Italien

Nyd landlivet i Toscana
 

Rejser til Italien - Bella Italia!

Italien tilbyder et fascinerende mix af ældgammel kultur, gudesmuk natur, fortrinlig mad og vin, shopping, gæstfrihed og såvel stillestående, hyggelige landsbyer som vibrerende storbyer. Italienerne er et passioneret folkefærd, og du vil snart lære at værdsætte deres livsstil 100 procent. Køb din rejse til Italien hos KILROY!

Italien har i mange år været en storfavorit blandt nordeuropæere. Ikke mærkeligt når man tænker på, hvad Italien har at tilbyde af både kultur og natur. Først og fremmest er der rækken af ikoner, landet i årtier har været berømt for. Hvor skal man starte? Pasta og pizza, som det fås ingen andre steder i hele verden - det er jo for pokker fødelandet for disse simple, men fantastiske retter. Eller hvad med de tre F'er, som englænderne og amerikanerne plejer at forbinde landet med og som befolkningen i høj grad lever for: Food, Football og Ferrari. Men Italien har meget mere end sport og mad. Landets spændende historie og dets storslåede byer med Rom i spidsen byder på et historisk vingesus med Colosseum og de andre ruiner fra Romerriget og Peterskirken i Vatikanet. Og hvad med det skæve tårn i Pisa? Ja, Italien har mange ikoner, mange gode grunde til et besøg.

Italiens evige stæder

Rom kaldes 'Den evige stad', men heldigvis byder Italien på mange andre fantastiske storbyer - og de lidt mindre. Der er Milano i nord, mode- design- og finanscentrum med masser af smukke, stilfulde mennesker, smukke pladser og kirker (gå ikke glip af den vildt imponerende Duomo Milano) og selvfølgelig de to fodbold-stoltheder - og rivaler - Milan og Inter. Oplev en kamp live på San Siro, det er stærke sager.

Andre klassiske favoritter er Firenze og Bologna og selvfølgelig romantiske Venedig med kanalerne og gondolerne. Det er svært at sige, hvilken der er smukkest - alle italienske byer oser af skønhed med de mange velbevarede kirker og pladser, smalle gader, fine restauranter og allestedsværende passion og temperament, der lader sig ane på mange måder. Også Verona og Napoli fortjener opmærksomhed, ikke at forglemme middelalder-charmen i den noget mindre Siena nær Firenze og Pisa med det berømte skæve tårn. Her er der tale om fantastiske kulturskatte.

En anden kulturskat er Pompeii, den 'forstenede' by der blev begravet i aske fra vulkanen Vesuv i år 79 efter Kristi fødsel. 'Byen' og vulkanen ligger lidt syd for Napoli i det sydlige Italien, og begge dele er et spændende bekendtskab, alt efter om man er til et stykke kultur fra oldtiden eller stejle vulkanskrænter. 

Italiens store øer

Sicilien er en af de mere spændende destinationer i Italien. Rundt på øen er der lækre strande og historiske byer, ikke at forglemme den ærketypiske italienske by Palermo med dens evige gadeinferno af scootere, gadeboder og iltre taxachauffører - og mafiosoer! Siciliens strande er mageløse med dybe, klokkeklare bugter langs smukke klipper, og selvfølgelig sandstrande af topkvalitet. Landsbyerne står heller ikke tilbage for noget, de er ekstremt hyggelige og charmerende - og maden!! Åh, Gud, hvor er den fantastisk!

Også Sardinien skal nævnes. Den ligger længere ude i Middelhavet i retning af Frankrig og Spanien og er bl.a. populær hos dykkere. Vandet er krystalklart og fuld af skibsvrag. Sardinien er også kendt for sine lange hvide sandstrande, klippefyldte landskaber og - igen - hyggelige landsbyer med god mad og vin. En tredje ø er den noget mindre Elba tættere på kysten. Også her er strandene fantastiske, og så er her et livligt natteliv og relativt billige overnatningsmuligheder på campingpladser.

Vandreferie eller kør selv-ferie i Italien

Italien har mange områder der er velegnet til både vandreferie og bilferie. Toscana nord for Rom med Firenze som det centrale punkt er meget populær. Her er tiltrækker det maleriske landskab tusinder af turister hvert år. Afstanden mellem byerne er korte og naturen er perfekt for vandring. Her er et bredt udvalg af vandrestier at vælge imellem og de er alle lagt sammen på en god måde. Et andet berømt område er Amalfikysten syd for Napoli. Denne kystlinie strækker sig fra Sorrento til Salerno og er kendt for sin naturlige skønhed og de charmerende små landsbyer som 'hænger' på bjergsiden ud over havet. Dette område er uden at blinke et af de smukkeste i Europa, prøv fx byerne Positano, Ravello og den lillebitte Minori.

I den østlige del af Syditalien bør man tjekke regionen Calabrien ud - her kommer ikke så mange turister, landsbyerne er maleriske og hyggelige, og strandene blandt de bedste i landet. Her er det en god idé at køre i bil, da området er relativt øde uden så mange offentlige transportmuligheder. Og selvfølgelig er der altid Alperne, Garda-søen og Como-søen i nord, der bestemt også hører blandt vores favoritter, et område der er godt for både vandring og bilferie.

Det perfekte land at starte en Europarejse

Hvis du har planer om en stor tur rundt i Europa er Italien helt perfekt som udgangspunkt. Der er mange færgeforbindelser fra Bari og Brindisi til Grækenland eller over Adriaterhavet til Kroatien, og i nordøst omkring Genoa og kysten ved Cinque Terre (endnu et smukt område man ikke bør misse) er der gode forbindelser til den Franske Riviera.

Kontakt