Tyrkiet

Nyd strandlivet - Tyrkiet
 

Rejser til Tyrkiet - øst møder vest

1500 kilometers kystlinje med kridhvide strande, 300 solskinsdage om året og et glitrende, turkisblåt hav. Forførende basarer, gamle paladser og storslåede bjerge. Du finder det hele i Tyrkiet, der ligger dér hvor øst møder vest - hvor Europa møder Asien. Køb din rejse til Tyrkiet hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Tyrkiets kultur

En rejse til Tyrkiet er på nogle måder som en rejse tilbage i tiden. Og det er med garanti en rejse til et sted, hvor øst møder vest, hvor den moderne verden møder en ældgammel fortid. Her på grænsen mellem Europa og Asien ligger Tyrkiet som en bro mellem de to mangfoldige kontinenter og vidt forskellige kulturelle traditioner. Måske er Tyrkiet overordnet mest af alt mellemøstligt, mere end det er europæisk eller asiatisk. Som i mange af nabolandene - der er otte af slagsen: Armenien, Azerbaijan, Bulgarien, Georgien, Iran, Irak, Grækenland og Syrien- er den primære trosretning da også islam.

Rejsen til Tyrkiet: eventyrlig og overkommelig

En rejse til Tyrkiet er heldigvis en billig måde at opleve den mellemøstlige magi på. Her kan man opleve gamle fortruiner og sultaners glamourøse paladser kun få timers flyvning fra Danmark. Og fornemme suset fra fortidens fortællinger, samtidig med at nye, skinnende skyskrabere skyder op med fornyet hast i de store byer. I Tyrkiet vil den rejsende opleve, at man bevæger sig hurtigt fra oldtidens sus til nutidens teknologiske tidsalder. Det er det, vi siger: en rejse til Tyrkiet er ikke bare en rejse i rum, men i høj grad også en rejse i tid. Og det endda kun få timers flyvning fra Danmark.

Istanbul: Tyrkiets sydende kæmpeby

Vær beredt: Istanbul er et vanvittigt sted. Såvel i ordets reelle som mest positive forstand. Her syder, bobler og koger det hver eneste dag af liv i gader og stræder. Ja, Istanbul er spændende og forførende. Byen er en millionby med stort m, her bor intet mindre end 12,5 millioner mennesker! Istanbul er da også verdens femte største by, og den rummer nogenlunde alt det, man kan forvente af en by i den størrelsesorden. Ikke blot hvad gadeliv og kaotiske storbytilstande angår, men også når det kommer til seværdigheder og underholdning: her er storslåede bypaladser og farverige basarer, mægtige moskeer og minareternes højlydte bønner - alt sammen så umiskendeligt mellemøstligt og tyrkisk, ja Istanbul kogt ned til de største og mest uforglemmelige indtryk. 

Istanbul deler sig i to med Bosporus Strædet mellem sig, og byen er den eneste storby i verden, der kan prale af at brede sig over to kontinenter: den vestlige del ligger i Europa, mens den østlige del hører til Asien. 

Husk at lægge vejen forbi kirken Hagia Sophia, der er et af byens mest imponerende eksempler på byzantinsk byggekunst og arkitektur. Denne storslåede kirke blev bygget i år 537 og er et af højdepunkterne på en rejse til Istanbul og Tyrkiet.

Tyrkiets kulinariske glæder

Det er ikke noget problem at få sig en uforglemmelig smagsoplevelse i Tyrkiet. Det tyrkiske køkken er rigt på stærk, krydret mad, men samtidig kan man også finde en masse lækre, søde sager her, f.eks. den traditionelle dessert baklava.

Hvis du tror, du har smagt kebab, har du ikke prøvet kebab i Tyrkiet. Ellers skal man heller ikke gå glip af meze, som serveres på restauranter over alt i Tyrkiet og består af mange små retter på en stor tallerken, og som regel serveret sammen med et glas brændevin. 

Tyrkiets højdepunkter

På en rejse til Tyrkiet vil det være synd ikke at nyde et par dage eller fem på nogle af de indbydende strande, den tyrkiske kyst tilbyder. Badebyerne ligger som perler på en snor her: Alanya, Marmaris, Side og mange flere. I disse livlige byer er nattelivet også i top, mens man kan finde mere fred og ro i byerne Kaleköy, Kekova og Kalkan på Middelhavskysten. I den østlige ende af kysten nær den syriske grænse ligger byen Iskendur, hvor man finder et interessant mix af kulturer, religioner og sprog. Også den antikke by Efesus skal anbefales, da den er en af de allerbedst bevarede antikke byer i Middelhavsområdet.

Ved Marmara havet, der forbinder Sortehavet med Middelhavet, ligger byen Iznik, der også får vores varmeste anbefalinger med på vejen: her holdes traditionerne i hævd med dygtigt håndværk, vinsmagning og meget andet. En andel perle er det arkæologiske vidunder Izmir ved Middelhavskysten, der også er et godt sted at tilbringe et par dage og få et indtryk af det gamle Tyrkiet.

Rejsen rundt i Tyrkiet

Den bedste måde at rejse rundt i Tyrkiet er med bus. Landets bussystem er moderne og velfungerende, hvorimod togene har ry for at være langsomme. Billeje er også en mulighed, selv om man lige skal passe lidt ekstra på i den ofte hektiske tyrkiske trafik.

KILROYs tips til Tyrkiet

Gå ikke glip af Istanbuls fascinerende Grand Bazar. Giv dig også tid til at udforske de varme kilder ved Pamukkale og slap totalt af mens du nyder udsigten til den stjerneklare nat. Sidst men ikke mindst bør du også gå på opdagelse i nogle af Tyrkiets mange små og hyggelige landsbyer, hvor tiden står stille og oplevelsen af det ægte og gamle Tyrkiet rigtigt kommer til sin ret. 

Har du spørgsmål?
Kontakt KILROY!

Kontakt