bygninger.  Stop op for at nyde en god kop kaffe og den berømte Belém-kage, inden du fortsætter mod flere historiske højdepunkter i denne smukke bydel. F.eks. Henrik Søfarerens Monument og Belém-tårnet, der begge indbyder til lidt kamera-knipseri.

Et andet Lissabon-must er den berømte fado, hele Portugals nationalskat hvad sang og musik angår. Disse melankolske sange høres over alt i Portugal og Lissabon, og er ganske unikke for landet. Hør dem på barer og caféer og gadehjørner.

Vil du læse om vores oplevelser i Portugal?
Klik her!

Shopping i Lissabon

Der er masser af fede shoppingmuligheder i Lissabon. Især det kvindelige publikum vil glæde sig over, at denne by er fuld af sko, billige sko og lækre sko. Et af de mest populære shoppingstrøg er Avenida da Liberdade, og uden for byen findes en række shoppingcentre, bl.a. Amoreiras. 

I den hyggelige bydel Bairro Alto finder man massevis af mindre, charmerende forretninger og ligeledes hippe butikker med nogle af Portugals mest populære designere. Er man til endnu mere traditionel portugisisk shopping skal man besøge Chiado-distriktet mod syd - og ellers er der de mange markeder over hele Lissabon, byen er fuld af gode steder hvor man kan finde alt mellem himmel og jord og mange gange gøre en god handel: her er tasker, mad, sko, tøj, antikviteter, hatte, sjaler og meget mere.

Natteliv i Lissabon

Det koger i Lissabon! Både bogstaveligt (i hvert fald om sommeren) og i overført betydning, for denne forførende by er fuld af atmosfærefyldte, vibrerende og trendy natklubber og barer i stor stil. Prøv at gå en tur på Avenida 24 de Julho og hele vejen til Alcantara-broen, og du vil forstå hvad vi mener. 

Også i Bairro Alto ligger stribevis af livlige og lokkende steder - de ligger side og side, og ingen af dem ligner hinanden. Her er f.eks. Pavihao Chines, hvis interiør er lavet af alt fra dele fra kampfly til sære antikviteter. 

Ved havnefronten i den gamle havn er det gamle varehus Dockas og Alcanara-området blandt de bedste bud med masser af masser af klubber og restauranter. Alle steder rundt omkring i Lissabon gælder det, at nattelivet først begynder sent - der sker sjældent noget før midnat. Blandt byens bedste steder skal nævnes The House Club, Buddha Bar, RnB Club Art, Casa do Brasil, California, Kapital (i 3 etager og en overdådig tagterrasse), salsaklubben Salsa Latina og endelig den meget trendy Lux - er du heldig nok at komme ind her, kan du godt regne dig selv blandt de virkelig hippe!

Tid til en slapper i Lissabon

Selvfølgelig kan det hele blive lidt for meget, også i Lissabon. Og så er det jo rart, at her er masser af dejlige steder hvor man kan slappe lidt af. F.eks. i området Bauxa Chiado, hvor man kan nyde en god kop kaffe i Brasileira Café eller måske holde en lille picnic i Monsanto Park, en af verdens største kommunale parker og et fortrinligt sted at se på mennesker.

Udflugter fra Lissabon

Rejsen til Lissabon bør også inkludere et besøg ved nogle af attraktionerne uden for byen. F.eks. finder man blot 25 minutters rejse fra byen den charmerende og elegante havneby Estoril, lækre resorts i badebyen Cascais og den mere rolige Tavira. Er man her i sommermånederne eller det tidlige efterår, skal man ikke snyde sig selv for en svømmetur i det indbydende Atlanterhav. Og hvorfor ikke fuldende udflugten med en sejltur til øen Ilha de Tavira  eller måske til Terra Estreita?

Vi kan også anbefale den lille by Guincho, et perfekt og relativt fredeligt sted at slappe af på stranden, se på eller selv prøve windsurfing og ikke mindst nyde en dejlig frokost.

Overnatning i Lissabon - hotel eller hostel?

For dem der gerne vil bo tæt på hvor tingene sker, er et hotel eller hostel i Bairro Alto det helt rigtige valg på rejsen til Lissabon. Det er dog også et af de dyreste områder, og man kan spare lidt ved at vælge noget i en anden bydel. Du kan selvfølgelig booke overnatning gennem KILROY.

Vil du have hjælp med din rejse til Portugal?
Kontakt KILROY

 

Book din rejse til Lissabon

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt