Island

Det smukke og voldsomme Gullfoss vandfald på Island
 

Rejser til Island

Island er et fantastisk rejsemål for dem som elsker enestående naturoplevelser! Besøg det fascinerende og smukke vandfald Gullfoss, gejseren Geysir og is-lagunen Jökulsárlón. Oplev nordlyset, se de geotermiske bassiner i Den Blå Lagune, prøv white water rafting, gletcher vandring eller isklatring. Bestil din rejse til Island med KILROY.

Kom hurtigt videre:

Reykjavik er Islands hovedstad, og med knap 200.000 indbyggere, her bor 60% af den samlede befolkning. Reykjavík er en fascinerende by med et rigt kulturliv og et stærkt repræsenteret modemiljø, som er en stor del af byens charme. Der er masser af hyggelige cafeer og restauranter i centrum og omkring shopping områderne Laugavegurinn og Skólavörðustígur.

Populære attraktioner på Island

Island er et land med store kontraster. Der er varme kilder og gletschere, store lavamarker, områder med høje bjerge, sorte strande, ekstreme gletsjere, storslåede vandfald og spektakulære gejsere. Og det bedste af det hele er, at øen er relativt tæt på!

Glacial Lake - Jökulsárlón

Ökulsárlón er placeret i den sydligste ende af gletsjeren Vatnajökull. Det er den største af Islands gletsjersøer, og det er fantastisk smukt! Jökulsárlón er blot et stenkast fra havet, og det er absolut værd at tage vandretur der ud. Efter at have krydset ringvejen er du pludselig på stranden, hvor du bl.a. finder sort sand og is-splinter! Is-splinter er stykker af de isfjelde og mindre blokke af is, der flyder rundt ude på havet.

Islands vidundere - Gullfoss & Geysir

Sammen med nationalparken Thingvellir er ture til Gullfoss og Geysir de mest populære dagsture på Island. Europas smukkeste vandfald Gullfoss, et fald på 32m opdelt i to faser, er virkelig værd at opleve. Forestil dig at du står ved kanten af vandfaldet med skinnende sol og vind i ansigtet, mens du ser massevis af regnbuer, der eksploderer i farver og komplimentere det smukke vandfald - du vil blive forbløffet over dens pragt! Når du er på Island, bør du også se og opleve gejsere. Ikke langt væk fra Gullfoss finder du det magiske gejser-område. For dem, der aldrig har set en gejser, så er synet overvældende. Den varme kilde Geysir er angiveligt en af de største gejsere i verden, og da det var mest aktiv kastede det kaskader af vand op i en højde på 80m. Rundt omkring Geysir findes der flere varme kilder, såsom den livlige Strokkur, som ca. hvert minut udskyde et tårn af vand og damp 30m op i luften.

Aktiviteter i Island

Island tilbyder fantastiske oplevelser for både unge og familierejsende. Udover de smukke naturområder finder du et hav af aktive oplevelser for både familier så vel som adrenalin-junkies!

Island byder på flere flodområder perfekt til white water rafting, bl.a. på den islandske flod Hvítá, hvor du kan vælge mellem forskellige niveauer. Der er gode muligheder for gletsjer hikes og isklatring, som kan praktiseres året rundt. Til dem der elsker at dykke venter de klare ferskvandssøer på at blive udforsket. Benyt desuden chancen for at snorkle eller dykke ved et UNESCO world heritage site; i revnerne skabt mellem de kontinentale plader der adskiller USA og Europa.

Oplev Island som stop-over

Skal du til USA eller Canada er det oplagt at kombinere din rejse med et stop-over i Reykjavik. Oplev landets fantastiske natur og brug 3-4 dage på at udforske øens vidundere - som en ekstra bonus deler du flyrejsen op i to og gør rejsen videre til Nordamerika lidt kortere. Kontakt en rejsekonsulent for priser på stop-over flybilletter og læs mere om vores stop-over pakker her:

Natteliv på Island

Reykjavik er berømt for sit livlige natteliv, hvor udbuddet af klubber, barer - gamle som nye, kan måle sig med andre storbyer i Europa. Tilbring aftenen på en af byen fantastiske restauranter der specialiserer sig i fisk og lam, dans til den lyse morgen på en lokal klub og nyd nordlysets fluorescerende lys lyse nattehimlen op.

Rejsen rundt i Island

Der er ikke toge på Island, så hvis du ønsker at rejse rundt i landet foregår det i bil eller bus. Der er rig mulighed for at leje bil på Island, og KILROY kan hjælpe dig med at finde de bedste priser.

Overnatning i Island

Hoteller og hostels på Island har generelt høje standarder, men varierer i pris - alt efter hvilken komfort du ønsker. Har du brug for hjælp og rådgivning med valget af indkvartering kan du kontakte en af vores dygtige rejsekonsulenter, som kan guide dig til de bedste og billigste hostels og hoteller.

Studietur til Island

KILROY har også stor ekspertise at sammensætte studieture til Island for skoleklasser og grupper der ønsker et højt fagligt og spændende fagligt indhold.

Har du spørgsmål om rejsen til Island?
Kontakt en rejsekonsulent

 

Kontakt