Qatar

Smuk arabisk arkitektur - Qatar
 

Rejser til Qatar - det moderne Mellemøsten

På en rejse til Qatar kommer du helt tæt på, hvordan rigdom og moderne udvikling hurtigt forandrer et traditionelt arabisk land til et futuristisk Disneyland med dyre shoppingcentre. Samtidig kan du opleve ørkener, oaser og nogle ganske særprægede naturfænomener i dette mellemøstlige land. Køb din rejse til Qatar hos KILROY.

Det er ikke Mellemøstens mystik og 1001 nats eventyr der udspiller sig i Qatar. Siden olieeventyret tog fart i slutningen af det 19. århundrede, er Qatar på rekordtid blevet et af verdens rigeste lande. De rige sheiker bruger millionerne på at transformere det gamle arabiske land til en moderne storby med futuristiske bygninger i bedste 'Jetsons-stil', så det er ikke rejsebureauernes klassiske udlægning af det 'ægte Arabien', der præger stemningen i Qatar.  

Qatar - Mellemøstens superliga

Hvert år får Qatar besøg af næsten ligeså mange turister, som der er indbyggere i landet, og rejsebranchen i Qatar har pludseligt indset, at der er penge i genopbygge den "ægte arabiske stemning", som matcher vestens stereotype billeder af et arabisk land med hektiske souqs, glitrende moskeer og lerklinede huse. Derfor skyder nye hoteller og resorts i vejret, hvor du bor i beduintelte, spiser på tæpper i mørke huler og hårdhændet bliver skrubbet ren i en dampende hammam. Nogle vil mene, at Qatar er i farezonen for at ende som et arabisk Disneyland. 

Inden du pakker kufferten og rejser til Qatar, skal du huske at befolkningen er Wahhabi-muslimer, som i Saudi Arabien. Det betyder at de ikke drikker, og at mænd og kvinder klæder sig traditionelt i hvide sheik-outfits og sorte tørklæder. Som turist i landet skal du dække dig tilsvarende til. Mænd må ikke gå i shorts og kvinder skal dække skuldre og knæ. Ellers er Qatar et frit muslimsk samfund, og siden 1995 har der været pressefrihed i landet. Det er her, tv-kanalen Al-Jazeera holder til. 

Undgå at rejse til Qatar i sommerhalvåret, hvor gennemsnitstemperaturen er 35 grader og 90% luftfugtighed gør opholdet til en lang følelse af tømmermænd. Hyppige sommersandstorme øger irritationsmomentet yderligere. 

Doha - store visioner og dyre hoteller

Moderne Doha er ikke kun bygget på rigdom, men også på store visioner, og troen på at levestandarden kan opretholdes - også når olien slipper op. Skyhøje huse og kraner skyder mod himlen og nye højhuse med spejlglatte glasfacader bygges stadig højere. 

Kun 20% af Qatars indbyggere er arabere. Resten er importeret mandlig arbejdskraft, og derfor møder du mærkbart få kvinder i Qatar. På grund af de mange gæstearbejdere føles det som om ingen af Dohas indbyggere rigtigt slår rødder, men at alle bare er i transit.

Doha er kendt for den 7 km lange al-Corniche waterfront, som omkranser Dohas hesteskoformede bugt med palmer, luksushoteller og dyre lejligheder. Måske Mellemøstens dyreste, Qatar er et bragende dyrt land, med hotelpriser på over 100 amerikanske dollars per nat. Du kan lette rejseudgifterne ved at spise på billige lokale joints og 'couch-surfe' hos Qatars udstationerede. 

Qatars ægte Arabien: Souq Waqif

Den oprindelige arabiske stemning finder du i den labyrintiske Souq Waqif. Selvom souq'en for nylig er blevet renoveret til ære for turisterne, er stemningen bevaret, for i denne souq fortsætter den traditionelle hektiske handel for fuld styrke. Det er her, du kan købe traditionelle dragter, krydderier og eksotiske gaver med hjem. De fleste gamle souqs er dog overtaget af kæmpe shoppingcentre, hvor Dohas rige kvinder lufter deres nyeste Luis Vuitton taske. 

Bir Zekreet - en afsides oase

Hvad Doha mangler af  typiske arabiske stemninger, det finder du til gengæld i den lille oase Bir Zekreet. Oasen er en lille sandfarvet by og ligner noget fra et Anders And-blad. Her kommer ikke mange turister, for det kræver 4WD at komme frem til oasen, og man skal selv medbringe telt og den nødvendige mad og vand. Men så får man også de stjerneklare ørkennætter helt for sig selv. Meget romantisk. 

Khor Al-Adaid - ekstraordinære naturoplevelser

Den smukkeste naturoplevelse i Qatar er uden tvivl Khor Al-Adaids vandrende sandbanker, som skaber de smukkeste bølgende formationer i sandet. Ørkenen ligger ned til en indsø, som er forbundet til den Arabiske Golf 10 km derfra. Dyrelivet er ekstraordinært med skildpadder og søkøer og stedet er også udpeget som et UNESCO World Heritage Site

Al-Khor - det traditionelle Qatar

Hvis du er historisk og kulturelt interesseret, er havnebyen Al-Khor lidt nord for Doha værd at besøge. Byen var engang centrum for Qatars store perleindustri som gik nedenom i 1930'erne og sendte Qatar ud i stor fattigdom. I dag er Al-Khor et hyggeligt sted at tilbringe et par dage med at se på de traditionelle huse i den gamle bydel og efter fugle i Al-Khor Gardens. Om aftenen kan du nyde udsigten og den lokale mad på en af restauranterne langs Al-Khors riviera.  

Book din rejse til Qatar

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt